4 x leuke activiteiten in en rondom het water van Curaçao

Samen met je partner zoek je naar vliegtickets Curaçao. Vlieg mee met TUI naar een plek waar hagelwitte stranden, wuivende palmen en tropische temperaturen domineren. Bon Bini Curaçao. “We zijn in het paradijs beland!”. Samen met je gezin loop je vanaf je fijne hotel of appartement zó het strand op. Daar lig je dan: de zon verwarmt je huid en je hoort de zee kalm golven op de achtergrond. Dit is genieten … Maar een beetje actie in en rondom het water is altijd een goed idee. We zetten de leukste 4 activiteiten voor je op een rij.

1.      Snorkelen en duiken in magische onderwaterwereld

“Zwemmen er veel vissen in de zee?”, vraagt een van je kinderen. Daar kom je maar op één manier achter. Wanneer je bent aangekomen bent op Playa Lagun, zet je je snorkelmasker op. Maak je klaar om de kleurrijke onderwaterwereld van Curaçao te ontdekken. Je hoeft niet ver te duiken, want het water is zeer ondiep. Top voor je kinderen en ook voor beginnende snorkelaars. Ben je al ervaren, dan zijn er ook genoeg andere snorkel- en duikplekken. Naast heerlijk languit liggen op het hagelwitte strand van Playa Porto Marie, is dit ook een ideale plek om te duiken en snorkelen. Geniet hier van twee riffen die naast elkaar lopen met middenin een vallei. Onderwater spot je veel soorten koraal en kleurrijke papegaaivissen en schildpadden. “Ehm … is dat nou een barracuda?”. Laat ze vooral met rust en zwem er niet naartoe. Ga terug in de tijd en bezoek het oude scheepswrak bij Tugboat Beach of kijk je ogen uit in The Mushroom Forest. Er valt zoveel te ontdekken onder water. Gauw weer naar boven, tijd voor een lekkere lunch op het strand.

2.      Boottocht naar Klein Curaçao

Als je dacht dat Curaçao zelf al een paradijs was, maak je borst maar nat voor Klein Curaçao. Lees: een afgelegen, sereen en tropisch paradijs. De boottocht duurt ongeveer 2 uur. Tijdens je avontuur op het water spot je met wat geluk zelfs dolfijnen of zeeschildpadden. Wauw … Je dag kan niet meer stuk. Je bent blij dat je de vliegtickets Curaçao niet aan je voorbij hebt laten gaan. Dit wil je voor geen goud missen. Plons! Als je eenmaal aangekomen bent, springen je kinderen direct het water in. Die vermaken zich de komende uren wel. Je partner pakt z’n kans weer en duikt het water in om te snorkelen. En jij? Jij geniet van je me-time en leest een goed boek. Later op de dag wandel je samen naar de oude scheepswrakken en maak je een vakantiefoto bij de vuurtoren.

3.      Peddelsurfen door de mangrove

In of op het water: het verveelt nooit. Tijdens je vakantie Curaçao word je in de watten gelegd in de hotels van TUI. Des te meer energie heb je over voor iets avontuurlijks. En … daarnaast ben je ook nog eens sportief bezig én zorgt de zon voor een mooi kleurtje op je huid. Stap op je peddelplank en zet je zonnebril op. Samen met een gids kom je alles te weten over de natuur op Curaçao. Geen zorgen; je verdwaald hier niet. Je gids leidt je door de mangrove heen. Het enige dat je zelf hoeft te doen is te genieten wanneer je om je heen kijkt. Kijk je omhoog? Dan zie je verschillende tropische vogels over je heen vliegen. En kijk je naar beneden, dan zie je opeens iets bewegen achter de dikke wortels in het water. Maar wat zou het zijn? Eén ding is zeker: het is wederom een avontuur in de natuur.  

4.      Romantische zonsondergang vanaf zee

Een geweldige manier om Curaçao te bewonderen is vanaf het water. Maak samen een boottocht en geniet van de wind die door je haar wappert. Het is tijd om heerlijk achterover te leunen. Nou ja … tijdens het varen dan hé. Want als het anker uitgegooid wordt, is het tijd om met z’n allen het water in te springen. Zwemmen, snorkelen of gewoon lekker met een goed glas wijn op het dek. Zie het als een minicruise langs de mooiste stranden en plekken van Curaçao. Aan het einde van de dag zie je de zon steeds verder in de horizon zakken. En wanneer je de zon ziet ondergaan, is dit de kers op je taart.

Heb je na het lezen ook zo’n zin om het water van Curaçao in te duiken? Vlieg dan ook mee met TUI en boek je vliegtickets naar Curaçao. Samen maak je hier de mooiste herinneringen. En ook heel fijn: TUI fly biedt een ruime keus aan vertrekdagen. Vertrek wanneer het je het beste uitkomt. Wie weet zeg je binnenkort wel “Bon nochi Nederland en Bon dia Curaçao!’.