mooiste strand egypte

De meest bezochte stranden van Egypte

Egypte heeft een breed scala aan prachtige stranden om uit te kiezen en ze zouden moeten worden opgenomen in je last minute Egypte planning. Wil je echter de meest populaire bezoeken? Je kunt naar Ras Mohamed National Park of El Alamein El Alamein gaan. Beide plaatsen hebben geweldige weersomstandigheden waardoor het perfect is om het hele jaar door in helder water te zwemmen. Daarnaast zijn er vele andere kleinere stranden verspreid over Egypte die vergelijkbare ervaringen bieden, maar niet zoveel publiciteit krijgen.

Abu Dabab-strand, Marsa Alam

mooiste strand egypte

Abu Dabab is een stad in Egypte op ongeveer 100 km van Marsa Alam. Het is een oase in het centrum van de Sinaï-woestijn, bekend om zijn palmbomen en mineraalwaterbronnen. De naam Abu Dabab komt van de enorme zandduinen, die op kleine bergen lijken. Het strand is populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen omdat het vele activiteiten biedt, zoals zeilen of kitesurfen. Het heeft ook een aantal prachtige uitzichten om van te genieten terwijl je ontspant op je handdoek met een koud biertje in de hand.

Gouna-strand, Hurghada

Gouna is een badplaats in Egypte, gelegen aan de kust van de Rode Zee op het Sinaï-schiereiland. Het maakt deel uit van de stad Hurghada, die naar schatting 230.000 inwoners heeft. Gouna is gebouwd als toeristische bestemming vanwege de nabijheid van andere populaire toeristische bestemmingen zoals Hurghada en El Quseir. Het biedt ook gemakkelijke toegang tot het Ras Mohammed National Park en Siyaha-safari’s.

Nationaal Park Ras Mohamed

Ras Mohamed National Park is een maritiem nationaal park in Egypte, gelegen op het zuidelijke puntje van het Sinaï-schiereiland in de buurt van Sharm el-Sheikh. Het werd opgericht in 1982 en beslaat een gebied van ongeveer 60 km² koraalrif, lagune en kustlijn. Ras Mohamed is een van de bekendste duiklocaties ter wereld.

Nabq baai

Nabq Bay is een baai aan de Rode Zee, op het Sinaï-schiereiland, Egypte. De baai ligt in het noordelijke deel van het Sinaï-schiereiland en is gelegen tussen Ras Mohamed National Park en Dahab. Nabq Bay is een populaire bestemming voor duiken vanwege de koraalriffen en het onderwaterleven in zee.

Bartalah-strand, Marsa Alam

Bartalah Beach is een populaire strandbestemming in Marsa Alam en trekt toeristen van over de hele wereld. Het strand is ongeveer een kilometer lang en heeft helder water. Het is niet alleen geschikt om te zwemmen, maar ook om te snorkelen, duiken, windsurfen en surfen. Het is geschikt voor gezinnen met kinderen omdat er hier geen gevaarlijke stromingen of sterke golven zijn.