mooiste stranden azie - El Nido, Palawan

Hier vind je de 10 mooiste stranden van Azië

Azië is het continent bij uitstek voor strandliefhebbers. Ellenlange kustlijnen met fijne, witte zandstranden en helderblauw water en ontelbare eilanden. Sommige groot en toeristisch, andere weer klein en haast afgesloten van de buitenwereld. Eén ding hebben alle plekken gemeen: de exotische sfeer en de hartelijkheid van de lokale bevolking. Heb jij behoefte aan een relaxvakantie inclusief palmbomen, cocktails en verbluffende natuur? Azië wacht op je. Maar wat zijn nou de allermooiste stranden van Azië? Wij maakten een top 10 voor je.

1. Gili eilanden, Indonesië

De Gili eilanden zijn de mooiste van heel Indonesië. Hier voel je een onvervalste eilandvibe. En dat alles dankzij hun oogverblindend witte stranden, turquoise water en talloze tropische vissen die net zo gefascineerd door het koraal lijken te zijn als jij. De Gili eilanden vormen een plek die je met pijn in je hart weer verlaat. Alle reden dus om op deze mooiste strandjes van Azië optimaal te genieten van elke minuut. Je komt er per boot vanuit Bali of Lombok.

2. Langkawi, Maleisië

Eigenlijk bestaat Langkawi uit wel 99 verschillende eilandjes ten westen van het schiereiland Maleisië. De stranden zijn er over het algemeen verlaten. De hagelwitte zandstranden lopen hier naadloos over in de zee. Tijdens eb kun je vaak via zandbanken naar de naastgelegen eilanden lopen. De kristalheldere wateren rond Langkawi creëren de meest gunstige omstandigheden voor snorkelaars en duikers.

3. Koh Lipe, Thailand

Koh Lipe is het meest zuidelijk gelegen eiland van Thailand, dat je trouwens vrij gemakkelijk bereikt vanaf het bovengenoemde Langkawi. De natuur is er oogverblindend en datzelfde geldt voor de stranden. Koh Lipe is het mooiste strand van Thailand en wordt zelfs vaak het paradijs van het zuiden genoemd. Deze Thaise topper in de lijst met mooiste stranden van Azië heeft je ook een boeiende onderwaterwereld te bieden.

4. Nalaguraidhoo Island, Malediven

De Malediven zijn de ultieme droombestemming voor vele reizigers. De romantische bountystranden hebben een ongekende aantrekkingskracht, maar Nalaguraidhoo spant echt de kroon. Wanneer je aankomt op dit eiland, vraag je jezelf af of je niet per ongeluk in een geheel andere wereld terecht bent gekomen. Zulke intens heldere kleuren hebben je ogen nog nooit gezien. Deze nummer 4 in de lijst van Azië’s mooiste stranden is helemaal geknipt voor je als je op zoek bent naar rust en volledige ontspanning. Zo zen als je je hier voelt, voel je je nooit meer.

5. Bai Xep, Vietnam

In het afgelegen, traditionele vissersplaatsje Bai Xep met zijn authentieke strand is van echt toerisme nog geen sprake. Bai Xep ligt vrij afgelegen en helpt je te ontsnappen aan de alledaagse drukte die in veel andere Vietnamese (bad)plaatsen wel heerst. Ondanks het rustige karakter van het strand, is het zeker geen ingedutte plek. Er heerst van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat een vrolijke sfeer. Heb je zin in een beetje actie? Dan kun je op dit strand een traditioneel rond bootje huren waarmee je naar het kleine eilandje peddelt dat vlak voor de kust ligt.

6. El Nido, Palawan, Filippijnen

De Filippijnen bestaan uit meer dan 7000 eilanden. Je kunt je dus wel voorstellen dat als El Nido in Palawan op deze lijst verschijnt, dit strand dan ook meer dan de moeite waard is om naartoe af te reizen. En eigenlijk is dat nog een understatement. Besluit je naar de nummer 6 van mooiste stranden van Azië te gaan, dan begeef je je ver van de bewoonde wereld. Wuivende palmbomen, een helderblauwe zee en rotsformaties die uit het wateroppervlak steken. De onderwaterwereld is trouwens al net zo interessant. Neem je waterschoenen mee en ontdek het koraal en de vele tropische vissen die deze plek als hun woonplaats beschouwen.

7. Mawun, Indonesië

Voor vakantiegangers die op zoek zijn naar rust is Kuta een echte verademing. Het dorp in het zuiden van het Indonesische eiland Lombok heeft een gemoedelijke sfeer en kent een veel minder sterke stroom van toerisme dan bijvoorbeeld Bali. Het strand van Mawun ligt op ongeveer 8 kilometer afstand van Kuta en is misschien wel de beste plek van heel Lombok om te ontspannen. Een bijzonder detail is dat er op dit strand één grote boom staat die dag in, dag uit de aandacht van vrijwel alle bezoekers trekt.

8. Tangalle, Sri Lanka

In Sri Lanka geldt: des te oostelijker je reist, des te rustiger het wordt. Dus raad eens wat je in Tangalle aantreft als wij je nu vertellen dat dit de meest oostelijk gelegen badplaats van het Aziatische land is. Juist. Een knusse, rustige badplaats waar je je helemaal één kan voelen met de omringende natuur. Tangalle (ook wel Tangalla genoemd) heeft verschillende stranden. De meest populaire is Goyambokka. Niet alleen is Tangalle één van de mooiste stranden van Azië, het biedt ook nog eens een prima uitgangspunt om de rest van de omgeving te verkennen.

9. Saracen Bay, Cambodja

Saracen Bay ligt op het eiland Koh Rong Samloen, hét bounty-eiland van Cambodja. Het tropische paradijs vertroetelt je niet alleen met witte zandstranden en helderblauw zeewater. Het heeft namelijk ook een behoorlijk dichtbegroeide jungle. Het eiland is nog onontdekt en hier proef je van het echte Cambodja. Saracen Bay is het mooiste zandstrand van het eiland. Ook al zijn er vrij weinig faciliteiten en voel je je afgezonderd van de buitenwereld, je brengt er met gemak een aantal dagen door.

10. Krabi, Thailand

Krabi is een populaire Thaise regio, maar gelukkig ontbreekt het hier aan de drukte die je in andere badplaatsen zoals Koh Samui of Phuket wel tegenkomt. Krabi ligt aan de kust tussen kalksteen rotsen. Her en der rijzen deze rotsen ook uit zee. De steile, vaak met groen begroeide rotsformaties leveren een mooi contrast op met de turquoise zee. Misschien wel de meest fotogenieke bestemming van heel Thailand.