Op rondreis door Vietnam? Deze stranden moet je bezocht hebben!

Ben je op zoek naar een zonvakantie die anders is dan anders, dan is Vietnam echt iets voor jou. Het Aziatische land is onder het grote publiek nog niet erg bekend en wordt vooral door backpackers bezocht. Een extra reden dus om naar Vietnam af te reizen, want zo proef je van zijn authenticiteit. Vietnam heeft een verpletterende fauna, een interessante cultuur en stranden waar je u tegen zegt. In geen enkel opzicht doen ze onder voor wereldwijd bekende kustplaatsen zoals in het veelbezochte Thailand. Waar precies je in Vietnam de mooiste stranden vindt? Je leest het in deze top 7!

1. Bai Xep

 Het mooiste strand van Vietnam tref je in zijn oorspronkelijke karakter. Bai Xep is een afgelegen en traditioneel vissersplaatsje waar de dagelijkse drukte van de rest van de wereld niet lijkt door te kunnen dringen. Het strand is rustig, maar in geen enkel opzicht saai. Bai Xep bestaat uit twee kleine baaitjes, waarvan de zuidelijker gelegen (Bai Sau) de mooiste is. Strijk neer op het zandstrand, kruip weg in een hangmat of dobber wat rond in de heldere zee. Hier vervaagt je besef van tijd.

2. Long Beach, Phu Quoc

Long Beach ligt aan de westkust van het eiland Phu Quoc. Het kilometerslange (20!) zandstrand is het hoofdstrand van het eiland en dus vind je hier alle denkbare faciliteiten en watersportmogelijkheden. Zelfs op de  warmste dagen verkoelt hier een zacht briesje dat door de oceaan wordt meegevoerd je huid. Een riviermonding vormt de natuurlijke grens tussen het noordelijke en het zuidelijke strand. De eerstgenoemde grenst aan een vrij dichtbegroeid gebied, langs het zuidelijke gedeelte vind je vooral veel accommodaties. Long Beach in Phu Quoc is niet alleen het op één na mooiste strand van Vietnam, het is ook nog eens de beste plek van heel het land om de zonsondergang te bekijken.

3. Quy Nhon

Het strand van Quy Nhon ligt aan een baai die dezelfde naam draagt, in de provincie Binh Dinh. Quy Nhon ontvangt veel minder bezoekers dan het eigenlijk verdient, maar daar hoef jij niet om te treuren. Jij hebt zo namelijk alle rust en ruimte om de prachtige stranden en het platteland dat daarachter ligt te ontdekken. Queen’s Beach en Quy Hoa Beach worden vaak genoemd als de twee mooiste stukjes strand van het stadje. Quy Nhon is een havenstad in ontwikkeling en de plek bij uitstek om te genieten van verse vis en zeevruchten.

4. Doc Let Beach

Het zuiden van Vietnam staat bekend om zijn adembenemende stranden en Doc Let Beach is daar geen uitzondering op. Op het schiereiland Hon Khoi vind je dit ongerepte strand met zijn fijne, witte zandkorrels. Het is er een komen en gaan van kleine vissersbootjes. Doc Let Beach, één van de mooiste stranden van Vietnam, bereik je middels een wandeling door hoge zandduinen. Niet alleen het turquoise water, maar ook het omringende landschap geven Doc Let Beach zijn aantrekkingskracht. De warmte van de zon en het geluid van de golven die hier zachtjes aan land komen doen je ontspannen als nooit tevoren. Hier ontspan je als nooit tevoren.

5. Whale Island

Vlak voor de oostkust van Vietnam ligt een klein eilandje in de Van Phong Bay. Het eilandje wordt ook wel de Malediven van Vietnam genoemd en staat bekend om zijn bountystranden. Zie je het al voor je? Jij, een hagelwit zandstrand, helderblauwe zee en wuivende palmbomen die je zo af en toe van wat schaduw voorzien. En ja, we horen het je denken: Whale Island heeft zijn naam inderdaad te danken aan de walvissen die je hier kunt spotten. De natuur op het eiland is groen en er zijn meer dan voldoende activiteiten op en in het water. Ook de omringende omgeving, die groener dan groen is, roept erom ontdekt te worden. Ben jij een beetje een natuurliefhebber? Dan heeft één van de mooiste stranden van Vietnam dus een leuke bonus voor je.

6. Cat Ba Island

Cat Ba Island is het grootste eiland in Halong Bay. In deze heldere baai wemelt het van de kleine, groene eilandjes en donkere rotsen. Cat Ba Island heeft één van Vietnams mooiste stranden. Het eiland is net als de rest van de baai bergachtig en heeft een ruige jungle. De stranden zijn erg comfortabel, maar verwacht hier geen typische eilandsfeer. De drie belangrijkste stranden heten Cat Co 1, Cat Co 2 en Cat Co 3. Alhoewel je hier prima kunt relaxen, houden de meeste bezoekers zich bezig met activiteiten als wandelen, snorkelen en duiken.

7. Mui Ne

De laatste in de lijst met mooiste stranden in Vietnam is Mui Ne, een populaire kustplaats in het zuiden van het land. Het strand heeft hier een bijzondere schoonheid. De aanwezige zandduinen en palmbomen geven je haast het idee in een oase te zijn beland. De blauwgroene kleur van de zee komt, ingeklemd tussen die zandduinen, nog beter tot zijn recht. Mui Ne is behoort niet zomaar tot Vietnams mooiste stranden, het is er namelijk een stuk droger dan in de meeste andere delen van het land. Dankzij het bijzondere microklimaat dat hier heerst, ben je er bijna van verzekerd dat er tijdens het zonnebaden geen spatje regen valt.