beste skimboard

Skimboard kopen? Dit zijn de beste skimboards van 2022

Skimboarden is zo’n 80 jaar geleden ontstaan op ronde houten boards in Californië. Het is een uitdagende watersport die wat weg heeft van skateboarden. Tegenwoordig zijn er zelfs skimparks en worden er kampioenschappen gehouden. Hoog tijd om zelf een skimboard te kopen en langs het strand de skimmen. Maar hoe kies je het beste skimboard? Ga je voor een groot of klein skimboard en van welk materiaal is een goed skimboard gemaakt? In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten om het beste skimboard te kopen. Ook hebben we onze eigen favorieten voor je op een rijtje gezet.
Skimboarden is zo’n 80 jaar geleden ontstaan op ronde houten boards in Californië. Het is een uitdagende watersport die wat weg heeft van skateboarden. Tegenwoordig zijn er zelfs skimparks en worden er kampioenschappen gehouden. Hoog tijd om zelf een skimboard te kopen en langs het strand de skimmen. Maar hoe kies je het beste skimboard? Ga je voor een groot of klein skimboard en van welk materiaal is een goed skimboard gemaakt? In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten om het beste skimboard te kopen. Ook hebben we onze eigen favorieten voor je op een rijtje gezet.

Dit zijn de beste skimboards van 2022

In de lijst met beste skimboards zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!3 keer de beste skimboards van 2022 uitgelicht


Bekijk de Olaian Skimboard 900 bij deze vertrouwde webshops:


Beste Goedkope Skimboard
Radbug - Skimboard 100
€29,99
niet op voorraad
Decathlon.nl

Het Radbug Skimboard 100 is het beste goedkope skimboard van dit moment. Dit skimboard is perfect voor beginners en speciaal ontwikkeld voor volwassenen en jongeren vanaf 55 kg. Het skimboard is gemaakt van hout en ziet er daardoor heel gaaf uit. Om de bovenkant wat stroever te houden, kun je het skimboard het beste regelmatig even waxen. Het is een stevig skimboard en dankzij de voorgevormde tail kun je hem gemakkelijk werpen voor je erop springt.

Hij is geschikt om te gebruiken op een dun laagje water, maar als je wat meer ervaring hebt opgedaan, kun je er ook prima een golf mee pakken. Daarnaast is dit houten skimboard geschikt voor allerlei moves. En tot slot is hij geschikt voor mensen met een lengte tot 1,90 m.

Bekijk de Radbug Skimboard 100 bij de volgende vertrouwde webshops:


Een ander mooi skimboard voor beginners is het Riptide skimboard. Het is een houten skimboard voor volwassenen met een mooie paars met blauwe print van 100 cm lang. Het is een ideaal skimboard voor op het strand en dankzij de smalle achterkant is hij gemakkelijk vast te pakken en te werpen.

Het Riptide skimboard is gemaakt van verschillende lagen hout die onder hoge druk op elkaar zijn geperst. Vervolgens wordt het skimboard volledig glad geschuurd en voorzien van een waterafstotende blanke lak. Dit zorgt ervoor dat er geen water bij het hout komt en het skimboard langer meegaat. Voor een lange levensduur kun je dit skimboard dan ook beter niet op stenen of tegels gebruiken of neerzetten.

Bestel de Skimboard Riptide 100 cm paars – Skimboard Hout vertrouwd bij de volgende webshops:


Wat is een skimboard?

Een skimboard is een plat soort board waarmee je over het water kunt glijden. Je kunt zowel langs het strand skimboarden als op het ondiepe water van bijvoorbeeld plassen of een ondergelopen skatepark. De techniek van skimboarden lijkt een beetje op die van skateboarden; je neemt een aanloop, werpt je board en springt erop. Een skimboard heeft uiteraard geen wielen en is daarbij ook anders van vorm van een doorsnee skateboard. Een skimboard is ronder en lijkt mee op een surfboard. 

https://www.instagram.com/p/CR10j2AHNh5/

De Nederlandse Adrien Raza is viervoudig Europees kampioen skimboarden en ging onlangs viral met een video op Instagram waarin hij een Rotterdams kanaal oversteekt op zijn skimboard.

Flatland skimboarding of golf skimming

Op het gebied van skimboarden kun je onderscheid maken tussen flatland of inland skimboarden en golf skimming. Bij flatland skimboarden skim je over ondiep water. Dit kan een plas zijn, een ondergelopen weiland, een fontein of een natgemaakt skatepark. Gold skimboarden doe je aan het strand. Ervaren skimmers kunnen zelfs tot aan een golf glijden en op de golf weer terug naar het strand surfen. 

skimboard kopen

Waar je op moet letten om het beste skimboard te kopen

Om het beste skimboard te vinden, raden we je aan om op een aantal dingen te letten. Zo is de vorm, het materiaal en de maat bijvoorbeeld van belang. Hieronder vertellen we je hieronder meer over.

Vorm

Skimboards kunnen verschillende vormen hebben die elk geschikt zijn voor specifieke situaties en hun eigen voor- en nadelen hebben. Voor flatland skimboarden worden meestal twintip boards – zoals het Radbug 100 foam skimboard – gebruikt. Dit type skimboard heeft dezelfde vorm aan voor en achterkant, waardoor je beide kanten op kunt surfen of skimmen. Voor surf skimming worden ook wel skimboards met een pin tail, square tail of W-tail gebruikt voor meer behendigheid in het water.

Materiaal

Let ook op het materiaal van je skimboard. Je kunt onder andere kiezen uit een skimboard van foam of een skimboard van hout. Foam drijft wat makkelijker, terwijl hout een stuk steviger is.

Maat

Ook de maat is belangrijk bij het vinden van het beste skimboard. Als beginner kun je het beste een skimboard kiezen dat wat groter is – zoals het Radbug Skimboard 100 – omdat je hierop makkelijker je evenwicht kunt bewaren. Heb je wat meer ervaring, dan vind je een kleiner skimboard misschien prettiger, omdat deze wendbaarder is en je er gemakkelijker trucjes mee kunt doen.

Veel gestelde vragen over skimboards

Welk skimboard is het beste voor beginners?

Als beginner kun je het beste een goedkoop skimboard kiezen, omdat de kans dat je hem beschadigt best groot is. Hout is doorgaans een goede keuze, omdat het tegen een stootje kan. Ook kun je het beste een skimboard kiezen dat wat groter en breder is, zodat je makkelijker je evenwicht kunt bewaren.

Samenvatting

Een skimboard is een klein board waarmee je op ondiep water of op golven kunt skimmen. Je blijft vooral drijven door de snelheid die je maakt. Hiervoor neem je een flinke aanloop en spring je op je skimboard. Wat het beste skimboard is voor jou hangt er onder andere vanaf hoeveel ervaring je hebt. Als beginner kun je het beste een skimboard kopen dat wat groter is, terwijl je als ervaren skimboarder meer uit een klein skimboard kunt halen. We hopen dat je na het lezen van dit artikel het beste skimboard hebt gevonden.