De 5 hipste strandtenten van Nederland

De 5 hipste strandtenten van Nederland

Nothing beats a day at the beach. Tegen een dagje strand zegt bijna niemand nee. De zon op je huid, het ontspannende zeewater en het zachte briesje geven je het optimale gevoel van vrijheid. Op het strand genieten in hoofdletters doe je ook in Nederland. Niet alleen vanwege de brede, schone zandstranden, maar ook dankzij de leukste strandtenten. Wij zetten de leukste vijf voor je op een rijtje. Hier kan een dagje strand nooit stuk.

Blooming Beach, Bergen aan Zee

Strandpaviljoen Blooming Beach zag slechts een aantal jaar geleden het levenslicht,  in navolging van het gelijkgenaamde hotel en landgoed. Het is een heerlijke plek waar je niet alleen geniet van de zee, maar ook van het heerlijke eten. De menukaart is er een om je vingers bij af te likken. Het strandpaviljoen is nonchalant ingericht. Blooming Beach is gelegen aan het activiteitenstrand van Bergen aan Zee. Combineer je bezoek met het watersporten, of geniet met een wijntje in je hand van iedereen die zich op het water waagt.

Whoosah, Scheveningen

Whoosah is een restaurant, club en evenementenlocatie. De strandtent ligt aan het Zwarte Pad in Scheveningen. Whoosah heeft een niet verkeerde partyagenda. Vooral tijdens de weekenden in het zomerseizoen kun je rekenen op heerlijke avonden. De relaxte sfeer trekt ook overdag veel bezoekers. Op de meest zonnige dagen waan je je haast in Ibiza. Plof neer op een van de comfortabele kussens terwijl je onder het genot van ontspannende muziek jouw lunch uit de lijst van vele originele gerechten kiest.

Hippie Fish, Zandvoort

Ook dit strandpaviljoen doet je denken aan de ontspannen hippiestijl die er op Ibiza heerst. Het lichte interieur met zijn comfortabele zitplekken, knusse hoekjes en exotisch getinte muziek vervoert je in gedachten naar dit warme eiland. Het buitenterras is al net zo zorgvuldig ingericht als binnen. Over de menukaart is goed nagedacht. Vooral de visgerechten worden alom geprezen. Mocht je trek hebben in een stukje vlees of juist een vegetarische maaltijd, dan zul je van je bestelling ook geen spijt hebben.

Ubuntu Beach Bar, Zandvoort

Ubuntu is het grote broertje van het eveneens in Zandvoort gelegen Hippie Fish. Het heeft dan ook dezelfde eigenaren. Bij Beach Bar Ubuntu is het genieten van een ongedwongen sfeer, samen met familie, vrienden, kennissen of collega’s. Vrijwel iedereen voelt zich thuis in deze ontspannen omgeving. De inrichting bestaat uit vintage meubilair en zachte zitkussens. De naam Ubuntu verwijst naar een Afrikaans begrip dat ‘onderlinge verbondenheid’ inhoudt. De ontspannen muziek en de aantrekkelijke menukaart maken je bezoek aan deze strandtent helemaal compleet.

Club Zand, Castricum

Bij Club Zand in Castricum kun je het hele jaar door ontspannen. Deze strandtent is namelijk 365 dagen per jaar, zeven dagen per week geopend. Hier geniet je van een ultiem ontspannen sfeer. In Castricum is het een stuk rustiger vertoeven dan in plaatsen als Zandvoort en Scheveningen. Het in namelijk geen ‘echte’ badplaats en heeft ook geen boulevard. Je hoeft deze trendy plek dus nooit met teveel mensen te delen. Op de menukaart tref je gerechten afkomstig van de hele wereld.