De mooiste Franse stranden vanaf de camping

De mooiste Franse stranden vanaf de camping

Een welverdiende vakantie op de prachtige stranden aan de Franse kust. Of we er echt naar uit mogen kijken is nog niet zeker, maar het lijkt de goede kant op te gaan na deze lange en moeilijke periode. Om u alvast te laten dromen van een vakantie in het zonnige Frankrijk hebben we hier een selectie gemaakt van de mooiste stranden aan de Franse kust. Plekken die je makkelijk vanaf jouw camping in Frankrijk kunt bereiken.

Plage de l’Escalet – Côte d’Azur

In het zuiden van Frankrijk aan de Côte d’Azur ligt het plaatsje Ramatuelle. Dit dorpje heeft een van de mooiste stranden van Frankrijk: Plage de l’Escalet. In een rotsachtig landschap met een azuurblauwe zee is het strandje een betoverende plek waar je alleen voor de vakantieplaatjes al naar toe zou moeten gaan. Vanaf camping Domaine des Naïades is dit strand prima te bereiken voor een dagtochtje. Vergeet onderweg dan ook niet even een kijkje te nemen in het bruisende Saint Tropez!

Het strand van l’île Vierge – Bretagene

Je moet er een kleine klim door de rotsten voor over hebben, maar dan kom je echt op een van de meest idyllische plekjes waar je ooit bent geweest; het strandje van l’île Vierge op schiereiland Crozo (oftwel: Virgin Island Beach). Een strand dat je met haar helderblauwe water eigenlijk eerder in Zuid-Europa zou verwachten dan in het noordelijke Bretagne. Een van de mooiste stranden van Frankrijk en makkelijk te bereiken vanaf campings in de buurt zoals bijvoorbeeld camping Les Mouettes. Bretagne is met haar prachtige natuur en pittoreske dorpjes überhaupt een vakantiebestemming die door veel Nederlandse vakantiegangers nog ontdekt moet worden. Relatief dichtbij en Frankrijk op zijn mooist; een echte aanrader dus.

Het Strand van Collioure – Pyreneeën

Gaan we weer naar het zuiden dan vinden we tegen de Pyreneeën op de grens met Spanje het mooie plaatsje Collioure. Het strand van Coulioure wordt als een van de mooiste stranden van Frankrijk gezien. Het strand zelf is wellicht niet oogverblindend mooi, maar de omgeving waar verschillende culturen bij elkaar komen en het uitzicht op de Pyreneeën maken het een plek waar je een keer geweest moet zijn. En vanaf een camping in Argeles sur Mer zoals la Capanne is het een leuk uitje met het gezin.

Natuurlijk zijn er in Frankrijk nog veel meer campings die aan, of vlakbij, mooie stranden liggen. Bent u nieuwsgierig geworden? Kijk dan hier voor een overzicht van campings in Frankrijk