De mooiste last minute strandbestemmingen

De mooiste last minute strandbestemmingen

Besluit je op het laatste moment dat je toch op vakantie wilt? Goed idee, want behalve dat het heerlijk is om er even tussenuit te gaan, grijp je zo ook de kans om bijzondere plekken op de wereld te zien. Of je nu relatief dicht bij huis blijft of afreist naar een ander continent. Met een last minute strandvakantie stap je een compleet andere omgeving binnen. Een omgeving die je betovert, tot rust brengt of juist uitdaagt hem te ontdekken.  Pak je koffer en strijk binnenkort neer aan de prachtigste stranden binnen of buiten Europa.

Een last minute zonvakantie in Europa

Europa is rijk aan haast ontelbare kilometers zandstrand. Populaire vakantielanden zijn Spanje, Portugal en Griekenland. Een last minute strandvakantie in Spanje vier je het beste op de Balearen. Wat Portugal betreft, is de Algarve verreweg de populairste regio voor een last minute zonvakantie. Maar heb je ook weleens aan Madeira of de Azoren gedacht? Deze prachtige, subtropische eilanden behoren tot Portugal, maar liggen voor de westkust van Afrika. Een andere, al jarenlange favoriet is Griekenland. De Cycladen, de Ionische eilanden, Kreta en het relatief onbekende Chalkidiki zijn dé Griekse bestemmingen met de allermooiste stranden.

Pak je koffers en vertrek naar Azië

Zoek je het liever wat verder weg? Ga dan voor een last minute strandvakantie naar Azië. Een bijkomend voordeel is dat veel locaties ook nog eens relatief goedkoop zijn. Azië is een kleurrijke bestemming met talloze prachtige zandstranden en een rijke natuur en onderwaterwereld. Behalve het populaire Thailand kun je ook Vietnam bezoeken. Een last minute zonvakantie naar dit land neemt almaar in populariteit toe. Ook Maleisië en de Malediven zijn met hun weelderige, groene natuur, witte zandstranden en kristalheldere zee echte parels. Tot slot zijn de Indonesische Gili eilanden een absolute topbestemming.

Een swingende last minute strandvakantie in Midden- of Zuid-Amerika

In Midden- en Zuid-Amerika barst het van de culturele en historische bezienswaardigheden en is het swingen geblazen op de lokale muziek. Wat je er nog meer vindt? Juist. Enkele van de allermooiste stranden ter wereld. Een echte aanrader is de Riviera Maya op het Mexicaanse schiereiland Yucatán. Maar vlak ook de Cubaanse stranden niet uit. Varadero en Cayo Largo del Sur laten een onuitwisbare indruk op je achter. In Aruba geniet je van een last minute zonvakantie met een Hollands tintje. Het wereldberoemde Eagle Beach deel je met prachtige, roze flamingo’s.

Met een last minute strandvakantie Afrika verenig je strand en wildlife

Een enerverende last minute zonvakantie kun je eveneens in Afrika vieren. Zuid-Afrika is verreweg het populairst. In het land barst het van de cultuur en historie, mogelijkheden om wildlife te spotten, maar ook om heerlijk aan het strand te liggen. De ultieme combinatie. Ook het eiland Zanzibar (dat tot Tanzania behoort) en Ghana staan bekend om hun hagelwitte zandstranden, kristalheldere zee en de in het zachte briesje wuivende palmbomen. Ook op de Seychellen, de eilandengroep ten noorden van Madagascar, tref je jezelf in een tropisch paradijs met oogverblindende stranden.