De ultieme stedentrip naar Malaga

De ultieme stedentrip naar Malaga

Een stedentrip naar Malaga is de perfecte manier om de schoonheid van het zuiden van Spanje te beleven. Malaga heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, kunst, entertainment, gastronomie en natuur.

Als eerste moet je de belangrijkste bezienswaardigheden van Malaga bezoeken, zoals de Alcazaba, het Gibralfaro-kasteel, de Cathedraal van Malaga, mocht je de hightlights hebben gezien, doe dan het volgende om de stad beter te leren kennen.

Geniet van de heerlijke restaurants

Malaga is een stad vol met een aantal van de beste restaurants in Spanje. Er zijn verschillende opties voor degenen die op zoek zijn naar een uitstekende maaltijd. Tablao Flamenco Alegria is bijvoorbeeld een Spaanse fusie restaurant met 743 beoordelingen en daarmee erg populair. Casa Ovi is een ander mediterraans restaurant met 553 beoordelingen, kortom twee goede opties om te lunchen of dineren!

Doe een tapas proeverij

Tapas proeverijen zijn een favoriete manier om de Spaanse keuken te proberen in Malaga. Tapas zijn vaak kleine gerechten die worden geserveerd als een voor- of tussengerecht. Een typische tapas proeverij in Malaga bestaat bijvoorbeeld uit een gember-komkommer salade, gefrituurde ansjovis, gegrilde groenten, gehaktballetjes, olijven, Serrano ham, Spaanse kaas en een selectie van de streekwijnen. Deze kleine lekkernijen zorgen ervoor dat je de verse ingrediënten en heerlijke smaken van de lokale keuken kunt proeven. Veel restaurants bieden ook complete proeverijen aan, waar je veel verschillende gerechten kunt proeven. Het is een populaire manier om nieuwe gerechten te ontdekken en de lekkerste keuken van Malaga te proeven.

Geniet van de architectuur

Malaga heeft een bijzondere architectuur die teruggaat tot de oudheid. De oude stadsmuren, de Romeinse brug, de Arabische torens en de paleizen uit de renaissance en barok stijl, bieden een unieke mix van verschillende culturen en stijlen die de stad een prachtig stukje geschiedenis geven. Er is ook veel modernere architectuur te vinden, waaronder het Museum voor hedendaagse kunst Pompidou, het Centre Pompidou Málaga en het witte strandhuis van Richard Meier. De architectuur van Malaga is dan ook een unieke weerspiegeling van de vele culturen die de stad hebben beïnvloed.

Vliegen naar Malaga

Wil je een reis naar Malaga maken? Boek uw vlucht met transavia vanaf luchthaven eindhoven! Daar kun je goed parkeren en is het lekker rustig. Zo vermijd je lange wachtrijen.

De geschiedenis van Malaga

In de 8ste eeuw voor Christus kwam de stad tot leven door de Feniciërs, die het Malaka genoemd hadden. In de 7de eeuw voor Christus werd Malaga veroverd door de Carthagers, die het eeuwenlang bezetten. De Romeinen kwamen in de 2de eeuw voor Christus aan in Malaga en bleven er tot de 5de eeuw.

De Moren veroverden Malaga in 711. Ze bouwden de Alcazaba, een fort dat de stad verdedigde. Onder de islamitische heersers was Malaga een van de rijkste steden in Andalusië.

In 1487 veroverden de christelijke troepen Malaga, waarbij ze veel van de islamitische architectuur verwoestten. In de volgende eeuwen ging de stad door een turbulente periode, met veel politieke onzekerheid en verwarring. In de 19de eeuw werd Malaga meer open voor buitenlandse invloeden, waardoor de stad zich kon ontwikkelen en moderniseren.