Ontdek authentiek Griekenland op deze eilanden

Deze Griekse eilanden kende je nog niet!

We zijn waarschijnlijk allemaal wel bekend met de Griekse eilanden. Er zijn een aantal met internationale luchthavens en vanuit Nederland worden er pakketreizen naar verschillende eilanden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan Kreta, Mykonos of Kos. Deze eilanden worden over het algemeen beschouwd als de gebaande paden. Met goede reden, want het is er prachtig. Om het nog ongerepte Griekenland te ontdekken, moet je wat meer moeite doen. Ben je bereid die moeite in jouw vakantie te steken, dan weten wij zeker dat de volgende eilanden een perfecte bestemming zijn voor jou.

#1 – Symi

Symi is een van de allermooiste Griekse eilanden. Er worden regelmatig dagexcursies naar Symi georganiseerd vanuit Rhodos, maar om het eiland echt te ontdekken moet je hier eigenlijk een paar nachtjes verblijven. In het hoofdstadje vind je een prachtige boulevard waar je het rijke handelsverleden van Griekenland ontdekt. Aan de andere kant van het eiland vind je het indrukwekkende Panormitis klooster. Ook kun je op Symi heel goed snorkelen.

#2 – Sifnos

Wanneer je een echte foodie bent, dan mag je dit Griekse eiland niet overslaan! Het allereerste Griekse kookboek is geschreven door chefkok Nicholas Tselementes en staat vol met traditionele gerechten uit Sifnos. Het eiland ligt afgelegen in de Cycladen-archipel. Daarom wordt het vaak overgeslagen door toeristen. En dat betekent dat jij in alle rust kunt genieten op dit Griekse eiland.

#3 – Gavdos

Ben je op zoek naar heerlijke zandstranden? Dan moet je Gavdos zeker bezoeken tijdens je rondreis Griekenland. Op dit Griekse eiland vind je het meest zuidelijke puntje van Europa waar je genieten van een perfecte strandvakantie. Een bonus is dat je er op veel plekken vrij mag kamperen, waardoor een verblijf op Gavdos ook ideaal is voor een budget vakantie.

#4 – Samothraki

Voor wandelaars en natuurliefhebbers is Samothraki een waar paradijs. Dit groene Griekse eiland ligt in het noordoosten van de Egeïsche zee en is het beste te bereiken met een verboot vanuit Alexandroupoulis. Op het eiland vind je prachtige, wilde natuur die de ruimte bieden aan indrukwekkende rotsformaties en watervallen. Daarnaast kun je gezellig eten, drinken en overnachten in het havenplaatsje Kamariotissa of Therma, een leuk dorp aan de noordkust.

#5 – Ikaria

Ikaria is een prachtig, ongerept Grieks eiland in het westen van de Egeïsche zee. Het is een bergachtig eiland waar nog geen massatoerisme heerst. Ikaria is een uitstekende keuze voor een rustige vakantie. Op het Griekse eiland vind je rotsen, bergen, wandelpaden, mooie stranden en knusse dorpjes. Een ideaal decor voor een romantische of rustgevende vakantie! Leuk feitje: Ikaria behoort tot een van de vijf blue zones op de wereld: gebieden waar mensen gemiddeld een stuk langer leven. Dat kan alleen maar positief zijn!

Rondreis Griekenland

Het beste van Griekenland ontdek je natuurlijk tijdens een prachtige rondreis door Griekenland. Je ontdekt de mooiste plekjes als je de tijd neemt om jezelf te laten verrassen door het ongerepte en authentieke eilandleven. En dat ga je zeker vinden op al deze Griekse eilanden. Welke eilanden wil jij zeker een keer gaan bezoeken?