Dit zijn de goedkoopste bestemmingen voor een strandvakantie

Dit zijn de goedkoopste bestemmingen voor een strandvakantie

De beste strandvakanties zijn de vakanties waarin je kunt genieten van alles wat de bestemming je te bieden heeft. Excursies in de natuur, kennismaken met de culturele gebruiken en genieten van de lokale keuken. Daar moet je echter een flink gevulde portemonnee voor meenemen, zou je misschien denken. Maar voor een échte belevenis zoals deze kun je echter ook met een kleiner budget prima uit de voeten. In dit blog lees je waar jij een écht goedkope strandvakantie kunt vieren.

Portugal, zonbestemming met een uniek karakter

Een goedkope strandvakantie in Europa vier je zonder twijfel in Portugal. In dit Zuid-Europese land drink je voor nog geen anderhalve euro een verse espresso op een zonnig, levendig plein, zet je voor een appel en een ei je tanden in verse visgerechten en laat de port zich heerlijk smaken. De lage prijzen zijn niet de doorslaggevende factor voor een goedkope strandvakantie naar dit verrassende land. Maar eerlijk is eerlijk, het is mooi meegenomen. Zonnebaden doe je in Portugal op goudgele zandstranden, die niet zelden begrensd worden door dramatische kliffen.

Zowel boven als onder water je ogen uitkijken in Egypte

Egypte staat al jarenlang garant voor de beste strandvakanties. Het Noord-Afrikaanse land is een bestemming van uitersten. Naast de eeuwenoude piramides rijzen moderne steden in rap tempo uit de grond. Aan luxe ontbreekt het je hier niet. In de all-inclusive hotels kun je je flink in de watten laten leggen, zonder dat je je spaarvarken daarvoor kapot hoeft te slaan. Benut zeker je kans om de historische monumenten van dichtbij te bekijken. Ook heeft Egypte een minstens zo adembenemende onderwaterwereld.

Cambodja, een bestemming voor niet alleen backpackers

Cambodja heeft prachtige stranden en bijzondere bezienswaardigheden. Het is er een stuk minder toeristisch dan het naastgelegen Thailand. Veel plekken kun je zelfs nog ongerept noemen. Zowel accommodaties, maaltijden, openbaar vervoer als excursies zijn erg gunstig geprijsd. Niet voor niets is het zo een populaire bestemming onder backpackers. Reis jij liever met een luxe rolkoffer in plaats van met die tas op je rug? Ook dan is de bestemming nog steeds low-budget. Combineer stranddagen met excursies naar de ruige natuur en de vele historische tempels.

Vriendelijk en veelzijdig Vietnam

Het eveneens in Azië gelegen Vietnam is een goedkope bestemming. Tijdens deze goedkope strandvakantie strijk je neer aan prachtige tropische stranden. De parelwitte stranden waar jij urenlang van de warme zon geniet, bevinden zich niet zelden in de nabije omgeving van ruige natuur en culturele en historische bezienswaardigheden. De vriendelijke bevolking is de absolute kers op de taart en draagt zeker bij aan het feit dat je een vakantie Vietnam tot de beste strandvakanties kunt rekenen.

Honduras: last minute strandvakantie in opkomst

Honduras heeft een overweldigende natuur en een unieke onderwaterwereld. Behalve aan de prachtige kustlijn van het vasteland kun je ook neerstrijken op de hagelwitte stranden aan een van de kleine eilandjes voor de kust. Honduras is pas de laatste jaren populairder aan het worden. Aangezien het nog geen echt toeristische bestemming is, zijn de prijzen daar ook naar. Voor overnachtingen, eten en drinken en excursies betaal je een fractie van wat je bent gewend.