Een verre strandvakantie; dit zijn de perfecte locaties

Een verre strandvakantie; dit zijn de perfecte locaties

Heb jij wel oren naar tropische stranden, helderblauwe zeeën, een betoverende onderwaterwereld en het ondergedompeld worden in een compleet andere cultuur? Dan is een verre strandvakantie echt iets voor jou. Zwijmel niet meer weg bij de covers van glossy reistijdschriften, maar neem zelf plaats op dat ligbedje dat op de voorpagina staat afgebeeld. Een verre strandvakantie boek je meestal niet alleen voor de stranden, maar ook voor de natuur en de cultuur. Wij zetten een aantal bestemmingen op een rijtje die dit allemaal in zich hebben.

Een verre strandvakantie op veelzijdig Costa Rica

Costa Rica mag zich met recht een paradijs op aarde noemen. Met maar liefst zes verschillende ecosystemen is de natuur van dit land een van de veelzijdigste ter wereld. Het heeft dan ook geen uitleg nodig dat in Costa Rica het strand oogverblindend is. Op de gouden zandstranden vertoef je in de schaduw van de palmbomen, terwijl papegaaien rondvliegen en aapjes en wasberen af en toe nieuwsgierig polshoogte komen nemen. Wil je in Costa Rica naar het strand, dan zijn Tamarindo, Manuel Antonio en Playa Punta Uva echte aanraders. Vind je vakantie naar Costa Rica eenvoudig via Reisfanaten.nl!

Thailand, hét land voor een verre strandvakantie

Wil je in Thailand naar het strand, dan kun je dat in relatieve luxe doen. De prijzen van de resorts liggen er vrij laag en ook de kosten van het dagelijks leven vormen geen aanslag op je portemonnee. Thailand is een van de beste landen ter wereld voor een verre strandvakantie. In Thailand kan een strand je bijna niet teleurstellen, of deze nu aan de Golf van Thailand of aan de Andaman Zee ligt. Ook op de honderden eilandjes, die je tijdens een rondreis naar Thailand vaak aandoet, is het heerlijk vertoeven.

Duik in de blauwgroene wateren rondom de Gili-eilanden

De drie Gili-eilanden liggen voor de kust van het Indonesische Lombok. Vanuit Lombok of Bali bereik je ze eenvoudig per boot. De grootste van de drie, Gili Trawangan, is het populairst. Ondanks dat heeft ook dit eiland zijn authentieke karakter weten te behouden. Op deze Indonesische eilanden vind je vooral veel rust en een tropische sfeer. Palmbomen, hagelwitte zandstranden en een azuurblauwe zee vormen het perfecte plaatje. Hier wil je nooit meer weg.

De unieke schoonheid van de Seychellen

De Seychellen vormen een eilandengroep ten oosten van Afrika, net boven Madagascar. Het water van de Indische Oceaan lijkt hier op zijn mooist. Het eiland Praslin is het populairst van de archipel. Met zijn tropische uitstraling vol unieke flora en fauna stap je hier een heel andere wereld binnen. Een heus bounty-eiland dat je overrompelt met zijn schoonheid. De kleuren die je treft op de veelal afgelegen stranden zijn moeilijk in woorden te beschrijven.

Maleisië: multicultureel land vol jungle, rijstvelden en oogverblindende stranden

Maleisië vormt met zijn dichtbegroeide junglegebieden en invloeden uit zowel China als India een interessante bestemming voor een verre strandvakantie. Behalve de oerwouden en de uitgestrekte, onvoorstelbaar groene rijstvelden, zijn ook de stranden om je vingers bij af te likken. Met een kustlijn van bijna 5000 kilometer en een flink aantal eilanden is er genoeg te kiezen. Een populaire bestemming zijn de Langkawi eilanden, een eilandengroep in het noorden van het land.