mooiste stranden cyprus

Op vakantie naar Cyprus? Deze 7 stranden moet je bezocht hebben!

Cyprus is een eiland in de Middellandse Zee met een duizenden jaren oude historie. Behalve dat zul je er verbaasd raken door de indrukwekkende natuur met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt het Troödosgebergte. Het eiland van Aphrodite, want hier werd volgens de legende de Griekse godin van de liefde geboren, heeft jou ook wat strand betreft meer dan genoeg te bieden. Van rotsachtige baaien in het noorden tot fijne zandstranden in het zuiden van eiland is er voor ieder wel wat wils. Waar je Cyprus’ mooiste strand en de andere parels langs de kust vindt? Dat lees je in onze top 7 van mooiste stranden van Cyprus.

1. Konnos Bay

mooiste stranden europa - konnos bay

Konnos Bay ligt in Ayia Napa, een drukbezocht toeristisch gebied aan de zuidoostkust van Cyprus. Ben je een dagje toe aan wat meer rust? Zoek dan Konnos Bay op. De baai is een heerlijke plaats om je even helemaal terug te trekken en is onderdeel van het nationale park Kaap Greco. In vele internationale lijsten komt Konnos Bay naar voren als het mooiste strand van Cyprus. De met pijnbomen omzoomde hellingen schermen de baai af en zorgen ervoor dat je ondanks de breedte van de baai nauwelijks wind voelt. In het kristalheldere water spot je behalve vissen ook zeesterren. Rond Konnos Bay worden er overigens ook veel boottochtjes georganiseerd. Spring aan boord en ontdek de verborgen zeegrotten aan deze ruige kust!

2. Blue Lagoon

Blue Lagoon is niet alleen één van de mooiste stranden van Cyprus, maar ook één van de meest geïsoleerde van het eiland. Het ligt ten westen van Akamas in de regio Paphos. Neem je een duik bij het schiereiland Akamas, dan zul je vrijwel overal tot op de bodem zicht hebben. Ook het water bij Blue Lagoon is bijna onvoorstelbaar helder. De zee bij het zandstrand van Blue Lagoon is ondiep en lijkt daardoor haast een natuurlijk zwembad. Ook de locals bestempelen deze plek als één van Cyprus’ mooiste stranden. De temperatuur van het zeewater kan oplopen tot wel dertig graden.

3. Afroditi Beach (Rots van Aphrodite)

Het koele zeewater bij Afroditi Beach maakt dit kiezelstrand een goede optie om aan het eind van de dag te bezoeken. Om lekker af te koelen én om bij zonsondergang weg te zwijmelen bij de gedachte aan de romantische legende van Aphrodite. De Griekse godin van de liefde zou uit het schuim van de golven van de zee zijn geboren en op een schelp naar Cyprus zijn gedreven. Precies waar de rots voor het kiezelstrand prijkt, zou ze zijn aangekomen. Je vindt het strand op ongeveer 25 kilometer afstand van Paphos.

4. Pissouri Beach

Zet je koers naar Pissouri Beach, dan tref je daar een  gouden zandstrand met kleurrijke kiezels en helder zeewater. De nummer 4 in de lijst van Cyprus’ mooiste stranden is anderhalve kilometer lang en 90 meter breed. Je vindt er tal van faciliteiten en een mooie strandpromenade. Van massatoerisme is hier geen sprake, het toerisme is op deze plek nog niet zo ontwikkeld als op veel andere kustplaatsen in Cyprus. Pissouri Beach is mooi gelegen tussen de rotspartijen. Het is er prima vertoeven. Op het geluid van de lichte golven die zo kenmerkend zijn voor het strand droom je helemaal weg.

5. Coral Bay

Coral Bay is een populair strand dat iets ten noorden van Paphos ligt. De nummer 5 in de lijst van Cyprus’ mooiste stranden is gezegend met een zachte, witte zandbodem. De baai is 600 meter lang en ligt tussen twee landtongen in. De zeebodem loopt geleidelijk af, wat Coral Bay ook een goede keuze maakt in het geval je op vakantie bent met kleine kinderen. Het ondiepe water en de beschutte ligging zorgen ervoor dat het strand op iedereen een aantrekkingskracht uitoefent.

Accommodaties direct aan of in de buurt van Coral Bay

6. Nissi Beach

Nissi Beach staat bekend als een echt paradijsje en verdient de titel als zesde mooiste strand van Cyprus dan ook ruim. Eén van de meest fijne zandstranden van het hele eiland is gelegen aan een baai met turquoise zeewater. Het strand is 500 meter lang en in het trotse bezit van de Blauwe Vlag die aangeeft dat je je handdoek hebt uitgespreid op een schoon en veilig strand. Zijn naam (die ‘eiland’ betekent) dankt het aan het kleine eilandje vlak voor de kust. Het water bij Nissi Beach is dusdanig ondiep dat je naar dit eilandje toe kunt wandelen.

Accommodaties direct aan of in de buurt van Nissa Beach

7. Golden Beach

Hoor je ‘Golden Beach’, dan denk je ongetwijfeld aan een strand dat alle verwachtingen overtreft. En dat is hier dan ook zeker het geval. De laatste in de lijst van mooiste stranden van Cyprus ligt op het schiereiland Karpaz en is al vaker uitgeroepen tot één van de mooiste stranden van zelfs het hele Middellandse Zeegebied. Zijn naam heeft hij verkregen dankzij –je raadt het al- het fijne goudgekleurde zand. Een strandbed heb je hier eigenlijk niet nodig, ook op de zanderige bodem is het heerlijk liggen.

Accommodaties direct aan of in de buurt van Golden Beach

last minute zonvakantie deals naar cyprus

Garanties in corona-tijd