mooiste stranden corsica - porto beach

De mooiste stranden van Corsica voor je op een rijtje

Op zoek naar de meest zonovergoten plek van Frankrijk? Zet dan koers naar Corsica. Het eiland ligt in de Middellandse Zee, ten zuiden van het Franse vasteland. Het bergachtige en daardoor dunbevolkte Corsica heeft als bijnaam ‘île de beauté’, vanwege zijn ongerepte schoonheid. De kustlijn is al net zo bijzonder en grillig als het binnenland. Corsica’s mooiste stranden met hun heldere water en eindeloze uitzichten leveren je onvergetelijke vakantieherinneringen op.

1. Plage de Palombaggia

Met afstand het mooiste strand van Corsica is Plage de Palombaggia. Je vindt het witte zandstrand bij de plaats Porto Vecchio. Plage de Palombaggia grenst aan een pijnboombos, wat een mooi kleurcontrast oplevert. De zee is azuurblauw en zonder twijfel een van de helderste plekken van Frankrijk om te zwemmen. Een leuke extra is het uitzicht dat je hebt op de onbewoonde eilanden van Cerbicale die je eventueel ook kunt bezoeken. Met een bootje ben je er binnen een mum van tijd. Vergeet niet je snorkelspullen ermee naartoe te nemen!

2. Plage de Saleccia

 Plage de Saleccia behoort eveneens tot de mooiste stranden van Corsica. Rustzoekers en natuurliefhebbers noemen het zelfs hét mooiste strand van Corsica. Omdat het in een beschermd natuurgebied ligt, heeft het strand een ongerept karakter. De rotsachtige heuvels en dichte begroeiing eromheen geven het een bijzonder uiterlijk. Plage de Saleccia is ongeveer een kilometer lang en het zand is fijn en wit. Ook tref je er enkele duinen, wat niet vaak voorkomt op het eiland.

3. Plage de Rocapina

Rocapina strand - mooiste stranden corsica

Nog zo een plek waar je de rust en ruimte vindt waar je tijdens je vakantie zo een behoefte aan hebt, is Plage de Rocapina. Het zandstrand ligt aan een baai tussen de bergen en de zee is hier ontzettend helder. Plage de Rocapina is niet makkelijk te bereiken, je komt er via een ongeasfalteerde, hobbelige weg waarvan je de ingang gemakkelijk over het hoofd ziet. Nu jij echter weet van het bestaan van Plage de Rocapina, neem je de afslag en begeef je je naar het juweel van de westkust van Corsica. Van bovenaf ziet dit strand er al fenomenaal uit, maar eenmaal beneden aangekomen begrijp je nog beter dat veel mensen dit een echt paradijsje noemen. Zonder twijfel één van Corsica’s mooiste stranden.

4. Porto

mooiste stranden corsica - porto beach

Porto heeft een zandstrand van 300 meter lang waaraan ook een kleine jachthaven is gelegen. Het kleine plaatsje en zijn strand liggen in een vallei. Het strand is omgeven door bergpieken, waarvan sommige wel meer dan 1000 meter hoog zijn. Op één van de rotsen staat een oude verdedigingstoren uit de 16e eeuw. Porto behoort dus niet alleen tot de mooiste stranden van Corsica, maar heeft ook nog eens een interessante culturele bezienswaardigheid. Nog een bijzonder gegeven zijn de vele eucalyptusbomen die het strand omgeven. Een boomsoort die je op veel plekken op Corsica tegenkomt, maar het bos lijkt hier nog weelderiger dan gewoonlijk.

5. Iles Lavezzi

Iles Lavezzi mooiste stranden corsica

De Lavezzi eilanden zijn wel honderd kleine eilandjes die tussen Corsica en Sardinië liggen. Ze zijn tot beschermd natuurgebied uitgeroepen. Ook al zijn de eilanden rotsachtig, ze bieden een bijzondere flora en fauna en een aantal van Corsica’s mooiste stranden. Vanuit de plaats Bonifacio kun je per boot Lavezzi bezoeken. Op het eiland is het heerlijk wandelen, maar ook zul je versteld staan van het hoge aantal prachtige baaitjes met zandstranden. Tip: des te vroeger je vertrekt, des te meer rust heb je om je heen terwijl je enkele van de mooiste stranden van Corsica aan het ontdekken bent.