mooiste stranden corfu

Op vakantie naar Corfu? Dit zijn de mooiste stranden!

Groener wordt het in Griekenland waarschijnlijk niet. Zet je voet aan land op Corfu, dan zie je om je heen vrijwel niets dan natuur. Een bergachtig landschap vol planten en bloemen. Ontelbare kilometers citrus- en olijfbomen, om van de wijngaarden nog maar niet te spreken. Als kers op de taart van deze natuurlijke omgeving heeft Corfu tal van fijne zandstranden met kraakhelder zeewater. Wat de mooiste stranden van Corfu zijn? Wij hebben het voor je uitgezocht.

1. Agios Georgios (Pagon)

Agios Georgios Pagon krijgt vaak de eerste plek toegewezen als het gaat om de mooiste zandstranden van Corfu. Het strand, gelegen in het noordwesten van het eiland, is wel vijf kilometer lang en heeft ook een behoorlijke breedte. Het mooie strand loopt snel diep af in het heldere zeewater. De cipressen reiken tot aan het strand en bakenen jouw oase voor vandaag perfect af. Let op dat je dit strand niet verwart met het gelijknamige strand in het zuidwesten van het eiland. Die heeft de toevoeging Agiradon gekregen om de twee uit elkaar te houden.

Accommodaties direct aan of in de buurt van Agios Georgios Pagon

2. Sidari

Het op één na mooiste strand van Corfu bereik je middels een kronkelweg die je dwars door het groen van het binnenland leidt. Sidari is een populaire vakantiebestemming in het noorden van het eiland en heeft zowel een uitgestrekt strand als enkele kleinere baaitjes. Het bijzonderste stukje aan de kust van Sidari is het zogenoemde Canal d’Amour. Het is een lange, smalle inham die is ontstaan doordat het zeewater het zandsteen heeft weggeslepen. Het water is hier helder en kalm. De legende zegt dat wie door het kanaal zwemt, altijd gelukkig zal zijn in de liefde.

Accommodaties direct aan of in de buurt van Sidari

3. Porto Timono

Nog twee van de mooiste stranden van Corfu vind je in Porto Timono. We spreken in het meervoud, want eigenlijk gaat het hier om twee strandjes die van elkaar worden gescheiden door een smal stukje groen. Het strand is alleen te voet of per bootje bereikbaar en je raadt het al: dat betekent dat het hier niet gauw druk zal worden. Op zo een goed verborgen plaats zijn er natuurlijk ook geen faciliteiten. Houd er dus rekening mee dat je je eigen eten en drinken naar het strand mee moet nemen. Het op twee na mooiste strand van Corfu dankt zijn plaatsje in de lijst aan zijn natuurlijke schoonheid én de rust die je er vindt.

4. Issos Beach

Issos Beach is zonder twijfel één van de meest idyllische stranden die je tijdens je vakantie op het eiland kunt bezoeken. Het lange, brede zandstrand heeft meer dan voldoende faciliteiten en is miscchien wel de beste plek op het eiland om te windsurfen. De kustlijn lijkt hier eindeloos en de zandduinen die het strand omzomen maken Issos Beach anders dan alle andere. Het strand hoort tot de mooiste zandstranden van Corfu.

5. Glyfada

Houd je van populair en trendy, dan vind je Glyfada misschien wel het mooiste strand van Corfu. De Grieken zelf bezoeken het donkere, goudgele zandstrand in elk geval maar al te graag. Zij vinden namelijk dat genieten écht genieten moet zijn en hebben dan ook graag alle faciliteiten om zich heen. Op het strand van Glyfada zal het je dus aan niets ontbreken. Het strand ligt overigens in een omgeving waar je ook niet omheen kan. De omringende bergen zijn voornamelijk begroeid met dennenbomen, die zelf ook reikhalzend naar het heldere water lijken te kijken. Het begroeide gebied reikt tot aan het strand van Glyfada.

Accommodaties direct aan of in de buurt van Glyfada

6.  Paleokastritsa

Paleokastritsa, dat je kunt vertalen met ‘Oud Kasteeltje’, heeft ondanks de toeristische ontwikkelingen die Corfu heeft doorgemaakt, zijn charme weten te behouden. Het dorpje aan de westkust van het eiland wordt omringd door groene bergen. Beneden aan de zee liggen verschillende baaitjes met zandstranden. Wel zes om precies te zijn. Paleokastritsa heeft dus niet één, maar een paar van de mooiste stranden van Corfu. Welke van de kleine strandjes je ook kiest, teleurgesteld raken zul je zeker niet.

Accommodaties direct aan of in de buurt van Paleokastritsa

7. Barbati Beach

Barbati ligt vlakbij de Pantokratoras berg. Het is één van de vele mooie baaien die de kustlijn in deze regio rijk is. Ben je toe aan een beetje rust? Dan is het kiezelstrand van Barbati Beach een goed idee. Het wordt omringd door olijfbomen, die je van voldoende schaduw voorzien als het je even te warm wordt onder de Griekse zon. Met de zee aan de ene kant en het gebergte aan de andere kant voel je dat je op een bijzondere plek bent.

Accommodaties direct aan of in de buurt van Barbati Beach