Eilandhoppen in Griekenland; dit zijn de mooiste stranden

De azuurblauwe kust van Griekenland kent duizenden eilandjes die elk uniek zijn en hun eigen charme hebben. Veel bezoekers kiezen één eiland uit om tijdens hun vakantie te verblijven, maken een rondreis door Griekenland, óf gaan eilandhoppen; het per boot reizen van eiland naar eiland en op deze manier het beste van alle werelden ontdekken. Tijdens dit eilandhoppen kom je natuurlijk de meest prachtige dingen tegen, waaronder oogverblindende stranden. Maar dat zijn er zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Om het je wat gemakkelijker te maken hebben we de mooiste stranden van Griekenland voor je op een rijtje gezet:

Porto Katsiki – Lefkada

Porto Katsiki is een van de mooiste stranden van Lefkada, vanwege zijn natuurlijk schoonheid van zijn omgeving; kenmerkende witte kliffen vormen het ruige decor, en steken fel af tegen het azuurblauwe water van de Ionische Zee. Daarnaast vormen de weelderige bossen op de achtergrond een geweldig effect. Er zijn hier talloze ligbedden en parasols te vinden, en de kliffen vormen de nodige schaduw.

Lalaria – Skiathos

Aan de afgelegen noordkust van Skiathos ligt dit adembenemende strand, vernoemd naar de ronde, witte kiezels die het water een prachtige aquamarijnkleur geven. De steile kalkrotsen torenen majestueus op de achtergrond, en de fascinerende rotsboog van Tripia Petra maakt het plaatje af.  Men zegt dat iedereen die onder deze boog door zwemt jonger zal worden.  Het proberen waard toch? In de omgeving van Lalaria zijn bovendien nog meer mooie grotten en rotsformaties te bewonderen.

Plaka – Naxos

Ondanks dat dit een van de meest populaire stranden van het eiland Naxos is, heeft het zijn charme weten te behouden en is het er gewoon heerlijk vertoeven. Plaka is ook een strand voor nudisten, maar die vinden hun plek meestal aan het uiteinde. Het strand kenmerk zich door een lange, brede parelwitte zandstrook en prachtig turquoise water. Er zijn een aantal tavernes waar je heerlijke specialiteiten kunt eten met uitzicht op de zee, en sommige delen van het strand zijn gezegend  met bedjes en parasols.

Lees ook: dit zijn de mooiste stranden van Kroatië.

Kyra Panagia – Karpathos

Dit droomstrand ligt in een kleine baai tussen de bergen en is een mix van zacht, wit zand, gladde kiezels en kristalhelder water. Het ligt vlakbij Pigadia, de hoofdstad van Karpathos, en samen met het strand Apella word het gezien als een van de mooiste  stranden van Griekenland. De bergachtige achtergrond is prachtig, en je kunt je hier prima een dagje vermaken op een van de lekkere ligbedjes die er te huur zijn, genietend van de omgeving.

Myrtos – Kefalonia

De Ionische eilanden zijn in het bezit van een aantal van de meest spectaculaire stranden van Europa, en Myrtos Beach is waarschijnlijk wel de allermooiste. Dit strand ligt aan het noordwesten van het eiland, prominent tussen de voeten van twee bergen in. Zijn kraakheldere blauwe water, witte kiezelstrand en dramatische kliffen zorgen er meer dan eens voor dat dit strand wordt toegevoegd aan het lijstje mooiste stranden van Europa.

Ontdek meer prachtige plekjes in Griekenland op rondreizen.net!

Elafonisi – Kreta

Elafonisi wordt ook wel het roze strand genoemd, en is dan ook daadwerkelijk gezegend met roze zand. Dit is ontstaan doordat bepaald koraal is gaan brokkelen, en uiteindelijk een roze gloed over het zand heeft geworpen. Het eilandje waar het strand aan ligt is een beschermd natuurgebied, en is aan het vasteland van Kreta verbonden door een smalle zandstrook. Afhankelijk van of het eb of vloed is kun je hier overheen wandelen. Wat ook bijzonder is aan Elafonisi, is dat het strand een barrière vormt voor de open zee. Hierdoor is er een lagune van warm, turkoois water ontstaan aan één kant. Prachtig!

Porto Timoni – Corfu

Verborgen tussen de bergen en nog niet erg bekend, ligt dit indrukwekkende “tweelingenstrand”  onder het dorp Agios Georgios Pagi. Het zijn twee verschillende stranden die worden gescheiden door een smalle strook land, namelijk Limni Porto Timoni. Vandaar dat het zijn bovengenoemde bijnaam heeft gekregen. Beide stranden zijn niet super groot, maar heerlijk om een aantal uren door te brengen. Het is nog even een klim om er te komen, maar dat maakt deze plek juist des te bijzonder!

Zie jij jezelf al liggen op een van deze paradijselijke stranden? Maak dan snel vakantieplannen, en waan je in gedachten alvast op jouw droomstrand!