mooiste-strand-sicilie-Liscia-Ruja

Dit zijn de 10 mooiste stranden van Sardinië

Sardinië heeft alles in huis om jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen, zowel leuke stadjes als indrukwekkende landschappen. Maar vooral….. stranden die je aan het eind van de dag met een flinke portie tegenzin weer verlaat. Sardinië heeft een kustlijn van 1850 kilometer lang, waaraan je zowel uitgestrekte zandstranden als kleine, verscholen baaitjes treft. Moeite om te kiezen? Wij hebben de mooiste stranden van Sardinië voor je op een rijtje gezet.

1. Liscia Ruja

mooiste-strand-sicilie-Liscia-Ruja

Het strand van Liscia Ruja is een klein paradijsje in de Mediterrane Zee. Een goed verstopt paradijsje welteverstaan, want om dit strand te bereiken moet je een aantal kilometer over een onverharde weg lopen. Maar bij aankomst wordt je dan ook flink beloond voor je inspanning. Het witte zandstrand met een lichtroze gloed is volledig omringd door de natuur. De begroeiing reikt tot het strand. Wanneer je vanaf je handdoek of strandbed de verte in tuurt, groeten de kleine nabij de kust gelegen eilandjes je.

2. Cala Corsara, Maddalena archipel

Cala Corsara ligt niet op het hoofdeiland Sardinië zelf, maar op een klein eilandje ten noorden ervan. Het behoort tot de Maddalena archipel, die bekend staat om zijn beschutte en kleinschalige strandjes. Dat de natuur wonderen verricht, wordt hier eens te meer bevestigd. Cala Corsara is een grote concurrent van Liscia Ruja als het gaat om de titel ‘mooiste strand van Sardinië’. Prettig bijkomend feit: Cala Corsara is een stuk minder toeristisch en dus geniet je hier in alle rust.

3. Capo Coda Cavallo

Ook Capo Coda Cavallo behoort onbetwist tot de mooiste stranden in Sardinië. Het is gelegen in het noorden van het eiland en is 500 meter breed. Vanaf het strand heb je uitzicht op twee eilandjes die vlak voor de kust liggen. De ondiepe zee is rustig, helder en heerlijk warm. Het strand ligt een beetje verborgen en je moet ook een ietwat steile afdaling maken om het te bereiken, maar de baai is het meer dan waard. Wat leuk is om te doen, is een waterfiets huren om zo vanaf het water het strand en de daarachter liggende rotsen te bewonderen.

4. La Cinta

De plaats San Teodoro is niet voor niets een populaire toeristische bestemming. In de nabije omgeving is het namelijk vergeven van de aantrekkelijke stranden en baaien. La Cinta is met grote afstand de publiekslieveling. Het strand is boogvormig en heeft fijn, wit zand. Het ligt precies tussen de zee en de lagune van San Teodoro in. Die lagune biedt overigens plaats aan tal van roze flamingo’s.

5. Cala Luna

Cala Luna is een prachtige baai aan de oostkust van Sardinië. Hij ligt erg afgelegen en je kunt deze plek alleen te voet bereiken, middels een pad van ongeveer vier kilometer lang. Vanuit Cala Fuili is het ongeveer anderhalf uur wandelen. Als alternatief kun je ook in een bootje stappen. Hoe je de ‘reis’ ook maakt, bij aankomst vind je zonder twijfel een van Sardinië’s mooiste stranden. Hoe afgesloten je hier ook van de buitenwereld lijkt te zijn, wees niet bang dat je er geen faciliteiten treft. Achter het strand ligt een klein restaurantje waar je je vingers zult aflikken bij de verse visgerechten. De ruime, helderblauwe baai staat symbool voor de oostkust van Sardinië. Hij wordt ook wel het wonder van de Golf van Orosei genoemd. Meer hoeven we niet te zeggen, toch?

6. Villasimius

Of vind je het mooiste strand in Sardinië aan de zuidkant? Villasimius is een karakteristiek vissersdorp dat op een smalle landtong ligt. En dat betekent dus dat het wordt omringd door water. Ten noorden van het dorp vind je hoge bergtoppen en dichtbegroeide bossen. Deze vormen het natuurlijke decor van jouw strandbezoek. Villasimius is volgens velen het mooiste strand van Sardinië vanwege zijn kristalheldere zee met aangename temperatuur en de vele faciliteiten die er worden geboden. Dat laatste met respect voor de natuur, want het strand van Villasimius maakt onderdeel uit van een beschermd natuurgebied.

7. La Pelosa

En dan het strand van La Pelosa. Het lijkt haast een oase en kan niet alleen doorgaan voor misschien wel het mooiste strand op Sardinië, maar van heel Zuid-Europa. Hier is het blauw dat de klok slaat. Het turquoise water lijkt haast vloeiend over te gaan op de strakblauwe lucht. Dit strand, in het noordwesten van Sardinië, wordt gesierd door een zestiende-eeuwse uitkijktoren. Deze was ooit onderdeel van het defensiesysteem van het eiland. Een bijzonder extraatje op een toch al zo bijzonder strand.

8. Cala Mariolu

Duikers zijn het erover eens: dit is één van Sardinië’s mooiste stranden. Ook snorkelaars kunnen hier trouwens hun hart ophalen. De kiezelsteentjes bij Cala Mariolu zijn stuk voor stuk rond van vorm door het oneindige bewegen van het zeewater. Het langgerekte strand is in tweeën gedeeld door enkele rotsen. De kleur en de helderheid van de zee doen je denken aan een bestemming veel verder van huis. Het Supramonte gebergte siert de achtergrond terwijl jij de turquoise wateren al snorkelend of duikend verkent.

9. Lido di Orri

 Lido di Orri is een ruim strand dat volgens vakantiegangers met kinderen misschien wel het mooiste strand op Sardinië is. Het fijne zandstrand en het heldere, ondiepe water maken deze plek namelijk bij uitstek ook geschikt voor de jongsten van het gezin. Het strand is breed en het water wordt gesierd door enkele kleine rotspartijen.

10. Spiaggia Su Giudeu

 Dit strand, dat men ook wel Spiaggia De s’Acqua Durci noemt, is net als Cala Mariolu een ideale plek om te duiken, maar ook om te surfen! Dus heb je tijdens je vakantie zin om op een surfplank te stappen? Dan is dit de uitgelezen plek om de mediterrane golven te bedwingen. Bovendien is het genieten geblazen van het panoramische uitzicht. En nu je toch in de buurt bent, misschien wil je ook wel een kijkje nemen bij het nabijgelegen meer waar de flamingo’s huizen?