mooiste-strand-sardinie-Cefalu

Dit zijn de 10 mooiste stranden van Sicilië

Sicilië is geen bestemming waaraan de meeste Nederlanders denken als ze naar Italië worden gevraagd. En dat terwijl het grootste eiland van de Middellandse Zee wel duizend kilometer aan kustlijn heeft. Behalve om zijn prachtige stranden staat Sicilië ook bekend om zijn natuur, historie en overheerlijke keuken die één van de beste van Italië is. Op het schilderachtige eiland vind je zowel brede zandstranden als verborgen baaitjes tussen bergen en hoge rotsen. Waar jij precies moet zijn voor de mooiste stranden van Sicilië? Dat lees je hier!

1. Cefalù

mooiste-strand-sardinie-Cefalu

Het historische centrum van Cefalù ademt een middeleeuwse sfeer en heeft al enkele keren als filmdecor gefungeerd. De huisjes van het gezellige dorp reiken helemaal tot aan het zandstrand. Veel smalle straatjes die je door de pittoreske dorpskern leiden, trakteren je op een doorkijkje naar de zee. Het lange zandstrand staat garant voor urenlang ontspannen. De kleine vissersbootjes die er aangemeerd liggen, lijken haast op het azuurblauwe water te zweven. Hier wil je nooit meer weg.

Accommodaties direct aan of in de buurt van Cefalù

Hier voel je je 'a casa'!
Appartementen Cefalù in Casa****
✔️ Uitzicht op het mooie Cefalù
✔️ Groene parkachtige omgeving
✔️ Ook perfect voor een familievakantie
€676,00
Tui.nl
Heerlijk ontspannen!
Hotel Cefalù Sea Palace*****
✔️ Vlak bij het mooie zandstrand
✔️ Met privé beach club
✔️ Loop naar het historische centrum
€738,00
Tui.nl
Kleinschalig hotel met persoonlijke aandacht!
Hotel Villa Belvedere***
✔️ Uitzicht op het mooie Cefalù
✔️ De service komt uit het hart
✔️ Niet trendy, wel brandschoon
€501,00
Tui.nl

2. Mondello Beach

mooiste stranden sicilie - Mondello Beach

Op ongeveer 20 minuten rijden van de Siciliaanse hoofdstad Palermo ligt het (grotendeels privé-) strand Mondelo Beach. Je betaalt er ongeveer 10 euro per dag voor een ligbedje en een parasol. Geld dat goed besteed is. Heb je dit er niet voor over, dan kun je uitwijken naar het openbare gedeelte van het strand. Mondello Beach is een lang strand dat geleidelijk afloopt in de zee. Het strand is populair onder toeristen én locals en je vindt er alles wat je nodig hebt om je een dag te vermaken, inclusief diverse watersportmogelijkheden.

3. Scala dei Turchi

mooiste stranden sicilie - Scala dei Turchi

Het strand van Scala dei Turchi grenst aan een oogverblindend witte kalkstenen rots. Het intense blauw van de zee steekt er sterk bij af. Door erosie heeft de rots de vorm van een enorm brede trap gekregen. Scala dei Turchi betekent letterlijk ‘Trap van de Turken’, een naam die verwijst naar de vele invasies in dit gebied door Turkse piraten. De locals duiken graag van de hoge kliffen in het diepe water. Is dat voor jou iets te veel van het goede? Verzorg dan je huid in het natuurlijke modderbad. Ben je in een romantische bui? Beklim dan aan het eind van de middag de rots en geniet van de bijzonderste zonsondergang op het eiland.

4. San Vito lo Capo

mooiste stranden sicilie - San Vito lo Capo

San Vito lo Capo behoort eveneens tot Sicilië’s mooiste stranden. In dit stukje paradijs leg je je handdoek neer onder de wuivende palmbomen. Het strand oogt tropisch en is absoluut anders dan wat je van een Italiaans strand verwacht. Veel eilandbewoners noemen dit het mooiste strand van Sicilië. Toeristen komen er overigens maar weinig. Grijp dus je kans en strijk neer aan een strand dat geen idee heeft wat mensenmassa’s zijn.

5. Isola Bella

mooiste stranden sicilie - Isola Bella

Om enkele van de mooiste stranden van Sicilië te bezoeken, moet je af en toe wat meer moeite doen. Dat geldt ook voor het kiezelstrand van Isola Bella, een klein eilandje voor de kust van Taormina. Het eiland valt onder beschermd natuurgebied en huisvest enkele bijzondere vogelsoorten. Als het water laag staat, kun je het eiland via een smal zandpad bereiken. Al liggend aan het strand geniet je van het uitzicht dat de baai je biedt. Een unieke ervaring tijdens je bezoek aan Sicilië.

Accommodaties direct aan of in de buurt van Isola Bella

Authentieke appartementen met prachtig uitzicht over de Golf van Makari.!
Appartement Cala dell'Arena***
✔️ Kleinschalig
✔️ Strand op ca. 600 m
✔️ Mooi uitzicht
€105,00
Dejongintra.nl
Oase van rust aan kleine baaitjes!
Camping El Bahira****
✔️ Zwembad met uitzicht over zee
✔️ 3 km van San Vito Lo Capo en de witte stranden
✔️ Natuurpark ‘La Riserva Naturale dello Zingaro’ op 15 km
Allcamps.nl

6. Cala Rossa

mooiste stranden sicilie - Cala Rossa

Ook Cala Rossa behoort tot Sicilië’s mooiste stranden, al is voor het bezoek eraan wat meer inspanning vereist. Cala Rossa ligt op het eilandje Favignana, dat bekend staat om zijn uitmuntende zwem- en snorkelmogelijkheden. De naam van het strand betekent ‘rode baai’, een naam die het te danken heeft aan een beroemd gevecht uit de Italiaanse geschiedenis dat hier heeft plaatsgevonden. Cala Rossa wordt vaak door bekendere namen overschaduwd wanneer het gaat om de strijd om de titel ‘mooiste strand van Sicilië’. Bedenk je echter dat de populariteit van de eilandengroep waar Favignana toe behoort, grotendeels te danken is aan deze helderblauwe baai.

7. Capreria Beach

mooiste stranden sicilie - Capreria Beach

Capreria Beach is de trotse nummer 7 in deze lijst van mooiste stranden van Sicilië. Het strand ligt midden in een natuurgebied, het Zingaro-reservaat. Groen is hier in overvloed. Ben je een natuurliefhebber, dan heb je bij deze een dubbele reden te pakken om dit strand te bezoeken. Omdat een groot gedeelte uit kiezels bestaat, is het er ook nog eens niet zo druk.

8. Vendicari Noto

Ook Vendicari Noto behoort tot Sicilië’s mooiste stranden die in een natuurgebied liggen. Het reservaat draagt dezelfde naam als het strand en bestaat uit moerasgebied, meren en enkele prachtige, achter duinen verscholen stranden. Bezoekers noemen het vaak niet alleen een van de mooiste stranden van Sicilië, maar ook het schoonste. Via een pad dat door de dichtbegroeide natuur loopt, word je naar het fijne zandstrand van de baai geleid. Een prachtige afsluiting van je wandeling en het begin van een ontspannen moment voor jezelf.

Accommodaties direct aan of in de buurt van Vendicari Noto

Perfecte familiecamping!
8-daagse fly-drive Schilderachtig Sicilie
✔️ Bezoek de imposante Etnavulkaan
✔️ Ontdek de fascinerende oostkust
✔️ Dwaal door pittoreske steden
€622,00
Tui.nl

9. Lido Fiori

Lido Fiori ligt aan de zuidwestkust van Sicilië, bij het plaatsje Menfi. Een lido is een afgebakend stuk strand waar je ligstoelen en een parasol kunt huren. Dat betekent dus ontspannen met een hoofdletter O. Het uitgestrekte zandstrand heeft een licht gebogen vorm en een heuvelachtige achtergrond. Het is zonder twijfel één van de ruimste stranden van het eiland.

10. Spiaggia Sampieri

Dit gouden zandstrand ligt aan een van de mooiste kustgebieden van Sicilië. Het is maar liefst drie kilometer lang, wat een ruim bovengemiddelde lengte is voor stranden op dit eiland. Bovendien is het ook nog eens een afwisselend strand. Zo voelen zowel jongeren, families als rustzoekers zich er thuis. Ongeveer in het midden van het strand kun je bij een van de vele bars terecht voor een hapje of een drankje. Leg je je handdoek iets verder weg, dan kun je rekenen op een oase van rust. Dus wat je gemoedstoestand ook is, Spiaggia Sampieri weet er altijd feilloos bij aan te sluiten.