mooiste stranden texel - Paal 17

Dit zijn de mooiste strandlocaties op Texel

Texel, het grootste van onze Waddeneilanden, beschikt over maar liefst 30 kilometer zandstrand. En dat betekent dat er voor ieder wat wils is én dat er meer dan genoeg ruimte voor iedereen is. Zelfs op de warmste zomerdagen. Op Texel hebben de verschillende stranden overigens geen namen, maar zijn ze gemarkeerd met paalnummers. En of je nu komt voor het zonnebaden of voor een fikse wandeling, op dit eiland zit je altijd goed. Door Texel teleurgesteld raken is bijna onmogelijk.

Populaire accommodaties op Texel

1. Paal 21

Paal 21 is het hele jaar door een graag bezocht stukje strand. En dat is niet voor niets. Het strand trakteert je op een uniek uitzicht en een echt eilandgevoel. Het strandpaviljoen is het hele jaar door geopend en bovendien beschikt dit stukje strand over een ruim parkeerterrein waar je je auto gratis kunt parkeren. Ook is het hier mogelijk om een strandhuisje te huren om je beleving helemaal compleet te maken. Volgens sommige lokale bewoners kan Paal 21 vol vertrouwen meedoen aan de verkiezing van ‘mooiste strand ter wereld’.

2. Paal 28

Het op één na mooiste strand van Texel ligt bij Paal 28. Daar vind je een uitgestrekt strand van maar liefst zes kilometer lang. Dat betekent dus alle ruimte voor een duik in de zee, maar ook voor een mooie wandeltocht. Het stuk strand bij Paal 28 is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook hier kun je strandhuisjes huren voor een dag, of voor de duur van je hele vakantie. Ten zuiden van Paal 28 bevindt zich een onbewaakt naaktstrand.

3. Paal 31

mooiste stranden texel - Paal 31

Op het strand bij Paal 31 bevind je je op het noordelijkste puntje van Texel. Het heeft dan ook geen uitleg nodig dat het hier genieten is van het panoramische uitzicht. Het strand is gelegen aan de voet van het symbool van Texel, de vuurtoren, die je overigens voor €4,50 per persoon kunt bezoeken. Na het beklimmen van zeven verdiepingen wacht je aan drie zijden een uitzicht over de zee. Het strand bij Paal 31 geeft je het gevoel even helemaal weg van de bewoonde wereld te zijn. Wees je er wel van bewust dat je bij dit strand altijd op het droge blijft. Zwemmen is tussen Paal 31 en 33 niet toegestaan vanwege de sterke stroming.

4. Paal 19

mooiste stranden texel - Paal 19

Bij Paal 19 is het genieten geblazen voor het hele gezin. Hier geniet je van het strand op zijn best. Of je dat nu doet vanaf je handdoek die je op het fijne zandstrand hebt uitgespreid, of vanaf het strandpaviljoen waar de heerlijkste menu’s en drankjes worden geserveerd. Het strandpaviljoen bij Paal 19 staat bekend als één van de beste van heel Texel.

5. Paal 17

mooiste stranden texel - Paal 17

Het strand bij Paal 17 is het bekendste strand van heel Texel. Hier is het hele jaar door van alles en nog wat te doen. Paal 17 is de strandafgang bij Ecomare, het centrum voor Wadden- en Noordzee, inclusief zeehondenopvang. Het strandpaviljoen bij Paal 17 is het hele jaar door geopend. Ook beschikt dit stukje Texels strand over een ruime parkeergelegenheid.

6. Paal 15

Bij Paal 15 vind je een uitgestrekt strand waar vooral veel Texelaars komen om van de ruimte en de ontspannen sfeer te genieten. Paal 15 is één van de beste plekken van het eiland om lekker uit te waaien, lange wandelingen te maken en bij mooi weer natuurlijk een fijne duik te nemen. Paal 15 heeft twee strandpaviljoens, een kiosk, strandhuisjes en diverse activiteiten. Het gevoel van ouderwetse gezelligheid overheerst er.

7. Paal 9

mooiste stranden texel - Paal 9

Het strand bij Paal 9 is populair onder zowel bezoekers als inwoners van het eiland. Dat het strand aan een prachtig stuk duinlandschap is gelegen, heeft daar zonder twijfel mee te maken. Om bij het strand te komen, doorkruis je dan ook eerst een afgelegen gebied. De kleuren van het ruige landschap zijn in elk seizoen adembenemend. De aankleding van het strandpaviljoen ligt in één lijn met het gevoel van ongereptheid dat het natuurgebied bij je oproept. Kwaliteit zonder poespas.

8. Paal 33

Op het strand bij Paal 33 ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid. Het strand ligt wat verder verwijderd van alle andere stranden die Texel rijk is en dus vind je hier een oase van rust. Vanaf het strand van Paal 33 heb je uitzicht op het nabijgelegen eiland Vlieland. Hier geniet je het hele jaar door van een ontspannen en vooral ongedwongen sfeer. Let wel, op dit strand is zwemmen niet toegestaan vanwege de sterke stroming die er staat.

9. Paal 20

mooiste stranden texel - Paal 20

Het strand bij Paal 20 is een heerlijk rustig strand waar je het hele jaar door kunt genieten van de natuurpracht, of dat nou in of langs het water is. Er zijn bewaakte strandgedeeltes en ook kun je er een strandhuisje huren als je dat wenst. Het strand beschikt over een ruim parkeerterrein waardoor het bereiken van deze bestemming een fluitje van een cent is.

10. Paal 22

De meest ongerepte stranden vind je vanaf Paal 22. Hier zijn geen bewaakte strandgedeeltes, parkeerterreinen of strandpaviljoens. Alleen jij en de natuur. Terwijl je geniet van je tijd op het strand, glooien op de achtergrond de zandduinen, die behoren tot het Nationaal Park Texel Duinen. Sommigen noemen Paal 22 het mooiste strand van Texel, anderen noemen het zelfs het mooiste strand ter wereld!