De allermooiste stranden van Zeeland? Hier vind je ze!

Zeeland heeft een kustlijn van maar liefst 650 kilometer land. Als je ergens in Nederland mooie stranden kunt vinden, dan is het dus hier wel. De Zeeuwse kust is afwisselend en zijn stranden behoren tot de schoonste, mooiste en veiligste van Nederland. Alle reden om de regio eens een dagje met een bezoek te vereren, of om er misschien wel je vakantie door te brengen. Wij zetten de mooiste stranden van Zeeland voor jou op een rijtje.

1. Domburg

Het lange en brede strand van Domburg behoort tot de grootste trekpleisters van heel de provincie. De lokale bevolking noemt het strand van Domburg vaak het mooiste strand van Zeeland. Tel daar ook nog eens een prachtige natuurlijke omgeving en een historisch stadje bij op en je hebt alle ingrediënten voor een interessant en onbezorgd verblijf. Het strand van Domburg trekt vele toeristen, zowel uit binnen- als buitenland. De houten strandhuisjes maken het gezellige karakter van het goudgele strand helemaal af.

2. Zoutelande

Zoutelande is altijd al een top strandbestemming in Nederland geweest. Zijn strand wordt zelfs de Zeeuwse Rivièra genoemd. Het wordt afgebakend door de hoogste duinen van heel de omgeving en is als enige strand van Nederland naar het zuiden gelegen. Het zandstrand loopt geleidelijk af in zee en is dus ideaal voor een bezoek met de hele familie. Hier kunnen alle leeftijden waterpret beleven. Het typisch Zeeuwse dorpje Zoutelande, dat vlak achter het strand ligt, kent vele visrestaurants en maakt het plaatje helemaal compleet.

3. Westenschouwen

Westenschouwen ligt in het puntje van Schouwen-Duiveland en heeft brede stranden waar je in alle rust van kunt genieten. Vanaf het strand kijk je uit op de Oosterscheldekering, de wegverbinding tussen Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland en het indrukwekkendste onderdeel van de Deltawerken. Het strand en zijn aangrenzende duinen vormen samen een deel van het natuurmonument ‘De Kop van Schouwen’. Een ideaal strand voor zon- en natuurliefhebbers.

4. Cadzand

Cadzand ligt in het uiterste westen van Zeeland en is tevens de meest zuidelijke badplaats van heel ons land. Het brede zandstrand ligt in een mooi duingebied. De lange kustlijn waaraan Cadzand is gelegen loopt helemaal door tot aan België. Velen noemen Cadzand Zeeland’s mooiste strand vanwege de combinatie van de mooie natuur en de vele faciliteiten. Op de meeste plaatsen wordt het strand bewaakt, de stranden zijn schoon, hebben voldoende parkeergelegenheid en diverse horecagelegenheden.

5. Renesse

Het zandstrand van Renesse is maar liefst 17 kilometer lang en grenst aan de bossen van Westenschouwen. De stranden van Renesse behoren tot de sportiefste stranden van de hele provincie. En dankzij het feit dat ze voldoende breed zijn, vind je zelf op de drukste zomerdagen met gemak een comfortabel plekje voor jezelf. Voor surfers en zeilers is dit misschien wel het mooiste strand van Zeeland. Ook kitesurfen, blokarten en stuntvliegeren is hier mogelijk.

6. Vlissingen

De stranden van Vlissingen hebben een gezamenlijke lengte van vier kilometer en zijn om en nabij de 70 meter breed. Ze liggen iets ten zuiden van Zoutelande, aan de Westerschelde. Vlissingen heeft het enige stadstrand van Zeeland. Vanuit de binnenstad loop je er via de boulevard zo naartoe. Wat je bezoek extra bijzonder maakt, zijn de grote zeeschepen die op relatief korte afstand voorbij varen. In het hoogseizoen vindt er op de hoofdstranden bewaking plaats door strandwachten.

7. Ouddorp

Bezoekers van Ouddorp noemen het strand vaak één van de mooiste stranden van Zeeland en zelfs van heel Nederland. Dit compliment krijgt het strand vaak vanwege zijn rustige karakter en uitgestrektheid. Het strand is maar liefst 17 kilometer lang en op sommige plekken wel honderden meters breed. De enorme ruimte die je er om je heen ervaart kun je je niet voorstellen, maar alleen in het echt ervaren.

8. Berkenbosch

Strand Berkenbosch wordt door bezoekers van buiten de regio weliswaar vaak vergeten, maar de lokale bevolking weet maar al te goed wat zijn waarde is. Het weliswaar redelijk smalle zandstrand behoort tot de gezelligste plekken van Zeeland. En heb je een viervoeter? Dan mag je een bezoek aan Berkenbosch niet aan je voorbij laten gaan. Het geldt namelijk als een van de meest hondvriendelijke stranden, het hele jaar door.

9. Dishoek

Dishoek staat bekend om zijn rust en karakteristieke sfeer. Ook hier varen op korte afstand de zeeschepen langs de relatief smalle zandstrook die wordt gesierd door een bijzonder duinlandschap. Vanwege zijn authenticieit en natuurlijke decor vinden veel bezoekers dat Zeeland zijn mooiste strand in Dishoek heeft liggen.

10. Breskens aan Zee

Breskens aan Zee ligt vlakbij de Westerschelde en geeft je een prachtig uitzicht op Vlissingen. In Breskens aan Zee verveel je je nooit. De vissershaven en de gietijzeren vuurtoren geven het plaatsje een authentiek karakter. Het hele jaar door worden er feesten en evenementen georganiseerd en de vis die je er proef komt rechtstreeks uit de Noordzee. Net als voor veel van de andere mooiste stranden van Zeeland geldt ook voor Breskens dat je vrijwel verzekerd bent van rust en ruimte.