mooiste stranden van portugal

Dit zijn de 7 mooiste stranden die je in Portugal kunt vinden

Portugal, veel meer dan een zonbestemming in het zuiden van Europa. Het heeft tot op de dag van vandaag zijn authentieke karakter heeft weten te behouden. Rust en ruimte vind je op de meeste bestemmingen, enkele uitzonderingen daargelaten. Wij zetten juist de bijzonderste, rustigste maar vooral mooiste stranden van Portugal voor jou op een rijtje. Om het kiezen wat makkelijker te maken. Tel bij de stranden nog een indrukwekkende cultuur, gastvrije bevolking en verrassende keuken op en je snapt dat dit een vakantie wordt waar het je aan niets ontbreekt.

1. Falesia Beach, Algarve

Waar anders dan in de Algarve zou je het mooiste strand van Portugal vinden? De meest zuidelijke provincie van het land staat immers bekend om zijn charmante vissersdorpjes en prachtige stranden. Falesia Beach, in het Portugees Praia de Falésia genoemd, is de grootste ster. Net zoals vele andere stranden wordt ook deze omringd door rotsen. Echter hebben de rotsen hier warme, terracotta-achtige kleuren. Een interessant contrast met het groen van de bomen en het blauw van de zee. Niet zo gek dat dit natuurlijke schilderspalet van heel Portugal het mooiste strand wordt genoemd.

Accommodaties direct aan of in de buurt van Falesia Beach, Algarve

2. Dona Ana, Algarve

mooiste stranden van portugal - camilo beach

Ook de nummer twee in de lijst van Portugals mooiste stranden tref je in de Algarve. Dit moet zelfs één van de meest pittoreske plekjes van de hele regio zijn. Groene bossen omringen het strand en de uiterst kalme zee maakt de ontspannen sfeer op het strand zo mogelijk nog relaxter. In dat zeewater prijkt de beroemde rotspartij Ponta de Piedade, dat tot de meest gefotografeerde plekken van Portugal behoort. Je bereikt Praia da Dona Ana via een twintig minuten durende wandeling die je in Lagos start. Het strand is 300 meter lang en om en nabij de 70 meter breed.

Accommodaties direct aan of in de buurt van Dona Ana, Algarve

€936,00
Tui.nl

3. Camilo Beach, Algarve

mooiste stranden van portugal - praia da rocha

Dat de mooiste stranden van Portugal vooral in het zuiden van het land zijn gelegen, bewijst Camilo Beach eens te meer maar eens. Ook dit derde mooiste strand van Portugal ligt bij Lagos. En dat is niet toevallig. Het ligt precies tussen Dona Ana en Ponta de Piedade in. Het diepblauwe zeewater dat je aan de horizon ziet, verandert naarmate het dichter bij de kust komt in een smaragdgroene kleur. Door de helderheid van het water loopt deze kleur geleidelijk over in die van de gouden zandkorrels. Om op het twee na mooiste strand van Portugal te komen, daal je af via een lange, houten trap van 200 treden.

4. Praia da Rocha, Algarve

Praia de Rocha is een levendige plek met een uitmuntend strand. Het is een redelijk drukbezochte plaats. Toeristen zijn van alle leeftijden. Eigenlijk is Praia da Rocha de naam van het strand dat hoort bij het dorpje Portimão, maar tegenwoordig wordt het vaak als een op zichzelf staande plaats genoemd. Op het ruime zandstrand is plek voor iedereen die vandaag zoveel mogelijk van de Portugese zon probeert te genieten. Kliffen met warme aardekleuren bakenen het strand aan de achterzijde af.

Accommodaties direct aan of in de buurt van Praia da Rocha, Algarve

5. Zambujeira do Mar, Alentejo

Zambujeira do Mar is de naam van een klein vissersdorpje dat vooral rust en vredigheid uitstraalt. De ongeschonden natuur, de schoonheid van het strand en de vele watersportfaciliteiten maken het dorp nog een stukje geliefder. De hoofdstraat van het vissersdorpje eindigt bij de klif en daarvandaan volg je een pad naar beneden. Grote kans dat je bij deze nummer 5 van mooiste stranden van Portugal vooral tussen de locals zit. Die picknicken graag aan zee, in de luwte van de donkere rotspartijen. Prima idee, of niet soms?

6. Praia da Marinha, Algarve

Praia da Marinha bewijst eens te meer dat Portugals mooiste stranden aan de zuidkust zijn gelegen. Ook hier tref je de voor de regio zo typisch grillige rotsformaties. Vanaf de uitkijkpunten bovenaan de kliffen heb je al een schitterend uitzicht. Wil je verder naar beneden lopen om het strand te bezoeken? Houd dan wel rekening met het getijde. Bij vloed reikt het water tot aan de rotsen. Praia da Marinha ligt in een uithoekje en dat betekent dus alle rust van de wereld.

7. Praia de Troia, Alentejo

Praia de Troia behoort tot de mooiste kustlijnen van Portugal. Het schiereiland is grotendeels bedekt met pijnbomen en langs de kust bestaan veel zandduinen. Je bereikt de plek het makkelijkst met een ferry vanuit Setúbal. Is het vandaag jouw geluksdag? Dan word je onderweg vrolijk begroet door wat dolfijnen. Dankzij de uitgestrektheid behoort Praia de Troia tot Portugals mooiste stranden. De kalme zee is zó uitnodigend, dat niemand een duik erin kan weerstaan.