mooiste stranden van algarve

Dit zijn de 5 mooiste stranden van de hele Algarve

De Algarve is de zuidelijkste provincie van Portugal en de meest bezochte streek van heel het land. Hij ligt aan de Atlantische Oceaan en wordt gekenmerkt door een kustlijn die afwisselend zacht en grillig van karakter is. Niet zelden ontmoeten deze twee eigenschappen elkaar op de mooiste stranden van de Algarve: daar waar je op de zachte, gouden zandstranden in de luwte van de rotspartijen over de zee kunt turen. Klinkt aantrekkelijk, of niet? Ben jij benieuwd wat in de hele Algarve het mooiste strand is? Lees dan gauw verder!

1. Falesia Beach

Falesia Beach steekt er volgens zowel locals als toeristen met kop en schouders bovenuit. In de verkiezing om ‘mooiste strand van de Algarve’ komt hij meestal als winnaar uit de bus. Waarom? Misschien vanwege de helderblauwe kleur van de zee? Het groen van de bomen? Of de bijzondere, warme kleuren van de rotspartijen die het strand afbakenen? Waarschijnlijk door een combinatie van allen, zoals je die op maar weinig andere plekken ziet. Falesia Beach is van heel de Algarve het mooiste strand. Alle reden dus om er een kijkje te gaan nemen!

2. Dona Ana, Algarve

Dona Ana mag dan wel een bekende naam zijn, als nummer 2 in de lijst van de Algarves mooiste stranden is de plek verrassend pittoresk. In tegenstelling tot veel populaire plekken heeft de natuur hier nog de overhand. Het strand ligt aan groene bossen en de zee is hier uitermate kalm. Een bijzonder detail op dit op één na mooiste strand van de Algarve is de Ponta de Piedade. Deze rotspartij, die vlagbij het strand uit het zeewater steekt, wordt door iedere bezoeker vastgelegd. Dit heeft de rots tot een van de meest gefotografeerde plekken van het land gemaakt. Leg jij hem ook op de gevoelige plaat vast?

3. Camilo Beach

En dan Camilo Beach, dat op steenworp afstand van Dona Ana en Ponta de Piedade ligt. Via een houten trap daal je geleidelijk af naar het strand, waar een blauwgroene zee je opwacht. De zachte zandkorrels geven niet alleen een warme gloed, maar bieden ook de ondergrond bij uitstek voor wat uurtjes zonnebaden onder de Portugese zon. De nummer drie in de lijst van de Algarves mooiste stranden ligt vlakbij de bekende plaats Lagos.

4. Praia da Rocha

Praia da Rocha betekent in het Portugees ‘rotsstrand’. Die naam refereert naar de kliffen met warme aardekleuren die het strand afscheiden van de rest van de wereld. Het strand zelf is ruim te noemen. In welke periode je ook gaat, last van drukte zul je hier nooit ervaren.

5. Praia da Marinha

Praia da Marinha behoort tot de mooiste stranden van de Algarve, maar komt behalve dat met nog een bonus. De grillige rotsformaties zoals je die op zoveel stranden van Portugal vindt, bieden hier een perfect uitkijkpunt. Het uitzicht over de zee is ademenemend. Je zult haast niet kunnen wachten om verder naar beneden te lopen. Doe dit wel tijdens eb, want gedurende vloed verdwijnt de zanderige ondergrond van dit kleine strand onder water.