mooiste strand andalusie - Playa la Carihuela

Dit zijn de mooiste stranden van Andalusië

Als je op vakantie bent in Andalusië kan het niet anders dan dat je een aantal heerlijke stranddagen inplant. Hoewel er genoeg te zien en te doen is in de meest Zuidelijke Spaanse provincie, is een beetje ontspanning altijd welkom. En laat Andalusië nu vol liggen met de meest prachtige stranden!

Aan de ruim 800 kilometer lange kustlijn vindt je honderden gouden zandstroken, aan zowel de Middellandse Zee als de Atlantische Oceaan. Maar hoe moet je ooit een keuze maken tussen al deze parels? Bekijk om te beginnen de volgende stranden, die behoren tot de mooiste van Andalusië:

Playa de Artola

mooiste strand andalusie - Playa de Artola

Dit is volgens velen het mooiste strand van Marbella. Het strand van Artola is verbonden met Playa Cabopino en omgeven door een natuurlijke schoonheid. De ruige zandduinen op de achtergrond zijn bovendien beschermd. Hierdoor is dit een van de weinige stranden in Marbella die niet wordt omringd door winkels, restaurants en hotels. Op deze manier kun je optimaal genieten van de prachtige omgeving, zonder gestoord te worden door teveel prikkels.

Daarnaast kun je vanuit Playa de Artola lopend naar de oude bakentoren van Ladrones wandelen. Deze stamt uit de Romeinse tijd en is uitgeroepen tot site van cultureel belang.

Playa los Genoveses

mooiste strand andalusie - Playa los Genoveses

In het Natuurpark Cabo de Cata (provincie Almeria), ligt dit bijzonder mooie strand; zonder twijfel de mooiste baai van het hele natuurreservaat. Het fijne, goudkleurige duinenzand beslaat de hele baai. Het is enorm breed en wordt omgeven door kleine duinen met typische vegetatie; cactussen, agaves pitas en hoge pitaco.

Net als Playa de Artola hierboven, is dit strand bespaard gebleven van bebouwing en straalt het een en al schoonheid uit. Combineer je stranddagje hier zeker met een mooie wandeling door de prachtige omgeving!

Ontdek hier ook de mooiste stranden aan de Costa Brava.

Playa la Carihuela

mooiste strand andalusie - Playa la Carihuela

Het mooiste strand van Torremolinos en een van de mooiste in Andalusië, is Playa la Carihuela. Het uitgerekte, brede zandstrand biedt plek aan iedereen en heeft een beschutte, natuurlijke haven. Ben je op zoek naar een mooi strand waar wél wat vertier en eetmogelijkheden zijn? Dan zit je hier perfect.

Carihuela was vroeger een klein vissersdorpje en werd bekend door de populariteit van de badplaats Torremolinos. Maar zijn charme en authentieke sfeer zijn gelukkig bewaard gebleven. Dat maakt een bezoek aan het strand van Carihuela zo leuk. Je kunt er heerlijk zwemmen en ontspannen, maar als je daar genoeg van hebt slenter je lekker even rond, eet je wat of huur je een waterfiets.

Playa de Bolonia

mooiste strand andalusie - Playa de Bolonia

Voor het meest afgelegen en ruigste strand móet je gewoon naar Playa de Bolonia in de provincie Cadiz. Niet alleen wordt dit strand gezien als een van de mooiste van Andalusië, maar zelfs van heel Spanje.

Eigenlijk is Bolonia meer dan alleen een strand; het ligt in een oogverblindend landschap met ongerepte natuur, fijn wit zand en kristalhelder water. Het strand is 4 kilometer lang, bijna 70 meter breed en grenst aan het Natuurpark El Estrecho. Je vindt hier onder andere hoge zandduinen, natuurlijke warmtebronnen en archeologische sites. Kortom; een paradijs op aarde!

Zoals je ziet kun je als strandliefhebber je geluk niet op in Andalusië. Er is voor ieder wat wils! Welk strand is jouw favoriet?