Dit zijn de mooiste stranden van de Balearen

In de Middellandse zee ten Oosten van Spanje ligt de prachtige eilandengroep de Balearen. Zij vormen samen de 4 hoofdeilanden Menorca, Mallorca, Ibiza en Formentera, en een aantal kleinere eilandjes daar omheen. De Balearen zijn de perfecte bestemming voor onder andere strandliefhebbers dankzij de tal van adembenemende stranden die de verschillende eilanden tellen.  De mooiste liggen op het eiland Menorca. Zie je jezelf al liggen op een paradijselijk wit zandstrand tijdens je vakantie naar Menorca of een van de andere bestemmingen? Hieronder hebben we de mooiste stranden van de Balearen voor je op een rijtje gezet!

#1. Cala Mitjana

Dit prachtige strand in het Zuiden van Menorca en geeft toegang tot veel van de minder bezochte en ongerepte stranden in deze buurt, zoals Cala Trebaluger, Fustam Cala of Cala Escorxada.

Cala Mitjana is langgerekt en er is bijna altijd de mogelijk om een plekje te vinden om lekker neer te ploffen op je handdoek. Geurende pijnbomen op de achtergrond zorgen voor de nodige schaduw waneer de zon je even teveel wordt en geven een magische touch aan deze toch al oogverblindende baai.

#2. Cala Turqueta

Dit is een van de mooiste stranden van het eiland Menorca, gelegen in een prachtige baai verscholen tussen pijnbomen en dennenbomen.  Cala Turqueta heeft kristalhelder turquoise water en je waant je hier bijna op de Cariben. Een perfecte plek om buiten zwemmen en lekker zonnebaden als de beste te kunnen duiken en snorkelen! Neem eventueel je eigen stoeltje of bedje mee wanneer je hier naartoe gaat, evenals snacks en water. Deze zijn er namelijk niet te verkrijgen!

#3. Calo des Moro

Calo des Moro is een van de meest ongerepte stranden van Mallorca, gelegen in het Zuidoosten van het eiland. Dit strand is erg populair bij de lokale bevolking en toeristen, die het tegenwoordig gemakkelijk kunnen bereiken. Steile kliffen, wit zand en azuurblauw water domineren hier het beeld, evenals de groene heuvels eromheen. Calo des Moro is minder geschikt voor kinderen omdat het lastig kan zijn het water te bereiken via de rotsen. Ook zijn er weinig faciliteiten aanwezig. Maar juist hierdoor heeft dit strand zijn unieke charme weten te behouden!

#4. Cala n Porter

Cala’n Porter is een klein ressort op Menorca en heeft een super mooi strand die vanaf het centrum bereikbaar is via vele trappen, of via de weg. Het strand biedt alles wat je nodig hebt om er een heerlijk dagje te kunnen vertoeven. Strandbedjes, parasols, eettentjes, watersportverhuur en douches. Cala’n Porter strand wordt beschermd door prachtige kliffen en het strand loopt heel langzaam af naar de zee. Ideaal dus ook voor een stranddag met kleine kinderen.

#5. Cala Mesquida

Een paradijselijk, langgerekt zandstrand tussen pijnbomen en zandduinen, gelegen aan de Noordoostkust van Mallorca. Cala Mesquida heeft de vorm van een baai, en is ongeveer 350 meter lang. Het water is helder en perfect om in te zwemmen, snorkelen en andere vormen van watersport te beoefenen. Doordat Cala Mesquida zo breed en lang is, vindt je altijd wel een plekje om je handdoek neer te leggen. Er worden strandbedjes verhuurt, waterfietsen en snorkel attributen, en er zijn een aantal strandtentjes aanwezig voor de nodige snacks en een verfrissend drankje. Enjoy!

Dit was slechts een handjevol mooie stranden van de Balearen, er zijn er nog veel meer te vinden, evenals op andere bestemmingen in Spanje. Bezoek ze gemakkelijk tijdens een fly drive naar Spanje en geniet van de schoonheid ervan!