Playa de Cabopinmooiste-stranden-costa-del-sol-Playa-de-Cabopinoo

Hier vind je de mooiste 5 stranden van de Costa del Sol

Letterlijk vertaald betekent Costa del Sol ‘Zonnekust’. Een naam die deze kustlijn niet voor niets heeft gekregen. Met maar liefst 320 dagen zon per jaar en ook in de winter aangename temperaturen is het in het temperamentvolle hart van Spanje goed vertoeven. De zuidelijk gelegen, Andalusische Costa del Sol is maar liefst 300 kilometer lang. Mooie stranden zijn er dus in overvloed. Wij zetten de mooiste vijf voor je op een rijtje.

1. Playa de Burriana, Nerja

Het meest geliefde strand van Nerja is maar liefst 800 meter lang. Zijn goudgele kleur schittert haast in de fel schijnende Spaanse zon. De met groen begroeide heuvels die het strand flankeren lijk je zelfs vanuit het water aan te kunnen raken. Langs de brede baai loopt de strandpromenade Paseo Maritimo Antonio Mercero. Winkels, cafés en restaurants zijn er volop, maar doen op geen enkele manier afbreuk aan de schoonheid van het strand. Wel kan het er in de zomer erg druk zijn.

2. Playa de Cabopino, Marbella

Playa de Cabopino

Playa de Cabopino behoort tot Marbella’s topstranden. Niet vreemd, want de lengte van het strand, het schone water en de meer dan voldoende aanwezige voorzieningen maken van het strand een plek waar elke bezoeker zich wel een dag vermaakt. Playa de Cabopino ligt op ruim tien kilometer afstand van het centrum van Marbella en wordt aan de ene kant door de Cabopino haven en aan de andere kant door het duingebied Artola geflankeerd.

3. Playa de Maro, Nerja

Playa de Maro is niet zomaar een strand, maar een natuurlijk paradijsje. Het ligt op vijf kilometer afstand van Nerja, midden in een naturrijke omgeving. Dit strand, dat een lengte van een halve kilometer heeft, hoef je met maar weinig andere bezoekers te delen. Playa de Maro, dat een mix van zand en kiezels is, ligt ingeklemd tussen de kliffen en heeft heerlijk rustig water. Bovenop de klif zie je de overblijfselen van een oude, Moorse wachttoren.

4. Playa de la Carihuela, Torremolinos

Playa de la Carihuela is het grootste strand van Torremolinos. Het ligt tussen deze badplaats en het naastgelegen Benalmádena in. Het donkere zandstrand is ruim twee kilometer lang en de zee is hier erg rustig. Dit, in combinatie met het feit dat het water helder en ondiep is, trekt ook veel gezinnen met kinderen naar Playa de la Carihuela. De palmbomen langs het strand zorgen vooral op de warme zomerdagen voor een welkome schaduw.

5. Playa de la Malagueta, Malaga

Wil je een strandvakantie kunnen combineren met winkelen en cultuursnuiven? Dan zit je in Malaga helemaal goed. De hoofdstad van de Costa del Sol biedt je het beste van beide werelden en heeft maar liefst 15 verschillende zandstranden. Playa de la Malagueta is het centraalst gelegen ten opzichte van het historische centrum en wordt door de meesten –locals én toeristen- gezien als het mooiste strand van de stad. Je kunt hier op je handdoekje gaan liggen, maar ook een ligbedje met parasol huren. Enkele palmbomen zorgen voor een tropisch sfeertje én verkoeling.