mooiste stranden ibiza - cala xarraca

De mooiste stranden van Ibiza, zo zien ze eruit

Ibiza: het eiland van de hippies, het bruisende nachtleven én enkele van de mooiste stranden die Spanje rijk is. Het eiland, dat ook wel Isla Blanca wordt genoemd, is veel meer dan luxe en feesten. Het heeft wel meer dan 70 stranden, dus aan keuze heb je geen gebrek. Wat de mooiste stranden van Ibiza zijn, dat lees je hier.

1. Cala Xarraca

Cala Xarraca is verreweg het beste strand van Ibiza om een heerlijk dagje bij weg te dromen. De azuurblauwe zee in de kleine baai houd je bijna niet voor mogelijk. Het strand ligt in het noorden van het eiland en is slechts 100 meter lang. Alhoewel steeds meer toeristen deze voorheen verborgen parel ontdekken, kun je nog steeds in relatieve rust op dit zandstrand vertoeven. De baai wordt omringd door dichtbegroeide pijnbossen en enkele villa’s van wat geluksvogels die deze omgeving hun thuis mogen noemen. Het natuurlijke modderbad aan de linkerkant van de baai is een verwennerij voor je huid.

aigua blanques

2. Aigua Blanques

In het noordoorsten van het eiland ligt volgens vele bewoners het mooiste strand van Ibiza. Het fijne, gouden zandstrand wordt omringd door hoge rotspartijen. Letterlijk betekent de naam van het strand ‘wit water’. Zijn naam dankt het aan het witte schuim dat in het water ontstaat als de zeewind het omhoog stuwt. Dit betekent dus wel dat je hier rekening met de golven dient te houden als je het water betreedt. Aigua Blanques is overigens officieel een naaktstrand. Alhoewel de meeste bezoekers hier hun zwemkleding aanhouden, tref je aan het uiteinde van het strand meestal naakte zonaanbidders.

cala bassa

3. Cala Bassa

Cala Bassa is immens populair en hoort zonder twijfel tot de mooiste stranden van Ibiza. Zulk schoon en helder water tref je op maar weinig andere plekken. Het is een geliefde bestemming onder vele zonaanbidders, wat ook af te zien is aan de vele bootjes die hier aanmeren. Daar hoef jij je geen zorgen over te maken; Cala Bassa heeft een afgebaken stuk waarin jij zorgeloos kunt zwemmen. De bewoners uit het nabijgelegen San Antonio maken hier ook graag hun verfrissende duik. Het strand is ongeveer 300 meter lang en heeft genoeg schaduwplekjes, voor het geval de Spaanse zon je iets te heet wordt.

mooiste stranden ibiza - sa caleta

4. Sa Caleta

Sa Caleta levert je wel een heel bijzonder plaatje op. Terwijl je in het helderblauwe water ronddobbert, kijk je op terracottakleurige rotsformaties die je van de rest van de omgeving lijken af te schermen. Daarachter glooien groene heuvels, waar de blauwe lucht bovenuit bakent. Hier kun je je met gemak een hele dag vermaken. Sa Caleta hoort dankzij zijn geleidelijke afloop in zee en zijn heldere water tot de mooiste zandstranden van Ibiza.

mooiste stranden ibiza - cala benirrás

5. Cala Benirrás

Of heeft Ibiza zijn mooiste strand in Puerto de San Miguel liggen? Het strand Cala Benirrás is één van de populairste stranden in het noorden van het eiland. Net als de meeste andere stranden op Ibiza is ook deze gelegen aan een kleine baai en tussen groenbegroeide rotsformaties ingeklemd. Het strand bestaat gedeeltelijk uit strand en gedeeltelijk uit kiezels. Aan het eind van de middag zie je veel bootjes en kleine jachten aanmeren. In deze beschutte baai is de zonsondergang op zijn mooist. Pak de hand van je partner vast en zwijmel samen weg…… onder het gedrum van hippies. ‘Drum down the sunset’ is een unieke ervaring die je op dit eiland niet aan je voorbij mag laten gaan.

mooiste stranden ibiza - cala mastella

6. Cala Mastella

Weliswaar één van de kleinste van het eiland, maar Cala Mastella dingt zeker mee naar de titel ‘mooiste strand van Ibiza’. Vooral snorkelaars weten dit tot nu toe nog steeds onaangeroerde strand te waarderen. De zeebodem bestaat uit keien, wat betekent dat het water kristalhelder is. Neem jij ook je snorkelset mee op vakantie? Onthoud dan dat je hem bij Cala Mastella prima kunt gebruiken!

mooiste stranden ibiza - sa pedrera

7. Sa Pedrera

De hippies die je tijdens zonsondergang bij Cala Benirrás treft, kom je wellicht weer tegen als je een bezoek brengt aan Sa Pedrera. Het is een populaire plek om te mediteren en ook komen er hier veel kunstenaars. Sa Pedrera hoort tot de mooiste zandstranden van Ibiza, maar ook zeker tot één van de moeilijkst bereikbare. De afdaling is behoorlijk pittig, maar levert je bijzondere plaatjes op. De omgeving ademt mystiek en eenmaal op het strand aangekomen ben je in een geheel andere wereld beland. Doorsnee toeristen vind je hier niet. En dat is voor de afwisseling wel eens zo fijn.

mooiste stranden ibiza - cala vadella

8. Cala Vadella

Op het strand van Cala Vadella vind je werkelijk waar alles wat je nodig hebt. Velen zijn dan ook van mening dat Ibiza zijn mooiste strand hier heeft liggen. Het witte zandstrand loopt zeer geleidelijk af in het water, waardoor deze plek voor jou en de rest van de familie perfect is. Restaurants, bars en winkeltjes zijn aanwezig op het strand. De met pijnbomen begroeide heuvels schermen de kalme baai af.

mooiste stranden ibiza - cala d’hort

9. Cala d’Hort

Cala d’Hort ligt in het zuidwesten van Ibiza en is gelegen in een nationaal park. Niet alleen zijn gecombineerde zand-kiezelstrand, maar ook het uitzicht op de Es Vedra, een grote rots die boven zee uitsteekt, maakt dat Cala d’Hort tot de mooiste stranden van Ibiza behoort. Achter het strand ligt eveneens een aantal rotsen en kliffen. Cala d’Hort bereik je via een steile weg. Het ultieme vakantiegevoel ervaar je door bij een van de restaurants op het strand aan te schuiven en te genieten van de lekkerste verse visgerechten.

mooiste stranden ibiza - cala conta

10. Cala Conta

Vanaf Cala Conta, ook wel Cala Comte genoemd, heb je eveneens uitzicht op een indrukwekkende rotspartij. Ook de vele kleine eilandjes die Ibiza rijk is aanschouw je vanaf je ligbed. Cala Conta staat bekend om zijn snorkelmogelijkheden én de zonsondergang die hier perfect tot zijn recht komt. Het ondiepe, warme water van Cala Conta heeft een heerlijk ontspannend effect op je. Neem wel een parasol mee als je dit strand besluit te bezoeken, er is namelijk vrijwel geen schaduw te vinden!