De mooiste stranden op Mallorca vind je hier

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en heeft alles wat je je als vakantieganger wenst: gezellige steden, een bruisend uitgaansleven en een binnenland volop natuur. Op het eiland is het heerlijk wandelen en fietsen. Maar verreweg de meeste vakantiegangers komen er om te ontspannen langs een van de vele stranden. En dat zijn er zoveel, dat kiezen nog weleens moeilijk kan worden. Want wat is nou eigenlijk op heel Mallorca het mooiste strand? Wij helpen je graag een eindje op weg, met een overzicht van de mooiste stranden van Mallorca.

1. Cala d’Or

Het kan niet anders dan dat de ‘Gouden Baai’ van Mallorca bovenaan staat als mooiste strand van Mallorca. Cala d’Or is een mooie badplaats die alles heeft wat je tijdens een dagje zonnebaden nodig hebt. Er zijn cafés, restaurants en winkeltjes. De kleine jachthaven maakt het plaatje helemaal af. Verwacht echter geen uitgestrekt strand, maar charmante baaitjes. Of liever gezegd, zes baaitjes die zijn uitgestrekt over een deel van de zuidoostelijke kust. Het grootste zandstrand van deze zes is 100 meter lang. Bij Cala d’Or kun je dus rekenen op een intieme sfeer.

2. Cala Llombards

Ook Cala Llombards is gelegen in het zuidoosten van dit Balearische eiland. De vorm van het strand is bijzonder. Het is erg smal, maar loopt tot wel 150 meter door naar achteren. Het afgezonderde stukje zandstrand wordt omringd door steile kliffen die grotendeels begroeid zijn met pijnbomen. Zwemmen doe je hier heel ontspannen. Omdat het zeewater in een soort van kegelvorm tussen de kliffen ligt, is er van golven geen spraken. Ideaal voor als je met kinderen op vakantie bent, maar ook zeker als je van plan bent om op Mallorca te gaan snorkelen.

3. Cala Millor

In tegenstelling met de voorgaande twee stranden, is Cala Millor wél uitgestrekt. Het strand is twee kilometer lang en biedt meer dan genoeg ruimte voor iedereen die zijn handdoek in het fijne, witte zand wil uitspreiden. Het zeewater is hier natuurlijk ook net zo mooi turquoise als op de rest van het eiland. Direct achter het strand ligt een sfeervolle promenade waar je gedurende de dag terecht kunt op de terrassen van de vele cafés en restaurants. In Cala Millor ontbreekt het je aan niets!

4. Playa de Palma

Ook Playa de Palma mag zich tot de mooiste stranden van Mallorca rekenen. Het fijne zandstrand is ruim vijf kilometer lang en een heerlijke plek voor alle leeftijden. Het strand loopt langzaam af in zee. Een lijn van statige palmbomen scheidt het strand van de levendige boulevard. De rieten parasols maken de tropische sfeer compleet. Ζonder twijfel één van Mallorca’s mooiste stranden.

5. Cala Varques

Ben je op zoek naar een ongerept strand dat zo de cover van een tijdschrift zou kunnen sieren? Pak dan je spullen en begeef je naar Cala Varques. Dit strand, aan de oostkust van Mallorca, is maar 90 meter lang. Toch zul je zien dat je het enigszins beperkt aantal vierkante meters met maar weinig anderen hoeft te delen. Niet alleen behoort Cala Varques tot de mooiste stranden van Mallorco, maar ook nog eens tot de rustigste. Dit vanwege zijn relatief geïsoleerde ligging. Het strand loopt vrij snel diep af en het water heeft vaak de neiging om wild tegen de omringende rotsformaties te slaan. Een schouwspel waar je uren naar kan blijven kijken.

6. Caló des Moro

Dit strand heeft qua vorm veel van het strand bij Cala Llombards weg en is misschien wel het meest onontdekte strand van het hele eiland. Behalve zijn natuurlijke schoonheid, is de rust voor de lokale bevolking ook een belangrijke reden om ‘Caló des Moro’ te antwoorden wanneer hen wordt gevraagd naar het mooiste strand van Mallorca. Op het strand vind je de natuur precies zoals hij is; zonder aanpassingen of enige faciliteiten. Ook hierdoor wordt het charma van Caló des Moro grotendeels bepaald. Ga op pad naar het afgelegen strand en ontdek zelf of je hem tot Mallorca’s mooiste stranden vindt behoren.

7. Es Trenc

Of is Es Trenc misschien van heel Mallorca het mooiste strand? Net als Caló des Moro vind je ook hier totaal geen bebouwing. Het enige wat je er vindt, zijn de chiringuitos, traditionele strandbars waar je terecht kunt voor de lekkerste verse gerechten. Het is in Es Trenc heerlijk rustig en bovendien is het zandstrand wel twee kilometer lang. Eigenlijk kun je Es Trenc het beste omschrijven als een smalle, paradijselijke zandstrook die je in gedachten vervoert naar de verre Caraïben. En dat op slechts een aantal uur vliegafstand van ons koude kikkerlandje.