Beste zwembroek

Handige inpak-lijst voor wanneer je met een baby naar het strand gaat

Als jonge moeder of vader wil je toch ook wel een keertje naar het strand op een mooie zomerdag. Dat is voor de jonge spruit ook gewoon een heerlijk uitje waar deze ook kennis kan maken met die weer heel andere omgeving. Het is dan wel verstandig om goed voorbereid op pad te gaan. Zo wordt het zowel voor jou als de kleine een echt succes. Kijk maar eens naar het lijstje hieronder.

1. Plan je bezoek goed

In de zomer is het strand natuurlijk ideaal, maar na 12 uur is de zonnestraling meestal te veel voor de babyhuid ook als deze goed is ingesmeerd. Ga dus bij voorkeur vroeg en pak je spulletjes voor 12 uur weer in. Dan heb je toch een paar uur kunnen genieten.

2. Zorg dat het autostoeltje al goed is bevestigd

Een baby vervoer je uiteraard veilig in een goede autostoel. Het is niet slim om pas vlak voor je vertrek aandacht te besteden aan die autostoel voor de baby. Als je hier weinig ervaring mee hebt, oefen hier dan op een eerder tijdstip mee en zorg dat voor je vertrek de stoel al goed zit bevestigd.

3. Smeren en herhalen

De babyhuid is nog erg teer en insmeren met een factor 50 is dan ook de juiste keuze. Een babyhuid kan al binnen 5 minuten verbranden als de zonnekracht sterk is. Het is om die reden een goed idee om de baby al voor vertrek een keer in te smeren. Let op dat je op het strand geen zandkorrels in de zonnebrandolie krijgt, dat kan pijnlijk zijn.

4. Een muts is een must

Bij een baby is de haardos niet dik genoeg om de hoofdhuid te beschermen tegen de zon, een mutsje is dus een noodzaak. Neem een felgekleurde zodat deze niet wegraakt en voor de zekerheid ook een reserve exemplaar. Inmiddels weet je immers hoe baby’s zijn.

5. Extra luiers en kleding

Misschien zal je de baby ook even meenemen in het water. Dan is een extra setje luiers en droge kleding een goed idee. Dat is ook handig indien je wil vertrekken. Het kind in natte kleding of een vieze luier meenemen is voor beide geen pretje. Ook een zonnebril is voor jou én voor de kleine fijn.

6. Voeding

Als je nog de borst geeft, neem dan een doek mee om jezelf wat privacy te geven. Opvolgmelk kan je warm houden in een thermoskan. Check altijd de temperatuur.

7. Een kleed en speelgoed

Waarschijnlijk wil de baby zelf wel de hele tijd in dat vreemde materiaal dat zand heet, blijven spelen. Dat is niet zo goed voor de huid. Neem daarom een kleed/ grote handdoek mee en wat speeltjes. Dan kan de kleine zich daarop ook een tijdje vermaken.

8. Fototoestel of smartphone

Deze momenten op het strand wil je beslist vastleggen dus zorg ervoor dat je goed voorbereid bent. Tip: voorkom dat je dure apparatuur te veel zand moet happen. Dat kan al met een goedkoop zakje dat goed afsluitbaar is.

Veel plezier op het strand!