beste strand lanzarote

Heb jij de mooiste stranden van Lanzarote al ontdekt?

Lanzarote is een magisch eiland met bijzondere karakteristieken. Zo beschikt dit eiland over zowel vulkanische stranden als zandstranden en rotsformaties. Daarnaast zijn er voldoende stranden waar je terecht kunt voor ruwe golven om overheen te surfen. Bezoek Lanzarote en je bent verzekerd van een oase van stranden. De goedkoopste vakanties naar Lanzarote staan te wachten totdat jij ze boekt.

Vulkanisch strand

Lanzarote is een eiland met zo’n 300 verschillende vulkanen. Dit zorgt voor bijzondere gebieden met diverse kleuren, maar ook voor wonderlijke vulkanische stranden. Als je nog nooit zwart zand hebt gezien, dan is het een aanrader om eens een strand zoals El Golfo te bezoeken. Helaas kun je niet gaan zonnebaden op dit strand omdat het niet toegankelijk is voor bezoekers. Je kunt het uiteraard wel bewonderen vanaf een afstand. Naast El Golfo vind je overigens ook Lago Verde; een groen meer. Het meertje kleurt groen door de hoeveelheid algen en zorgt ook voor een adembenemend uitzicht.

Zandstranden

De populaire zandstranden zijn uiteraard overal te vinden; ze komen in allerlei soorten en maten. Bezoek een groot strand dat kilometers uitstrekt (zoals Playa Grande) of ga voor een knus strandje. Playa del Ancla of Playa del Jabillo zijn wat kleinere stranden. Perfect als je op zoek bent naar wat meer rust. Dicht bij Playa Grande vind je ook Playa Chica. Hier kun je perfect snorkelen door de heldere wateren. Zelfs naast het vliegveld liggen twee stranden, waar je dus vliegtuigen kunt spotten indien je een liefhebber bent.

Rotsformaties

Heb jij weleens op een strand gelegen dat ligt tussen twee kliffen? Zulke stranden als Playas del Papagayo bieden niet alleen een mooi uiterlijk, maar het is er ook windstil dankzij de grote kliffen. Dit zorgt ervoor dat je spullen niet wegwaaien. Samen vormt het één natuurgebied dat zeker de moeite waard is om een wandeling door te maken. Het water is ook nog eens fel blauw!

Surfen

Het noordelijke gedeelte van Lanzarote is nog niet zo bekend. Er zijn immers nog weinig hotels gebouwd. Dat zorgt er echter ook voor dat je hier heerlijk tot rust kunt komen en kunt gaan surfen. Er zijn namelijk veel stranden waar weinig mensen komen en grote golven ontstaan. Playa de Famara is een perfect strand met een krachtige wind waar je terecht kunt met je surfplank. Het plaatsje Famara kun je ook bezoeken als beginnend surfer. Er zijn namelijk genoeg scholen te vinden. Kijk wel uit voor de zee-egels die je op sommige stranden vindt!

Conclusie

Laat je betoveren door de stranden van Lanzarote en je hebt bijna de neiging om niet meer terug te komen naar Nederland! De stranden op dit eiland zijn divers en geschikt voor allerlei reisgezelschappen. Boek direct een last minute (morgen vertrekken) naar dit wonderlijke eiland als je een avontuurlijke reis wilt!