Je smartphone op het strand 5 tips

Je smartphone op het strand: 5 tips

Je smartphone gaat nu eenmaal altijd met je mee, ook als je een dagje naar het strand gaat. Maar met al dat zand, die zon en mensen om je heen, is het verstandig om je telefoon extra te beschermen. Waar moet je op letten als je je smartphone meeneemt naar het strand? Wij geven je 5 handige tips.

1. Bescherm je telefoon tegen zand

Zand in je telefoon wil je echt niet. Dit kan heel veel dingen beschadigen en ook al leg je je telefoon niet in het zand zelf, er komt altijd zand op of in. Het zand gaat door allerlei kiertjes en zelfs een telefoonhoesje zal jouw geliefde bezit niet tegen zand beschermen. Een goede optie is om je telefoon in een boterhamzakje te doen wanneer je naar het strand gaat. Zo kan er echt geen zand bij.

2. Gebruik die camera wel

Hoewel je jouw telefoon niet voortdurend bloot wilt stellen aan zand en zon, is het wel een goed idee om de camera te gebruiken. Je wilt de mooiste herinneringen van je leven tenslotte wel vastleggen. Een dag op het strand hoort daar eigenlijk altijd bij. Wanneer je een telefoon hebt met een goede camera, zoals de Samsung Galaxy S20 FE, dan kun je rekenen op kwalitatieve foto’s. Die doen het niet alleen goed op Instagram, maar ook aan de wand.

3. Leg je telefoon zoveel mogelijk in de schaduw

Op een zomerse dag kan het erg heet worden op het strand. Er is geen natuurlijke schaduw en wellicht heb je geen parasol bij je. Zorg er in dat geval wel voor dat je jouw telefoon in de schaduw legt, bijvoorbeeld achter je strandtas. Oververhitting is erg slecht voor je telefoon en het kan zelfs zijn dat je telefoon automatisch uitschakelt, zodat deze weer af kan koelen. Wat ook helpt tegen oververhitting is zoveel mogelijk apps sluiten die op de achtergrond draaien. Laat je telefoon ook niet in de auto liggen op warme dagen. Ook daar wordt het veel te heet voor je smartphone.

4. Zorg dat je verbinding hebt

Ook op een ontspannende middag aan het strand wil je graag een goede netwerkverbinding hebben. Natuurlijk hoef je niet de hele tijd bereikbaar te zijn, maar je wilt af en toe je appjes en mailtjes checken, even naar het nieuws kijken en een leuke foto op Instagram posten. Niets is zo frustrerend als een slechte verbinding als je onderweg bent. Met sim only kun je eenvoudig een bundel kiezen die bij je past, zodat je overal snel internet hebt.

5. Kijk uit met water

Het lijkt wellicht een overbodige waarschuwing, maar het komt echt voor. Ga niet zwemmen met je telefoon op zak. Hoewel er bij sommige toestellen bij staat dat deze waterdicht zijn, geldt dat vaak maar voor een bepaalde hoeveelheid water. Controleer dit dus altijd en ga niet zomaar richting het water met je telefoon. Ook een paar druppels kunnen soms al te veel zijn wanneer deze verkeerd terechtkomen. Toch naar de waterlijn met je telefoon? Wees dan extra voorzichtig en waarschuw de kinderen dat het even geen tijd is om te spelen. Je kunt je telefoon ook in een waterdicht zakje meenemen. Ga je suppen of kanoën, dan zijn er vaak speciale waterdichte tonnetjes waar je belangrijke zaken in kunt doen.