Piha strand

Maak kennis met de mooiste stranden van Nieuw-Zeeland

Wellicht heb je al een aantal prachtige landen bezocht, maar heb je ooit een unieke rondreis door Nieuw-Zeeland gemaakt? Nieuw-Zeeland heeft namelijk enkele van de beste stranden ter wereld. Daarnaast staat Nieuw-Zeeland bekend om zijn prachtige natuur. Als je ooit naar de Lord of the Rings films hebt gekeken, weet je waar we het over hebben! In dit artikel hebben we enkele van Nieuw-Zeelands mooiste stranden op een rijtje gezet.

Paihia strand

Paihia strand

De beste reistijd naar Nieuw-Zeeland is tijdens de zomermaanden. Je kunt genieten van de prachtige omgeving en hun geweldige stranden bezoeken. Een van deze stranden is Paihia Beach. Paihia Beach ligt in de Bay of Islands. Het is een populaire toeristische bestemming en een geweldige plek om te zwemmen en snorkelen. Dit is de ideale plek om de natuurlijke schoonheid van het gebied te verkennen. Het strand ligt ook dicht bij een aantal uitstekende restaurants, winkels en activiteiten voor alle leeftijden.

Muriwai strand

Muriwai strand

Muriwai Beach ligt aan de westkust van het Noordereiland, ongeveer 50 km ten zuidwesten van Auckland. Het strand is populair om zowel te surfen als te zwemmen. Zowel de lokale bevolking als bezoekers genieten van de lange zandstranden. Er zijn ook wandelpaden in de omgeving als je de natuur van dichtbij wilt leren kennen. Het zand van Muriwai is wit en schoon, waardoor het ideaal is om te zonnebaden of om zandkastelen te bouwen met je kinderen. Als je verder wilt gaan dan activiteiten aan de kust, zijn er ook volop mogelijkheden om te vissen of te kajakken.

Piha strand

Piha strand

Piha Beach is een zwart zandstrand dat een adembenemend uitzicht op de oceaan biedt en daarom is het populair onder surfers en zwemmers. De golven zijn vaak groot en trekken surfers van over de hele wereld aan om deel te nemen aan een jaarlijkse wedstrijd die hier wordt gehouden. Ook op dit strand zijn zwemmen en vissen populaire activiteiten.

Goat island

Goat island

Goat Island ligt aan de zuidkant van Awaroa Inlet op het Zuidereiland. Het is een klein eiland met slechts ongeveer 100 inwoners, maar het heeft veel te bieden. Je kunt gaan zwemmen of kajakken in de oceaan en in zoetwatermeren. Het eiland heeft veel wandelpaden door het regenwoud die ideaal zijn voor vogels kijken, vissen, picknicken en kamperen. Degenen die meer spanning willen kunnen gaan paardrijden, fietsen, paragliden en duiken. De beste tijd om Goat Island te bezoeken is in de zomer. In dit seizoen heb je namelijk toegang tot alle activiteiten.