Hier vind je de mooiste stranden van Midden-Amerika

Midden-Amerika is een prachtige vakantiebestemming. Zodra je het vliegtuig uitstapt, stap je een geheel nieuwe wereld binnen. Een wereld waar de flora en fauna zo overweldigend zijn, dat je je ogen soms haast niet kunt geloven. Maar dat niet alleen. Midden-Amerika kent ook een bijzondere geschiedenis, koloniale steden en paradijselijke stranden. Waar je die laatstgenoemde precies vindt? Je ontdekt het in onze top 7 van mooiste stranden van Midden-Amerika.

1. Playa Paraiso, Mexico

De Mexicaanse kust zou wel eens dé definitie kunnen zijn van de perfecte tropische bestemming. Playa Paraisa, oftewel ‘Paradise Beach’, zal je daar zeker niet aan doen twijfelen. Het witte zandstrand is zo fijn als het maar kan en het kraakheldere zeewater erg kalm. Vlak voor de kust ligt een koraalrif, die tot snorkelen uitnodigt. Onder water zijn de kleuren zo mogelijk nog verbluffender dan op het strand zelf. Aan dit mooiste strand van Midden-Amerika krijgt zonnebaden een heel andere dimensie.

2. Bay Islands, Honduras

Het op één na mooiste strand van Midden-Amerika vind je in Honduras. Of beter gezegd, op een eilandengroep voor de kust van het land, in de Caribische Zee. De eilandjes hebben een verlaten karakter, maar zodra je een duik in het water neemt, kom je erachter dat niets minder waar is. De Bay Islands herbergen het op één na grootste koraalrif ter wereld. Zwemmen doe je hier samen met sponzen, vissen, zeeschildpadden en walvishaaien. De drie eilanden liggen ongeveer 50 kilometer van de kust van Honduras. Je bereikt ze per vliegtuig of ferry.

3. Cayo Santa Maria, Cuba

 Ook Cayo Santa Maria ligt als derde mooiste strand van Midden-Amerika niet op Cuba zelf. Het eiland behoort tot de eilandengroep Jardines del Rey, die ten noorden van het land ligt. Hier vind je precies het strand waar je op hoopte: poederfijn, wit en een helderblauwe zee. Het strand van Cayo Santa Maria is maar liefst 13 kilometer lang en ligt in het noorden van het eiland, net als de accommodaties. De zuidkust wordt voornamelijk bedekt door mangrovebossen.

4. Las Palmas, Mexico

Net als Playa Paraiso, het mooiste strand van Midden-Amerika, ligt het strand van Las Palmas in de Mexicaanse regio Tulum. Las Palmas ligt echter iets afgelegener. Het zand is hier zo zacht dat het meer wegheeft van poedersuiker dan van zandkorrels. De regio Tulum herbergt enkele van Midden-Amerika’s mooiste stranden en ook Las Palmas is een waar eco-paradijs.

5. Manuel Antonio, Costa Rica

De stranden van Manuel Antonio vind je in het gelijknamige natuurpark, dat iets ten zuiden van het badplaatsje Quepos aan de Stille Oceaan ligt. Niet alleen staat Manuel Antonio bekend om zijn rijke flora en fauna, maar ook om zijn stranden die van wereldwijd topniveau zijn. De verschillende stranden van dit park bezoek je stuk voor stuk door de wandelroute te volgen. Zonnebaden doe je hier samen met diverse apensoorten en wasbeertjes. Althans, zij houden zich vooral bezig met het eten dat je wellicht in je tas hebt. Let dus op dat je hier op een onbewaakt ogenblik je lunch niet kwijtraakt! De stranden van Manuel Antonio zijn precies zoals je verwacht van tropische bestemmingen: zacht, goudgeel zand, helder water met een lichte golfslag en ontelbare palmbomen.

6. Corn Islands, Nicaragua

De Corn Islands worden door veel reizigers bezocht als laatste bestemming van hun rondreis door Nicaragua. Het is namelijk een ultieme plek om even helemaal tot rust te komen. De stranden op deze eilanden zijn iets minder ‘gladgestreken’ dan de meeste andere in deze lijst. Op het strand vind je zeewier, kokosnoten en palmbladeren. De Corn Islands bestaan uit Big Corn Island en Little Corn Island. De tijd op de twee eilanden lijkt stil te staan. Er is geen gemotoriseerd vervoer en er zijn zelfs geen pinautomaten. Denk er van tevoren dus aan om voldoende cash mee te nemen!

7. Playa Bluff, Panama

Het laatste strand in de lijst van mooiste stranden van Midden-Amerika is Playa Bluff in Panama. Of specifieker gezegd, op de eilandengroep Bocas del Toro. Deze eilandengroep staat bekend om zijn ongerepte natuur, indrukwekkende fauna en bijzondere zandstrand. Het goudgele zand krijgt in de zon een aangenaam warme gloed. Een prachtige plek om naar de zee en zijn golven te turen. Het regenwoud grenst overigens tot aan het strand. De natuur is hier overal om je heen!