Dit zijn de 5 mooiste stranden van Curacao

Curacao is een parel in de Cariben. Zijn stranden concurreren probleemloos met andere topbestemmingen zoals Bali en de Seychellen. Je treft er de ideale omstandigheden voor een geslaagde zonvakantie. Er heerst namelijk een warm klimaat met een stabiele temperatuur. De aangename bries van de passaatwind zorgt ervoor dat het nooit té warm wordt. Wat weinig mensen overigens weten, is dat Curacao eigenlijk bestaat uit twee eilanden: het hoofdeiland Curacao en Klein Curacao, dat op ongeveer tien kilometer van de oostkust ligt. Waar je Curacao’s mooiste stranden vindt? Onze top 5 vertelt het je!

1. Grote Knip

Grote Knip ligt in het noorden van Curacao, wat men ook wel Westpunt noemt. Locals noemen dit mooiste strand van Curacao ook wel Playa Kenepa Grandi. Het zand is wit en het water kraakhelder en blauw. Het ligt ingesloten tussen met groen begroeide rotsen, waardoor het een gezellige en misschien zelfs wel knusse uitstraling heeft. Dit mooiste strand op Curacao prijkt maar al te vaak op ansichtkaarten. Ondanks zijn populariteit is het zijn relaxte karakter nooit kwijtgeraakt.

2. Kokomo Beach

Kokomo Beach ligt aan de Vaersenbaai, op ongeveer 15 minuten afstand van hoofdstad Willemstad. Het is slechts 200 meter lang en ademt een gemoedelijke sfeer. Het witte zandstrandje ligt ingesloten tussen lage rotspartijen. De palmbomen die midden op het strand staan, zorgen voor verkoeling op de warmste momenten van de dag.  Schaduw vind je ook bij het gezellige strandtentje, waar de gezellige en levendige eilandvibe duidelijk voelbaar is! Kokomo Beach behoort dus niet alleen tot de mooiste stranden van Curacao, maar ook tot de gezelligste van het eiland!

3. Playa Kalki

De nummer drie in de lijst van mooiste stranden van Curacao dankt zijn naam aan –je vermoedde het misschien al- de kalk die voorkomt op het strand. De omringende kliffen bestaan ook uit kalksteen. Playa Kalki is een rustig strand vlakbij Westpunt en geldt als topplek op het eiland wat betreft duiken en snorkelen. Ook de wereld onder water stelt niet teleur. Sterker nog: misschien is die zelfs nog wel mooier dan het strand zelf! Het koraalrif bij Playa Kalki noemt men ook wel ‘Alice in Wonderland’, vanwege de bijzondere vormen ervan.

4. Playa Lagun

Ook Playa Lagun geldt niet alleen als één van Curacao’s mooiste stranden, maar net als Playa Kalki als top duik- en snorkelbestemming. Het idyllische strandje ligt in een kleine baai, ingesloten tussen hoge rotsen. De vissersbootjes die hier met de regelmaat van de klok aanmeren, maken het authentiek Caribische plaatje helemaal compleet. Behalve jij zijn er nog meer gasten die Playa Lagun als één van de mooiste stranden van Curacao waarderen. En dan hebben we het niet over toeristen, maar over de zeeschildpad die hier als vaste gast rondzwemt. Grote kans dat je er één tegenkomt tijdens het snorkelen of duiken!

5. Cas Abao

Het op enkele na mooiste strand op Curacao, Cas Abao, is een  lang en breed zandstrand aan de westkust van het eiland. Zijn typisch Caribische uitstraling verkrijgt het mede dankzij de palmbomen en de rieten hutjes op het strand. Het is een levendig strand met alle faciliteiten die je je maar wenst en in het weekend zelfs live muziek. Je betaalt om dit strand te mogen betreden, maar daar krijg je dan ook wat voor terug. De locals noemen Cas Abao ook wel Bon Bini Beach, naar de soap die hier ooit werd opgenomen.