Mirbat Beach het beste strand om te duiken

Dit zijn de mooiste stranden in Oman

Bezoekers die voor het eerst naar Oman reizen, zijn vaak verrast wanneer ze zien dat het scala aan natuurlijke landschappen in het land niet beperkt is tot golvende woestijnduinen, weelderige palmoases en ruige kalksteenbergen.

De 3165 kilometer lange kustlijn van het land ligt namelijk ook bezaaid met zongebleekte stroken van wit zand, rotsachtige stranden en ongerepte eilanden.

Of je nu naar stranden zoekt met toeristische infrastructuur en openbare voorzieningen of glorieuze uitgestrekte, bijna lege stranden: in Oman vind je het allemaal. Bezoek ten minste een van de volgende stranden tijdens je vakantie in dit geweldige land:

Qurum Beach: het beste openbare strand in Muscat

Qurum Beach het beste openbare strand in Muscat

Qurum Beach, ook wel bekend als Shati Al Qurum, ligt in de chique buitenwijk van Muscat, Qurum. Dit is een van de beste stranden in Muscat en een goede keuze voor diegenen die willen genieten van een stranddag in het hart van de stad.

Dit 4 kilometer lange zandstrand met wuivende palmen is populair bij joggers die ‘s ochtends over de promenade rennen en groepen vrienden die bijeenkomen om te kijken naar de zonsondergang. Het strand is veilig om in te zwemmen, maar pas op voor hoogwaterwaarschuwingen!

Voor een de lekkere trek kun je kiezen uit een van de vele cafés en restaurants langs het strand. Daarnaast zijn er openbare toiletten en kleedkamers aanwezig.

Tiwi Beach: het beste strand voor rustzoekers

Tiwi Beach het beste strand voor rustzoekers

Vol gladde, glanzende kiezels en zacht wit zand, is Tiwi Beach een waardige stop voor reizigers die terugkeren van een dag vol klauteren over rotsachtig terrein, tijdens wandelingen in Wadi Shab of Wadi Tiwi.

Hoewel Tiwi Beach in het weekend een populaire kampeerplek is voor de lokale bevolking, heb je doordeweeks misschien een lang stuk zand helemaal voor jezelf.

Zet je eigen tentje op of neem een picknick mee en geniet op een afgelegen, beschut plekje in de baai. Er zijn een aantal interessante rotsformaties en grotten om te bewonderen, waaronder een hartvormige grot aan de noordkant van het strand, met uitzicht over de zee.

Lees ook: Laat jouw strandvakantie vlekkeloos verlopen.

Masirah Island: het beste strand om schildpadden te spotten en te kitesurfen

Masirah Island

Masirah Island is het grootste eiland van Oman. En hoewel het slechts 16 kilometer van de zuidoostkust van het land ligt, trekt het maar weinig toeristen. Het is vanuit Muscat namelijk een rit van zes uur, waarna je nog een uur met de veerboot moet.

De kust hier is de thuisbasis van oude vissersdorpjes en kilometers ongerepte zandstranden, die de turquoise wateren van de Arabische Zee omhelzen.

In de zomer staan ​​de stranden van het eiland bekend als een populaire broedplaats voor migrerende zeeschildpadden om hun eieren te leggen, waardoor het broedseizoen een goede tijd is voor een bezoek (september tot december).

Maak je een cruise door Oman? Dan is het gemakkelijk om dit prachteiland aan te doen. Grijp dan ook zeker je kans!

Al Mughsail Beach: het beste strand voor gezinnen

Al Mughsail Beach het beste strand voor gezinnen

Op 30 minuten rijden van Salalah, is Al Mughsail Beach populair bij picknickende gezinnen. En terecht. Een wandeling langs het witte zandstrand, een van de beste stranden van Salalah, wordt namelijk beloond met sublieme uitzichten op ruige kliffen boven de azuurblauwe zee.

Het uitzicht in beide richtingen wordt nog beter als je naar de Al Marneef-grot wandelt, aan de westkant van het strand. Vanaf hier leidt een loopbrug naar de Mughsail Blowholes: een plek waar het zeewater dramatisch uit openingen in de rotsen barst.

Langs het strand staan ​​een paar picknickschuilplaatsen met speciale barbecueplekken en er is een gezellig café aanwezig.

Mirbat Beach: het beste strand om te duiken

Mirbat Beach het beste strand om te duiken

Het vissersdorp Mirbat, ooit een belangrijke handelshaven voor wierook in de Dhofar-regio, is een van de meest lonende plekken om te snorkelen en duiken in het land (van oktober tot april). Het wemelt er namelijk van de roggen, kreeften, gitaarvissen en inktvissen.

Met meer dan 20 duikplekken, scheepswrakken, kelpbossen en prachtige koraalriffen, biedt Mirbat volop mogelijkheden voor duikers van elk ervaringsniveau. Op het zandstrand van Mirbat organiseert onder andere Sumhuram Divers begeleide snorkel- en duiktrips in de omgeving, evenals verhuur van materiaal.

Dit waren ze dan: onze selectie van mooiste stranden in Oman. Zit jouw favoriet er niet tussen? Geen zorgen. Dit was slechts het topje van de ijsberg!