cornwall strand engeland

Dit zijn de mooiste stranden van Europa op korte afstand

Voor de mooiste stranden hoef je lang niet altijd ver te reizen. Sterker nog, voor hagelwitte zandstranden en helder zeewater hoef je zelfs niet naar de andere kant van Europa te vertrekken. Landen als Duitsland, Frankrijk en Engeland hebben ook heel wat verrassingen voor je in het verschiet. Heb jij de vakantiekriebels al te pakken? Dan kun je je autovakantie direct boeken bij AutovakantieDirect.nl. Zo kun je geheel op eigen tempo reizen. Geen zin om zelf te rijden? Dan kun je tickets voor een internationale trein reserveren. Gemakkelijk én comfortabel!

Étretat, Frankrijk

etretat frankrijk strand dichtbij europa

Het Normandische Étretat staat bekend om zijn verbluffende uitzichten. De hoge krijtrotsen hebben ervoor gezorgd dat de plek de status verkreeg die hij nu geniet. Zet je koers naar deze noordelijke provincie van Frankrijk? Leg dan zeker l’Aiguille op de gevoelige plaat vast. Deze gebogen krijtrots heeft met wat fantasie iets weg van een olifant en zijn slurf. De schattige huisjes in de kronkelende straatjes van het dorp zorgen ervoor dat je dit strandbezoek met een ontdekkingstocht in het dorp wilt combineren. De pain au chocolat is in Étretat voortreffelijk! Laat deze lekkernij dus niet aan je voorbijgaan!

Luskentyre Beach, Schotland

Luskentyre Beach schotland dichtbij europa strand

Luskentyre Beach in het Schotse Isle of Harris is, eerlijk toegegeven, geen strand waar je heerlijk kunt zonnebaden. Zelfs hartje zomer is de temperatuur er niet aangenaam te noemen. Je zwembroek of bikini kun je dus wel thuislaten. Dat mag de pret echter niet drukken, want vanaf de kust kijk je uit op een heldere, blauwe zee waarin diverse rotseilandjes liggen. Het is dit uitzicht dat Luskentyre zo uniek maakt en het zelfs tot de mooiste stranden van het gehele Verenigd Koninkrijk schaart.

Sylt, Duitsland

Het Duitse Waddeneiland Sylt is een echte luxebestemming boordevol mooie hotels en kuuroorden. Alhoewel veel mensen ervoor kiezen om vanaf Düsseldorf naar het eiland te vliegen, is ernaartoe rijden minstens zo leuk. Een dam verbindt het eiland met het vasteland. Je kunt het alleen bereiken met de autoshuttle, die je in 45 minuten naar het eiland brengt. Het eiland is trouwens erg hondvriendelijk. Sylt wordt vanwege zijn gevarieerde natuurschoon en uitgestrekte stranden ook wel de ‘Koningin van de Noordzee’ genoemd.

De Panne, België

de panne belgie strand

De Panne is een badplaats in West-Vlaanderen en behoort volgens onze zuiderburen tot de mooiste van het land. Het brede, langgerekte zandstrand maakt het beoefenen van talloze sportieve activiteiten mogelijk. Ook kun je er heerlijk wandelen. Leuk feitje: het is mogelijk om van dit strand naar Frankrijk te wandelen. Zo zet je met één strandbezoek voet in twee verschillende landen! Ook is het populair om aan zee een fiets te huren. En zie je ‘strandhoppen’ wel zitten? Met de Kusttram kun je maar liefst zes verschillende plaatsen langs de westkust aandoen.

Cornwall, Engeland

De kust van de regio Cornwall is uitgestrekt en mooi. Zo mooi, dat je je haast niet kunt voorstellen dat dit strand zich daadwerkelijk in het Verenigd Koninkrijk bevindt! Het witte zandstrand grenst aan een helderblauwe zee en de baai is zelfs uitgeroepen tot een van de mooiste baaien ter wereld. Dankzij de warme golfstroom en het milde klimaat dat daarvan het gevolg is, is de regio ook een prima plek voor subtropische planten. Strandbezoek in Cornwall kun je combineren met andere lokale activiteiten zoals een bezoek aan een aquarium of een ritje met een stoomtrein.

Blåvand, Denemarken

blavand strand denemarken

Aan de westkust van Denemarken, vlakbij de Duitse grens, bevindt zich de populairste badplaats van het Scandinavische land. Het brede zandstrand wordt omringd door duinen, heide en bosgebied. In tegenstelling tot veel andere stranden langs de Noordzee is het water helder. Wees je er wel van bewust dat er getijdenstromen kunnen voorkomen. Zeker wanneer je dit strand met kinderen bezoekt, moet je dus oppassen. Ben je in Blåvand, bekijk dan ook de opgeknapte bunkers uit de Tweede Wereldoorlog van dichtbij.