Vertoeven in eigen land: de mooiste stranden van Noord-Holland!

De kans is groot dat we in 2020 in verband met corona niet naar het buitenland op vakantie kunnen. Gelukkig maakt dat voor een fantastische vakantie helemaal niets uit, want ons eigen land heeft heel wat moois te bieden. Fijne vakantiehuisjes, prachtige stranden en goed vermaak… Dat is wat je vindt aan de stranden in Noord-Holland. Waarom je dit jaar daar je bestemming kiest? Wij vertellen je wat er allemaal te doen is!

Noord-Hollandse stranden

De stranden in Noord-Holland zijn langgerekt en bieden genoeg plaats voor iedere vakantieganger. De meeste plaatsen hebben ook gezellige paviljoenen, zodat je het zonnen afwisselt met een lekkere versnapering.

Populaire plaatsen in Noord-Holland zijn Callantsoog, Groote Keeten, Sint Maartenszee, Julianadorp en Zandvoort. Je vindt er tal van mooie vakantiehuisjes aan zee, waarbij je zo op het strand bent.

Houd je van watersportactiviteiten? In Julianadorp vind je een surfschool. Ook kun je er zeilen, waterskiën en wakeboarden.

Kortom, aan de Nederlandse stranden is genoeg te beleven. Bovendien zijn ze de perfecte uitvalsbasis voor andere activiteiten, waarbij je (indien het van toepassing is) niet bent gebonden aan uitstapjes die niet door kunnen gaan vanwege corona. Doe dus zeker hier je inspiratie op!

Fietsen en wandelen

Het is nog niet bekend wanneer alle activiteiten en uitstapjes weer mogelijk zijn. Fietsen en wandelen behoren daarentegen wel tot de mogelijkheden. En laat Nederland daar nou precies prachtige mogelijkheden voor hebben.

In Callantsoog vind je het natuurgebied het Zwanenwater. Dit is een groot duingebied van 600 hectare met bloemrijke duinvalleien, heidevelden en moerasbossen. Ook vind je er de twee grootste duinmeren van West-Europa.

In dit gebied kom je helemaal tot rust! Er zijn tal van wandelroutes en fietsroutes van verschillende afstanden. Ook kun je er vogels spotten in een van de vogelkijkhutten. Als je van natuur, fietsen en wandelen houdt, dan is dit zeker een plek waar je geweest moet zijn. Je vindt hier meer informatie over natuurgebied het Zwanenwater.

BBQ’en bij je vakantiehuisje

Als je er toch even tussenuit wil, maar veel activiteiten zijn niet open, dan krijg je toch dat echte vakantiegevoel als je in een mooi vakantiehuisje zit en je daar vermaakt. Wat dacht je van een gezellige BBQ in het zonnetje? Heerlijk!

Neem bijvoorbeeld wat gezelschapspellen mee om daarna te spelen en de tijd vliegt voorbij. Ben je op zoek naar een gezellig vakantiehuisje aan zee? Hier snuffel je door meer dan 130 vakantiehuizen in Noord-Holland.

Overige activiteiten aan zee

We vertelden je hier al eerder over leuke activiteiten aan zee. Zo hoef je je zeker niet te vervelen, ook niet als de meeste horecagelegenheden eventueel niet open zijn. Haal je vlieger weer eens voor de dag, sla een balletje over, bijvoorbeeld met badminton of ga voor een andere sport zoals voetbal of volleybal. Gelukkig zijn veel ijsjestenten wel open, dus je sluit sowieso af met een lekkere versnapering.

Kortom, een vakantie naar de Nederlandse zee is een perfect alternatief voor een buitenlandvakantie. Wij wensen je alvast heel veel plezier!