Misschien wel het meest mysterieuze eilandje ter wereld

Ontdek het mooiste plekje van Ibiza; Es Vedra & Atlantis

Ibiza behoort tot de topbestemmingen van Spanje. Het zonovergoten Spaanse eiland staat bekend als dé plek om te feesten. Tegenwoordig ontdekken steeds meer toeristen echter dat het nog veel meer te bieden heeft. Het voormalige hippie-eiland is een oase van natuur en cultuur. Laat je ’s avonds de uitgaansmogelijkheden voor wat ze zijn, dan heb je overdag alle energie om het eiland te ontdekken. Twee van de meest magische plekken van Ibiza zijn Es Vedra en het strand Atlantis. Laatstgenoemde bereik je door een intensieve wandeling door een grillig natuurgebied.

Es Vedra: rotsachtig eilandje voor de kust van Ibiza

Es Vedra is een klein rotseilandje dat voor de zuidwestkust van Ibiza is gelegen. Het is een beschermd en onbewoond natuurgebied. Vooral dat laatste gegeven is niet zo vreemd, want het eilandje heeft honderden meters hoge rotswanden. Ben je van plan om tijdens je vakantie op Ibiza een mooie wandeling te maken die je trakteert op het uitzicht op Es Vedra? Dan sta je op het punt een wandeling te maken naar een van de meest mysterieuze plekken van het eiland. De plek die een groot deel van Ibiza’s magie definieert.

Misschien wel het meest mysterieuze eilandje ter wereld

Over Es Vedra gaan verschillende verhalen de ronde, de een nog mysterieuzer dan de andere. Zo zouden er ufo’s landen en geloven anderen dat er ooit Griekse sirenen leefden die voorbijkomende schippers met hun verleidelijke zangstemmen lokten en de dood in dreven. De populairste theorie is dat Es Vedra de top van de gezonken beschaving Atlantis is. Feit is, dat Es Vedra zeer hoge concentraties mineralen en metalen bevat die een sterk magnetisch veld veroorzaken. Hierdoor zouden onder andere vliegtuigradars gaan haperen en vissen liever niet al te dichtbij deze rots zwemmen.

Bekijk de mooiste stranden van Ibiza

Ligt de mysterieuze, gezonken stad Atlantis in Ibiza?

Vandaag de dag gelooft weliswaar haast niemand meer in het vroegere bestaan van Atlantis, de mysterieuze gezonken stad heeft zijn aantrekkingskracht nooit verloren. Veel geleerden denken dat de Griekse filosoof Plato het verhaal heeft verzonnen om zijn filosofische theorieën kracht bij te zetten. Elders dan in zijn schriften is Atlantis bij Ibiza dan ook nergens gedocumenteerd. Atlantis zou door halfgoden zijn opgericht, een rijke grond hebben en exotische dieren herbergen. Omdat de inwoners inhalig werden, zouden de goden ze hebben gestraft ze door middel van brand en aardbevingen, waardoor Atlantis uiteindelijk zonk.

Het strand Atlantis, Ibiza’s bijzonderste plek om een duik te nemen

Het strand Atlantis op Ibiza heeft dezelfde naam gekregen als de gezonken stad. Niet alleen ligt het strand tegenover het rotseilandje Es Vedra, ook bestaat het uit rotspartijen die aan ruïnes doen denken. Veel bezoekers, ook de regelmatig terugkerende, kennen het strand niet. Veel locals ontkennen het bestaan ervan. Toch  schuilt er achter de bijzondere vorm van dit strand een verre van mysterieuze reden. Jaren geleden werden hier rotsblokken uitgehakt om de stadsmuur rondom de hoofdstad te bouwen. Desondanks blijft het een betoverende plek die je zeker moet zien.