Naar het strand met jonge kinderen; dé paklijst voor een dagje strand

Naar het strand met jonge kinderen; dé paklijst voor een dagje strand!

Of je nu in Nederland of in het buitenland bent; in de zomer hoort er hoe dan ook een dagje strand bij. Vooral met kleine kinderen is dit een geweldig uitstapje waar het hele gezin naar uitkijkt. Maar stiekem komt bij zo’n dag nog heel wat kijken. Dat zul je merken zodra je gaat beginnen met spullen pakken. Want wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig voor zo’n stranddag met de kids? Om het je wat gemakkelijker te maken hebben we hier alvast een paklijst voor je samengesteld:

1. Een buggy

Soms wordt dit nog wel eens vergeten, maar het is echt handig om een buggy mee te nemen (ook al kunnen je kinderen al prima zelf lopen). Het is vooral in de zomer namelijk erg druk op het strand en soms komt het voor dat je de auto ver weg moet parkeren. En op de terugweg is er weinig puf over om te lopen…kies online voor de best gekozen buggy zodat je overal op voorbereid bent!

2. Goede zonnebrandcrème factor 50, speciaal voor kinderen

Dit is een van de belangrijkste dingen die je mee moet nemen naar het strand, vooral voor kleine kinderen. Koop altijd een zonnebrandcrème van een goed merk, die speciaal is ontwikkeld voor de kinderhuid. Deze zijn namelijk hypoallergeen en geven de minste kans op allergische reacties. Lees vooraf alles over de feiten en fabels van zonnebrandcrème.

3. Genoeg speelmateriaal

Wanneer je met jonge kinderen naar het strand gaat kun je niet genoeg spelletjes bij je hebben. Neem hoe dan ook spullen mee voor in het zand, zoals schepjes, emmertjes etc. Maar ook een bal, een fietsje en autootjes zijn vaak onmisbaar. Zorg ervoor dat je ook denkt aan wat speelgoed voor op de handdoek, wanneer je kind(eren) even willen uitrusten. Leesboekjes en puzzeltjes bijvoorbeeld.

4. Zwembandjes, een zwemband en zwemvesten

Essentieel voor een dagje strand met het gezin; zwembandjes en eventueel zwemvesten. Je houd natuurlijk te allen tijde een oogje op je kind(eren), maar gevaar zit in een klein hoekje. Vooral op een overvol, druk strand.

5. Eten en drinken + koelbox

Spelen maakt hongerig; zorg dus voor genoeg eten en snacks tijdens je stranddag. Smeer thuis bijvoorbeeld al broodjes, neem wat snoep en koek mee en zorg natuurlijk ook voor voldoende water. Het beste neem je een koelbox mee om alles lekker koud te houden.

6. Zelfbruiner

Oké, dit item is niet persé voor de kinderen, maar jijzelf wilt natuurlijk ook wat! Op het strand ga je namelijk in je zwempak of bikini liggen en hoe fijn is het dan om al een lekker zongebruind kleurtje te hebben? Koop dus een paar dagen voor vertrek een goede zelfbruiner en shine op het strand met jouw “natural” gloed.

7. Eerste hulp kit

Het kan maar zo voorkomen dat je kind(eren) vallen, zichzelf openhalen of op een andere manier verwondingen oplopen. Op deze momenten is het ideaal om een kleine eerste hulp kit bij je te hebben waarin pleisters, verband en andere noodzakelijke spullen zitten. Je koopt deze al voor een paar euro online.

8. Waterschoenen

Vaak liggen er veel stenen, schelpen of andere scherpe dingen op het zand bij de zee. Trek je kind(eren) daarom waterschoenen aan, zodat ze niet per ongeluk ergens op gaan staan wat hen pijn kan doen.

9. UV beschermend pak

Aan zee is de zon vaak nóg sterker dan op andere plekken, dit omdat het water als een spiegel werkt. En de tere huid van kinderen is daar uiterst gevoelig voor! Om het zekere voor het onzekere te nemen is het dus verstandig om een UV pak voor je kids aan te schaffen. Deze bedekt de hele huid (behalve het gezicht) en zorgt dus voor minimale verbranding.

10. Schone kleren en extra handdoeken

Kinderen worden nu eenmaal snel vies en horen ook vies te worden. Dit betekend wel dat je altijd wat extra kleding voor hen in je tas moet hebben zitten. Voor ongelukjes van welke aard dan ook; er is niks fijner dan met schone kleren in de auto op weg naar huis te zitten!

11. Zwem(luiers)/verschoonspullen

Wanneer je kinderen hebt die nog niet zindelijk zijn is de aanschaf van zwemluiers echt een aanrader. Hier kunnen je koters heerlijk mee spelen, zwemmen etc. zonder dat de luier helemaal gaat uitzetten. Daarnaast zijn “normale” luiers ook een must, evenals luierdoekjes, plastic zakjes en eventueel billencrème.

Tot zover de belangrijkste spullen om mee te nemen voor een stranddagje met jonge kinderen. Natuurlijk zijn alle kinderen anders en zijn er altijd spullen die voor jouw kinderen óók belangrijk zijn. Maar met de bovenstaande items in je tas wordt jullie dagje strand hoe dan ook geweldig!