Paklijst strandvakantie; dit mag je niet vergeten

Paklijst strandvakantie; dit mag je niet vergeten

De vakantie geldt voor veel mensen als de mooiste tijd van het jaar. Even helemaal niets doen, behalve precies dat geen waar jij zin in hebt. Optimaal genieten begint met een goede voorbereiding. En of je nu voor het eerst in het vliegtuig stapt of al een doorgewinterde reiziger bent, een vakantie paklijst is altijd handig. Zo ben jij er vóór vertrek helemaal zeker van dat je alles in je koffer hebt zitten wat je nodig hebt.

Bovenaan de checklist: de belangrijkste documenten

Reis je per vliegtuig naar jouw zonbestemming? Dan staat een aantal belangrijke documenten bovenaan jouw inpaklijst vakantie. Zo zijn ten eerste je vliegtickets van belang, net als je paspoort of identiteitsbewijs. Controleer ook of je een visum nodig hebt en vraag dit op tijd aan. Stop de documenten van je reisverzekering in je tas, zodat je ze altijd bij de hand hebt in het geval ze onverhoopt nodig zijn. Neem ook je rijbewijs mee, mocht je op locatie een voertuig willen huren.

Betalingen in het buitenland

Zorg ervoor dat je pinpas, mocht je buiten Europa reizen, zo is ingesteld dat betalingen en opnamen op andere continenten ook mogelijk zijn. Een creditcard komt ook goed van pas, zeker in het geval je een auto wilt huren op je vakantielocatie. Wat veel vakantiegangers vaak vergeten toe te voegen aan hun paklijst strandvakantie, is contant geld. Het is altijd verstandig om alvorens je vertrekt wat geld bij je te hebben, mocht er op locatie andere valuta worden gebruikt. Op het vliegveld krijg je namelijk een heel ongunstige wisselkoers.

Verzorging en medicatie

Op een paklijst strandvakantie ontbreken zonnebrand, aftersun en een zonnebril natuurlijk niet. Net als lippenbalsem met SPF. Ook je lippen moet je namelijk tegen de felle zon beschermen. Ga ruim voor je vertrek na, of er voor jouw bestemmingen aanbevolen of verplichte inentingen gelden. Zo ja, stop dan ook je inentingenboekje in je tas. Verder is er een aantal medicijnen waarvan het verstandig is om deze op je inpaklijst vakantie te noteren. Denk bijvoorbeeld aan tabletten tegen reisziekte, diarreeremmers en anti-insectenmiddelen. Gebruik je als dame de anticonceptiepil, vervoer deze dan altijd in je handbagage. 

Kledingstukken die niet aan je vakantie paklijst mogen ontbreken

Bereid je je voor op een zon-, zee- en strandvakantie? Dan staan die zwembroek, bikini of badpak natuurlijk bovenaan je checklist. Net als een paar slippers en eventueel waterschoenen, mocht je naar een bestemming met kiezelstranden gaan. Neem behalve dit luchtige schoeisel ook een paar sport- of in elk geval comfortabele schoenen mee. Als je een dag op excursie gaat of de badplaats eens goed wilt verkennen, is dat op slippers geen pretje.

Elektronica

Jouw strandvakantie wil je natuurlijk zo goed mogelijk vastleggen. Je ligt namelijk niet elke dag met een cocktail in je hand onder de palmbomen. En die jeepsafari wil je thuis weer keer op keer kunnen herbeleven. Neem je fototoestel en eventueel videocamera dus zeker mee. Filmen en fotograferen met je telefoon of tablet kan natuurlijk ook. Zorg ervoor dat je je opladers niet vergeet. Behalve dat is een powerbank ook een goed idee. Zo kun je zorgeloos en naar hartenlust filmen en fotograferen.