Zon bestemming in februari

Waar is het warm in februari? Ontdek de ideale winterzonbestemmingen

Als het koud is in Nederland, dan wil je eigenlijk maar één ding en dat is lekker op vakantie gaan naar een warm land. Alleen is dan wel de vraag waar is het warm in februari? Voor je het weet kom je namelijk op een wintersportbestemming terecht met alleen maar meer sneeuw en meer kou. Dat is niet wat jij zoekt. Jij wilt juist lekker in de zon zitten op het strand. Er zijn genoeg plekken waar je dit in februari kan doen. Mocht je je afvragen waar je naartoe moet gaan, dan heb je geluk. Op deze plek gaan we je namelijk alles vertellen over de aantrekkelijke winterzonbestemmingen die de wereld rijk is. Zo kan je altijd lekker genieten in februari!

De zon is in februari dus op meerdere plekken op de wereld te vinden. Dat maakt het voor jou ook een stuk gemakkelijker om een keuze te maken. Je kan allerlei soorten reizen maken in de winter.

Het fijne aan het opzoeken van de winterzon is dat je er relatief korte reizen voor kan maken. Je kan al in het zuiden van Europa goede bestemmingen vinden waar het zo vroeg in het jaar toch al lekker zonnig is. Bovendien is de temperatuur er dan ook nog aangenaam. Later in het jaar, meer naar de zomer, wordt het er eigenlijk iets te warm voor een vakantie.

Ik mag graag de zon opzoeken in februari om op die manier de batterij even op te laden. Wanneer je het even helemaal gehad hebt met de dagelijkse sleur, dan kan de zomervakantie nog best ver weg lijken. Even kort een paar dagen in de zon zitten in februari geeft mij dan net die boost die ik nodig heb om er weer tegenaan te kunnen in de komende periode. Dat is wel zo fijn.

Waar is het warm in februari? Ontdek de ideale winterzonbestemmingen

In de zon op Madeira

Misschien wel de beste plek om de zon op te zoeken in de winter is het Portugese eiland Madeira. Alleen al het feit dat je gewoon lekker in Europa kan blijven is natuurlijk wel heel aantrekkelijk. Het is bovendien zo dat Madeira een echte vakantiebestemming is. Dat betekent dus dat je er van alles kan doen. Het is bijvoorbeeld de ideale plek voor een actieve vakantie in deze tijd van het jaar. Lekker wandelen of fietsen in de mooie natuur is goed te doen rond deze tijd. Al deze zaken samen maken dat je maximaal kan genieten.

Lekker naar de Costa Blanca

De Costa Blanca is ruimschoots bekend als winterzonbestemming onder Nederlanders. Vooral de wat oudere doelgroep weet er alles van. Je vindt hier namelijk ieder jaar een enclave van overwinterende Nederlanders. Je kan hier heel de winter door een aangename temperatuur verwachten. Daardoor is het er ook in februari goed te doen. Het is ook nog eens een mooie omgeving waar je je ogen uitkijkt. In de winter is het zelfs misschien wel net iets beter om deze plek te bezoeken omdat de temperatuur dan net wat meer uitnodigend is.

Vakantie op de Canarische eilanden

Natuurlijk kan je ook gewoon Europa uit. Juist buiten Europa kan je veel plekken vinden waar de zon heerlijk schijnt in februari. In het geval van de Canarische Eilanden is dit ook relatief. Ze mogen dan wel voor de kust van Noord-Afrika liggen, maar ze horen gewoon bij Europa. Je mag dus het Afrikaanse februariklimaat verwachten in een stukje Europa. Bovendien zijn de zes eilanden die hier liggen allemaal verschillend, dus is er ook voor ieder type vakantieganger wel een plek te vinden. Je zal je hier helemaal op je gemak voelen en lekker tot rust komen door het aangename weer.

De Nederlandse Antillen bezoeken

Wil je een echte winterzonbestemming? Dan is er als Nederlander eigenlijk maar één plek die echt in aanmerking komt. Al kan je beter zeggen dat het er zes zijn. Je kan immers het best naar de Nederlandse Antillen gaan om daar te genieten van alles wat het Caribisch gebied zo mooi maakt. Toppers zijn natuurlijk Aruba, Curaçao en Bonaire. Maar wil je een keer iets anders, dan zijn juist Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten ook aantrekkelijk om een keer de kans te geven. Je zal merken dat je op deze eilanden alles krijgt wat je zoekt als het om een zonbestemming in de winter gaat. Het is er niet alleen lekker weer. Het is er ook gezellig en er valt van alles te beleven.  

Allerlei bestemmingen buiten Europa

Het mag geen verrassing zijn dat je buiten Europa talloze plekken vindt waar je de winterzon kan opzoeken. Het is dan ook niet vreemd dat juist in deze periode van het jaar sommige echte vakantiebestemmingen heel populair zijn. Denk aan eilanden als Cuba en Dominicaanse Republiek. Denk ook aan geliefde Mexicaanse bestemmingen als Yucatan en Cancun. Je kan ook naar Azië, bijvoorbeeld Thailand of Dubai. Zuid-Afrika is ook heel aantrekkelijk. Daarnaast is het zo dat je naast de Antillen ook talloze andere aantrekkelijke Caribische bestemmingen kan uitzoeken. Denk aan de Bahama’s, Barbados of Jamaica. Dit zijn de beste plekken om te zijn wanneer je het koude weer van Nederland even helemaal zat bent.

Veelgestelde vragen: waar is het warm in februari?

Kan je in februari ergens zomerse temperaturen vinden?

Zomerse temperaturen vinden in februari doe je vooral buiten Europa. Er zijn veel plekken waar je gemakkelijk meer dan 25 graden Celsius mag verwachten in deze tijd van het jaar. Zo kan je lekker in je korte broek en T-shirt lekker op pad. 

Zijn er winterzonbestemmingen in Europa?

Winterzonbestemmingen in Europa vind je vooral op de eilanden helemaal in het zuiden, bijvoorbeeld die van Spanje en Portugal. Helemaal in het zuiden van het vasteland van deze landen is het echter vaak ook rond 20 graden Celsius. Dit kan ook aantrekkelijk zijn.

Kan je gemakkelijk vliegen in februari?

Vliegen in februari is geen enkel probleem. De verbindingen naar de warme bestemmingen op de wereld zijn vanaf de bekende vliegvelden zoals Schiphol, Eindhoven, Brussel en Düsseldorf prima te bereiken. Dit is niet anders dan in de zomermaanden.

Is Egypte een winterzonbestemming?

Of Egypte een winterzonbestemming is, hangt af van jouw insteek. Het is wel zo dat er dagelijks zo’n 10 zonuren te verwachten zijn. Het is echter aan de andere kant zo dat de temperatuur rond 15 graden blijft steken. Er zijn warmere plekken te vinden.

Hoe vroeg moet ik boeken voor een winterzonbestemming?

Vroeg boeken voor een winterzonbestemming is lang niet altijd nodig. Je kan namelijk ook gewoon op last minutes ingaan. Het is echter wel al heel vroeg mogelijk om een plekje te reserveren. Dit kan al net nadat je van je zomervakantie thuiskomt, als je dat zou willen.

Conclusie

Waar is het warm in februari? Eigenlijk op best veel plekken. In Europa kan je bijvoorbeeld naar het Portugese eiland Madeira. Of je kiest ervoor om te overwinteren aan de Costa Blanca, zoals veel Nederlanders doen. Wil je Europa uit? Dan kan je bijvoorbeeld naar de Canarische Eilanden gaan. Ook kan je natuurlijk kiezen voor een reis naar de Nederlandse Antillen. Er zijn echter talloze zonbestemmingen in februari waar het lekker warm is. Je kan naar Afrika, Azië, Midden- of Zuid-Amerika. In alle gevallen zal je dan lekker in de zon kunnen zitten en kunnen genieten van allerlei leuke dingen die je kan doen en beleven. Zo kom jij de winter wel door!