Waar is het warm in maart

Waar is het warm in maart: Ontdek de beste reisbestemmingen voor zonliefhebbers

Wil je alvast een voorproefje van de zomer? Wanneer de winter op zijn einde loopt, maar het warme weer Nederland nog niet binnentrekt, dan krijg je er misschien behoefte aan om een paar dagen het land uit te gaan. Je vraagt je misschien af: waar is het warm in maart? Dan kan je namelijk direct een reisje naar één van die bestemmingen boeken. Om alvast even lekker op te warmen zodat je klaar bent voor een fijne zomer. We hebben het voor je uitgezocht en weten nu precies waar je moet zijn. Dat gaan we in dit artikel met je delen!

Het mag duidelijk zijn dat je in de maand maart allerlei opties hebt als het om warme bestemmingen gaat. Het is dus zeker ook mogelijk om de echte hoge temperaturen op te zoeken in maart.

Het is wel zo dat je voor de echte warme bestemmingen Europa uit moet. Wanneer je het wel wat warmer wilt hebben, maar het ook weer geen zomerse temperaturen hoeven te zijn, dan kan je in het diepe zuiden van het continent ook wel wat leuke bestemmingen vinden. Het is daarom ook zo dat we daar later in dit artikel ook nog even kort op in gaan.

Ik houd zelf wel van warm weer, maar niet van echte hitte. Ik zou dus zelf eerder in Europa blijven in maart. Maar ik weet wel dat ik een echte uitzondering ben. Jij houdt van lekker veel zon en daarom heb ik in dit onderzoek vooral ook naar die bestemmingen gezocht. Zo kan je er ook echt zeker van zijn dat je alvast dat zomerse gevoel bij jezelf kan oproepen.

Waar is het warm in maart?

Naar de ABC-eilanden

De gemakkelijkste manier om de zon op te zoeken in maart is door een vakantie naar één van de ABC-eilanden te boeken. Daar kan je temperaturen tot boven de dertig graden verwachten. Lekker met een drankje in de hand op het strand van Curaçao liggen is bijvoorbeeld wel heel fijn. Of benut je vakantie in maart om nu eindelijk eens te gaan duiken op Bonaire. De zomerse temperaturen en de Caribische omgeving maken dat je even al je zorgen vergeet en je het gevoel krijgt dat de wereld volledig aan jouw voeten ligt.

De luxe van Dubai

Een andere geliefde bestemming voor vakanties is Dubai. En juist in de maand maart kan je hier hele fijne tijden beleven. Het is er dan ergens tussen 25 en 30 graden Celsius. Op die manier kan je er dus heel gemakkelijk een fijne tijd hebben, zonder dat de temperaturen zo hoog worden dat je niets meer kan doen. Het is juist wel lekker dat het weer is voor een T-shirt en dat je gewoon allerlei leuke dingen kan ondernemen. Vooral de luxe is hier een groot pluspunt. Een weekje naar Dubai in maart doet dan ook wonderen voor je gemoed. Je kan er daarna weer flink tegenaan op kantoor.

Dubai maart

Bestemmingen in Afrika

Wanneer je het echt warm wilt hebben in maart, dan kan je waarschijnlijk het beste naar Afrika gaan. Daar zijn verschillende bestemmingen te vinden waar je temperaturen ruimschoots boven de 30 graden Celsius kan vinden. Zo kan je bijvoorbeeld naar Gambia gaan. Op een resort genieten van hoge temperaturen en gewoon even lekker niks doen is natuurlijk altijd fijn. Een andere goede optie is Zanzibar. Dit is al tientallen jaren een luxe en geliefde bestemming. De eilanden voor de kust van Tanzania hebben je hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee te bieden. Het is de droombestemming zoals je die altijd voor je hebt gezien, precies op het juiste moment. Dat maakt het dus wel heel fijn om er tijd door te brengen.

Afrika maart

Lekker naar Indonesië

Indonesië biedt temperaturen rond 30 graden Celsius in maart. Dat is wel lekker warm, maar ook weer niet te warm om leuke dingen te gaan doen. In dit land kom je aan je trekken wanneer je van natuur houdt, maar ook wanneer je voor cultuur komt. Het fijne is bovendien dat dit eigenlijk voor heel Indonesië geldt. Je kan dus uit vele verschillende bestemmingen kiezen. Je kan bijvoorbeeld net zo gemakkelijk naar Java als naar Bali. Het is dus ook wel heel aantrekkelijk om dit meerdere keren te doen. Dit jaar bezoek je de ene plek en volgend jaar ga je naar een heel ander eiland. Dat is natuurlijk ook wel een heel fijn vooruitzicht te noemen!

Lekker in Europa blijven?

Het mag duidelijk zijn dat je het lekkere warme weer vooral buiten Europa zal vinden. Zijn er dan helemaal geen opties om in maart in Europa te blijven? Dit hangt ervan af hoever je wilt reizen. Wanneer je helemaal naar het zuiden van Portugal of Spanje gaat, dan zal je temperaturen van net boven 20 graden Celsius kunnen ervaren. Misschien vind je dit wel warm genoeg. Het is in ieder geval een stuk aangenamer dan Nederland. Wil je nog net iets meer? Dan kan je ervoor kiezen om naar de Canarische Eilanden te gaan. Dit liggen natuurlijk voor de kust van Afrika, dus dat de temperaturen daar nog wat verder oplopen is niet zo gek. Dit zijn dus goede opties om voor te gaan in Europa.

Veelgestelde vragen: waar is het warm in maart?

Is Egypte warm in maart?

Ook in Egypte kan je in maart een fijne, warme vakantie hebben. Het is hier vaak ergens rond 25 graden in deze tijd van het jaar. Dat is dus perfect wanneer je even lekker weg wilt uit het koude Nederland en lekker wilt genieten.

Zijn Mexico en Amerika goede bestemmingen in maart?

Mexico en Amerika zijn zeker goede bestemmingen in maart. Voor Amerika geldt wel dat je naar het zuiden moet, in de buurt van Mexico. Een plek als Miami is bijvoorbeeld wel lekker warm. Ga je naar New York of Boston, dan zal het meer zijn zoals in Nederland.

Is het ergens regenseizoen in maart?

Regenseizoen in maart kom je alleen in Zanzibar tegen van alle bestemmingen die je in dit artikel hebt kunnen ontdekken. Het hoeft niet zo te zijn dat het er gaat regenen, maar het kan wel. De andere bestemmingen bieden iets meer zonkansen.

Is de zon minder fel in maart?

De zon is in maart niet minder fel. Het is dus nog altijd belangrijk dat je je gewoon goed insmeert als je de deur uit gaat op je vakantieadres. Pas ook op met de hoeveelheid uren die je in de zon doorbrengt. 

Hoe is de temperatuur in Spanje in maart?

De temperatuur in Spanje in maart ligt wat hoger dan die in Nederland. Op de meeste plekken zal het rond 15 graden Celsius zijn. Het zuiden van het land kan iets warmer zijn. Het hangt dus sterk af van wat jouw wensen zijn.

Conclusie

Waar is het warm in maart? Wanneer je kijkt naar de warmste plekken om naartoe te gaan, dan liggen die eigenlijk allemaal buiten Europa. Je kan bijvoorbeeld een fijne vakantie hebben op de ABC-eilanden, waar het heerlijk weer is. Ook kan je in Afrika naar verschillende bestemmingen. Voor de meeste mensen zal dit echter het perfecte moment zijn om van de luxe van Dubai te genieten. Wanneer je Indonesië hoog op je bucketlist hebt staan, dan kan maart ook de perfecte maand zijn om te genieten van de mogelijkheden. Het is wel heel fijn om in de maand maart zoveel plekken te hebben waar je de warmte kan opzoeken op je vakantie!