Waar lekker weer in november

Waar is het warm in november? Ontdek de ideale bestemmingen voor een zonovergoten vakantie!

Vind je het te koud worden in Nederland? Nu de winterse temperaturen het overnemen, is het een goed idee om even lekker te ontsnappen. Het is wel heel fijn om dan te weten waar je naartoe moet, want waar is het warm in november? Maak je geen zorgen, want wij gaan je daarbij helpen. In dit artikel vind je namelijk de bestemmingen die je zoekt. Je kan op die manier heel gemakkelijk een fijn plekje op een warme en zonnige bestemming boeken. Voor je het weet zit je lekker te genieten en ben je de kou van Nederland alweer helemaal vergeten!

Wat je natuurlijk direct opvalt, is dat je helemaal niet ver van huis hoeft te gaan om lekker te genieten van hogere temperaturen en een lekker zonnetje. Dat is alvast heel aantrekkelijk te noemen.

Natuurlijk kan je het wel ook wat verder weg zoeken. Je ziet geliefde bestemmingen als Egypte en Curaçao al staan. Daarnaast zijn er ook nog enkele andere aantrekkelijke plekken om naartoe te gaan. Die zullen we ook nog even kort bespreken nadat we onze favorieten hebben doorgenomen. Zo heb je nog veel meer mogelijkheden om uit te kiezen in november.

Mijn favoriete bestemming in november is toch wel Portugal. Ik vind het land eigenlijk altijd fijn om naartoe te gaan. Zeker wanneer het wat kouder wordt in Nederland is het fijn om daar de tijd door te brengen. Op die manier kan je dan alleen maar nog meer genieten. Er zijn bovendien eindeloos veel mooie plekken te ontdekken in Portugal. Dat speelt ook een rol.

Waar is het warm in november?

De zon in Spanje

De gemakkelijkste manier om warm weer op te zoeken in november is door lekker naar Spanje te gaan. Daar vind je nog een behoorlijk aantal aantrekkelijke bestemmingen in deze tijd van het jaar. Op het vaste land is het bijvoorbeeld nog altijd 22 graden Celsius. Trek je iets verder door, naar de Canarische Eilanden, dan zal het zelfs nog wat warmer zijn. Veel mensen kiezen ook voor deze plekken om te overwinteren, en je snapt nu natuurlijk ook wel waarom dat is. Er zijn dus goede redenen om lekker voor Spanje te kiezen als je het warm wilt hebben.

Portugal, Italië of Griekenland?

Wat geldt voor Spanje, geldt eigenlijk voor alle landen in het zuiden van Europa. Portugal, Italië en Griekenland hebben je ook veel te bieden als het om lekkere temperaturen op mooie vakantiebestemmingen gaat. Het kan dus zeker ook de moeite waard zijn om hier een leuke plek uit te zoeken. Ga bijvoorbeeld naar het Portugese eiland Madeira. Ook Sicilië is een optie. Genieten doe je ook in Zakynthos in Griekenland. Je hebt dus de komende winters voldoende opties in Europa als je het warme weer lekker wilt opzoeken. Daar hoef je verder geen zorg meer om te hebben.

Genieten in Egypte

Egypte is het gehele jaar door een favoriet van veel toeristen. Een voordeel van gaan in november is dat het weer er net wat gunstiger is. Het is er lekker warm, maar ook weer niet bloedheet. In een favoriete bestemming als Sharm el Sheikh is het bijvoorbeeld 25 graden Celsius. Dit is perfect voor een fijne vakantie. Je hebt er mooie stranden en een heerlijke zee. Bovendien is de plek er één vol geschiedenis en cultuur. Wat dus ook betekent dat elk type vakantieganger er een fijne tijd kan hebben. Wat daarnaast belangrijk is om te vermelden, is dat niet alleen Sharm el Sheikh een goede optie is. Er is nog veel meer te vinden in dit Noord-Afrikaanse land. Dat maakt het dus wel heel aantrekkelijk voor een vakantie in november.

Op vakantie naar Curaçao

Een andere hele geliefde vakantiebestemming voor een winterzonreis is Curaçao. Dit is de plek waar je vooral naartoe gaat wanneer je lekker wilt ontspannen. Niets moet en alles mag wanneer je hier in november je tijd door gaat brengen. Je kan lekker op het strand gaan liggen, maar je kan ook lekker actief zijn. Genieten van het eiland kan op allerlei manieren. De temperatuur ligt rond de 30 graden. Dat is dus wel even wat anders dan de kou in Nederland, waar je nog maar net boven 0 zit. Het is juist fijn om er zeker van te zijn dat je nog een keer de zomer kan ervaren, maar dan middenin de winter. Curaçao is bovendien gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland.

Andere opties voor de maand november

Je hebt eigenlijk pas een kleine selectie van de mogelijkheden in november gezien. Er zijn nog heel veel andere opties om voor te gaan als je de zon wilt opzoeken. Je kan bijvoorbeeld naar bestemmingen in Afrika gaan, zoals Kaapverdië of Gambia. Je hebt ook veel mogelijkheden in Mexico of het zuiden van de VS, bijvoorbeeld in Florida. Daarnaast kan je bijvoorbeeld naar de Azoren of de Canarische eilanden. Zoals je dus al ziet, is het heel goed mogelijk om de zon op te zoeken en het lekker warm te hebben in november. De kou hoeft jou dit jaar niet te pakken te krijgen. Misschien zit zelfs één van de bestemmingen waar je al lang van droomt ertussen.

Veelgestelde vragen: waar is het warm in november?

Wat zijn leuke stedentrips in november?

De stedentrips in november moet je eigenlijk allemaal buiten Europa houden. Goede opties zijn Dubai en Marrakesh. Wil je toch eens stad in Europa bezoeken die lekker warm is? Dan is het een goed idee om voor Sevilla in het zuiden van Spanje te kiezen.

Wat is de ideale plek in november?

De ideale plek om te verblijven in november is volgens velen Kaapverdië. Het is daar dan 27 graden. Dat is lekker warm, maar niet te warm. Op de eilanden is het bovendien zo dat er een zeeklimaat heerst. Je voelt dus ook een lekker koel briesje.

Waar is het niet heet in november?

Wil je het wel warm, maar niet heet hebben in november? Dan kies je voor bestemmingen in Europa. Malaga in Spanje is een voorbeeld. Daar is het zo’n 20 graden. Hetzelfde geldt voor Palermo in Italië. Dat kunnen dus opties voor je zijn.

Kan ik in november beginnen met overwinteren?

Het is zeker een optie om in november te beginnen met overwinteren. Wanneer je naar de temperaturen in Nederland kijkt, dan beginnen die flink te dalen. In andere delen van de wereld is dit echter niet het geval. Dat is dus perfect.

Hoe sterk is de zon in november?

De zon in november kan nog altijd behoorlijk sterk zijn. Dit geldt zeker wanneer je de zonbestemmingen opzoekt. Het is dan dus een belangrijke zaak dat je je wel goed beschermt, bijvoorbeeld met zonnebrand en door af en toe schaduw op te zoeken.

November weer

Conclusie

Waar is het warm in november? Het zal je verbazen op hoeveel plekken dit het geval is. Zelfs in Europa zijn nog plekken te vinden waar het lekker warm kan zijn. Je kan naar Spanje, Portugal, Italië of Griekenland gaan. Je kan het ook buiten Europa zoeken. Dan denk je misschien aan Curaçao of de andere ABC-eilanden. Ook geliefde bestemmingen als Egypte, Kaapverdië en Mexico zijn opties om voor te gaan. Het hangt voor een deel ook af van hoe warm je het wilt hebben. Op die manier kan je dan altijd een bestemming vinden die perfect aansluit op wat jij zoekt. Zo kom je de winter wel door met een lekker zonnetje!