mooiste stranden ibiza - cala conta

Waarom hebben eilanden zoveel aantrekkingskracht?

Wanneer je kijkt naar de favoriete bestemmingen van toeristen, dan vallen meerdere dingen op. In de eerste plaats zijn het vaak warme bestemmingen. Daarnaast valt op dat veel mensen naar eilanden trekken. Op Ibiza vakantie vieren is daar een goed voorbeeld van. Het is dus ook weleens interessant om te onderzoeken waarom het zo is dat veel mensen dit fijn vinden. Wat is toch de aantrekkingskracht die eilanden op mensen hebben als het om vakantie gaat? Je leert er op deze plek meer over.

Echt weg zijn

De eerste reden waarom eilanden zo populair zijn is in grote mate psychologisch. Wanneer je kiest voor een verblijf op een eiland, dan laat je het vasteland even letterlijk achter je. Dat betekent dat je ook geestelijk de stap kan zetten om alles even los te laten. Je bent echt weg en komt in de juiste stemming om dus ook echt van je vakantie te genieten. Wanneer je dit gevoel eenmaal een keer ervaren hebt, dan wil je dit eigenlijk iedere keer opnieuw en kies je dus sneller voor een eiland als bestemming wanneer je je volgende vakantie gaat boeken.

Ander soort leven

Wat verder ook opvalt, is dat er een duidelijk verschil zit tussen het leven op een eiland en het leven op het vasteland. Het is altijd zo dat het lijkt alsof de mensen, de gebruiken en de omgangsvormen op de eilanden anders zijn dan je gewend bent. De gemeenschappen zijn veel kleiner. Ze zijn dus ook nog wat hechter. Bovendien gaat alles er daardoor ook wat trager. Wat natuurlijk weer goed past bij een vakantie. Zelfs wanneer je een populaire bestemming zoals Ibiza of Corsica bezoekt is het zo dat je dit gevoel kan ervaren. Dat maakt het juist zo fijn.

De mythe

Daarnaast is het ook belangrijk om te beseffen dat de aantrekkingskracht voor een groot gedeelte is gebaseerd op een mythe. Het is namelijk zo dat we al denken dat eilanden de perfecte plek zijn voor vakanties. Dit idee bouwen we in ons hoofd alleen maar steeds verder op. Waardoor het ook lijkt alsof je altijd alleen maar de juiste keuze maakt wanneer je voor een eiland met prachtige stranden en een stralende zon kiest. Voor de duidelijkheid, dit is natuurlijk niet op niets gebaseerd. Vaak is dit ook zo. Het is alleen zo dat dit natuurlijk niet alleen voor eilanden geldt.

Zelf eilanden gaan ontdekken

Nu je weet hoe het zit ben je waarschijnlijk wel enthousiast geworden. Het is de moeite waard om nu zelf ook eens te gaan bekijken wat nu eigenlijk de volgende bestemming van een vakantie wordt. Wanneer je alleen al in Europa kijkt, dan hebben bijna alle landen wel een of meerdere eilanden te bieden waar je met veel plezier de tijd door kan brengen. Of je nu voor een mooie verre bestemming als Ibiza gaat, of je bezoekt juist onze eigen Waddeneilanden. Er zijn talloze opties die zullen voldoen aan alles wat je hebt gehoord over dit soort vakanties.