Waarom je het hele jaar door naar het strand moet gaan

Waarom je het hele jaar door naar het strand moet gaan

Het is heerlijk om tijdens een warme zomerdag op het strand te genieten van de zon. Maar ook in de herfst, winter en lente is een dagje strand lekker. In de herfst kun je je hoofd leegmaken en op een winderige dag kijken naar de kitesurfers op het water, terwijl je in de winter het strand voor je alleen hebt voor een mooie strandwandeling. Dit zijn 5 redenen waarom jij het hele jaar door naar het strand moet gaan.

Het is lekker rustig

In de zomer moet je soms een halfuur rondrijden voordat je een parkeerplek hebt gevonden (waar je vervolgens vaak voor moet betalen). In het najaar of de winter kun je gratis parkeren waar je wilt en loop je zo het strand op. Je hoeft niet al te vroeg van huis om de files te vermijden en kunt helemaal ontspannen genieten van het zand onder je voeten. Heb je een hond? Deze mag buiten het strandseizoen vaak loslopen.

Kijken naar watersporters

Watersporters zijn gek op de gure dagen. Op windstille dagen staan er vaak mooie golven die vele surfers aantrekken en als er harde wind staat kun je kijken naar de wind- en kitesurfers die hun kunsten vertonen op het water. Ga bijvoorbeeld naar het strand op Texel om te genieten van het schouwspel. Ook kun je zelf lekker gaan vliegeren met de kinderen of kleinkinderen of bijvoorbeeld een middag gaan blowkarten. Achteraf kun je gezellig opwarmen met een kop warme chocomel in een sfeervolle strandtent.

Hoofd leegmaken

Tijdens een lange strandwandeling over een haast verlaten strand kun je jouw hoofd helemaal leegmaken. De winter is een seizoen waarin je veel tijd binnen doorbrengt. Met gezellige kaarsjes, een boek, gezelligheid en veel warmte. Toch is het ook prettig om soms even alleen tot rust te komen. Op het strand kun je goed wandelen en heb je de tijd om je gedachten de vrije loop te laten. Natuurlijk is het ook erg gezellig om een wandeling te maken met je partner of een goede vriend of vriendin. Tijdens het lopen kun je over van alles en nog wat kletsen terwijl je geniet van de wind in je gezicht en een lekkere frisse neus haalt.

Vitamine D opdoen

Zelfs als het buiten bewolkt is en de zon zich amper laat zien is een halfuurtje naar buiten genoeg om de broodnodige portie vitamine D op te doen. Een flinke wandeling is dus niet alleen goed voor je conditie en tegen hart- en vaatziekten, maar zorgt er ook voor dat je vitamine D aanmaakt. In de winter is de weerstand vaak lager en vliegen de bacteriën door de lucht. Voldoende bewegen en gezond eten helpt je om gezond te blijven, maar soms heeft je lichaam een extra steuntje in de rug nodig. In dit geval valt het aan te raden om een hoogwaardige multivitamine te slikken. Deze voedingssupplementen bevatten verschillende voedingsstoffen en helpen je om aan de dagelijkse vitaminen en mineralen behoeften van je lichaam te voldoen. Dit kan je dus helpen om gezond te blijven en de kans op bepaalde ziekten te verminderen.