Waarom veel mensen graag Fitflops dragen

Misschien heb je de naam fitflops al een voorbij horen komen en vraag je je af wat dit nu precies zijn. Misschien lees je in deze titel wel “flipflops” en vraag je je af waarom hier een blog over geschreven wordt. Troost je, je bent niet de enige. Hoewel Fitflops van oorsprong ook slippers zijn is dit zeker niet hetzelfde als flipflops. Flipflops (Engels voor teenslippers) zijn leuke zomerse (strand)slippertjes en allerlei soorten en maten, die verder niets voor je lichaam doen. Fitflop daarentegen is een merknaam. Wij gaan je in dit blog vertellen waarom veel mensen graag fitflops dragen.

Wat zijn Fitflops?

Veel mensen hebben tegenwoordig last van hun rug, benen en voeten. Dat komt niet alleen doordat we steeds vaker een zittend beroep hebben en daardoor sneller een verkeerde werkhouding aannemen maar daarnaast ligt het ook aan het schoeisel dat we dragen. Want hoewel ballerina’s, naaldhakken en slippertjes er erg leuk uit zien, kunnen ze ernstige artritis, likdoorns, voet-, scheen- en rugpijn veroorzaken. In veel gevallen gaat modieus en comfortabel dus niet samen.

Fitflops zijn hierin anders. Niet alleen zien de slippers, schoenen en sandalen er goed en modieus uit, ze hebben ook nog een eens comfortabele pasvorm en zijn voorzien van een technologie die de druk op de onderkant van de voet verlicht. Met andere woorden: Fitflops leveren een bijdrage aan je gezondheid en bewegingsvrijheid.

De zoveelste hype, of toch niet?

Nu zul je na het lezen van bovenstaand stukje vast en zeker bij jezelf denken: “Ja hoor daar gaan we weer, de zoveelste hype…….” Niets is echter minder waar. Fitflops zijn al in 2007 ontwikkeld en op de markt gebracht. Ze zijn ontwikkeld door een schoonheidsproducente en 2 bio-mechanici. Hierdoor zijn Fitflops wetenschappelijk onderbouwd en uitgebreid getest. De Fitflops zijn voorzien van een zogenaamd microwobbleboard. Een zool die schokken absorbeert en de druk onder de voet verspreidt. Dit zorgt ervoor dat lage rugpijn, pijn aan gewichten als heupen en knieën en pijn in de voeten aanzienlijk verlicht worden. Fitflops zijn dus zeker geen hype maar eigenlijk gewoon een must als je het beste met je lichaam voor hebt.

De voordelen van Fitflops op een rijtje

Fitflops zitten als pantoffels. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen uit de zorg op Fitflops lopen. Door de flexibele pasvorm voelt het of je op blote voeten loopt. Als je het Fitflop gevoel kent, wil je nooit meer iets anders. We hebben alle voordelen van Fitflops nog even voor je op een rijtje gezet:

  • Fitflops verstevigen de been- en bilspieren
  • Fitflops verminderen zwelling in de benen na lange periodes van stilstaan
  • Fitflops verlichten chronische rugpijn
  • Fitflops verzachten de pijn bij ontstekingen van het peesblad van de voetzool
  • Fitflops verlichten artritis
  • Fitflops zorgen voor snellere revalidatie bij blessures
  • FitFlop zorgen voor slanke dijen en strakke kuiten