Tourist woman in white hat holding hand of her boyfriend and exploring Lisbon city together. Couple on vacation. Traveling together. Follow me. Commerce Square in Lisbon, Portugal. High quality photo

Wat geef je iemand die van reizen houdt?

Lente, zomer, herfst, winter. Het maakt niet uit welk seizoen het is, je kan altijd een leuke reis beleven. Maar wat geef je nu cadeau aan iemand, die van reizen houdt? Wat is een uniek cadeau voor haar? Hieronder lees je een aantal tips over geschenken, welke tegelijkertijd praktisch en bruikbaar zijn voor haar.

Reisdagboek

Tijdens je reis maak je honderden foto’s, ofwel met de smartphone, ofwel met een cameratoestel. Een foto kan je vervolgens toevoegen aan je sociale media. Maar een foto is ook maar een statisch beeld. Het geeft bepaalde herinneringen weer, maar niet het verhaal hierachter.

Net daarom is een reisdagboek een uniek cadeau voor haar. Iemand met een vlotte pen zal al haar reiservaringen neerpennen. Het reisdagboek vormt, gecombineerd met foto’s/video’s, een ideaal aandenken voor later.

Wereldkaart

Een fervente reiziger kan na verloop van tijd niet alle reizen meer herinneren. De meest memorabele reizen blijven bij, deze verdwijnen niet uit het menselijk brein. Maar toch zou het handig zijn, om ergens te kunnen aanduiden of bijhouden, waar je allemaal al naartoe bent geweest.

Een wereldkaart, waar je elk land of eiland kan openkrassen, het bestaat! Zo vergeet je geen enkele reis. Maar vooral behoud je een overzicht van alle plekken, welke je nog moet ontdekken! Deze wereldkaart kan je perfect aan de muur hangen, waarbij het esthetisch karakter een belangrijke rol speelt.

Compacte hangmat

Hiken, een steeds populairder wordende trend. Door de bossen en weides wandelen, zowel thuis als op reis, het gebeurt vaak. Maar je wil even uitblazen of genieten van het plekje waar je momenteel vertoeft? Dan is een compacte hangmat een uniek cadeau voor haar. De hangmat wordt opgeknoopt tussen twee bomen. En ziezo, het uitrusten kan beginnen!

Ook kan de hangmat dienen als slaapplek, wanneer je zou besluiten om te overnachten in het bos. Een zachte hangmat of een harde bosachtige ondergrond? Je keuze is snel gemaakt.

Gepersonaliseerde drinkfles

Tijdens het reizen, zeker bij warme temperaturen, dien je voldoende te drinken. Een flesje water of een flesje frisdrank is snel opgedronken. Je dient steeds een nieuw drinkflesje aan te kopen. Na een aantal uren wandelen warmt het drinkflesje op. Lauw water of warme frisdrank smaakt uiteraard niet meer zo lekker.

Net daarom is een gepersonaliseerde drinkfles een uniek geschenk. Enerzijds kan je op de drinkfles een naam laten bedrukken, of een afbeelding welke de persoon in kwestie helemaal weerspiegelt. Anderzijds kunnen deze drinkflessen beter tegen de warmte, waardoor de vloeistoffen langer hun koudere temperaturen blijven bewaren.

Het herbruikbaar karakter van de drinkfles is eveneens goed voor het milieu. Zo moet er niet constant een nieuw plastic drinkflesje aangekocht worden. Dit heeft natuurlijk ook een kostenbesparend effect op je portefeuille.

Setje herbruikbare wattenschijfjes

Elke reiziger heeft het al meegemaakt. De reiskoffer wordt vol gepropt, soms dien je zelfs extra kosten te betalen op de luchthaven, omdat de koffer de toegestane gewichtslimiet overschrijdt. Elk item wat je kan thuis laten, is dus mooi meegenomen, om het bovenstaande te vermijden.

Herbruikbare wattenschijfjes vormen een ideaal cadeau voor haar. Deze wattenschijfjes zijn gemaakt van 100% biologisch katoen, welke vriendelijk is voor de huid. De wattenschijfjes zijn uitwasbaar met warm water. Alsook zijn deze een stuk vriendelijker voor het milieu.